Încep lucrările de modernizare a șoselei Hunedoara-Călan

În scurt timp, asocierea de firme care a obținut contractul de lucrări, poate începe lucrările în cadrul proiectului „Modernizare DJ 687, Sântuhalm – Hunedoara – Călan (km 13+050 – km 22+791)”.

Joi, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a anunțat semnarea ordinului de începere a lucrărilor.
„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean (DJ) 687 pe tronsonul Hunedoara-Călan.Totodată a fost semnat și procesul-verbal de predare/primire a amplasamentului urmând ca asocierea de firme care a obținut contractul de lucrări să demareze execuția acestora în cel mult două săptămâni”, a declarat, președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora.
Modernizarea acestui sector de drum este proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil și presupune lărgirea părții carosabile (până la 9 metri pe o distanță de aproape 4 km), amenajarea de șanțuri și rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcția a 6 podețe și reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria-Petroșani.
Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanțare nerambursabilă, contribuția Consiliului Județean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanțare din bugetul Consiliului Județean Hunedoara – 3,13 milioane lei.
Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN -T, inclusiv a nodurilor multimodale”.
Durata de execuție a lucrării este de 23 de luni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Câți hunedoreni au votat la alegerile europarlamentare și la referendumul de duminică         Alegeri 26 mai 2019. HUNEDOARA, ORA 16: Euro-parlamentare – 32,11%, Referendum – 25,21%         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Sentință definitivă pentru Radu Horia Camil, acuzat de trafic de comori dacice. A fost achitat pentru a doua oară         Accident rutier grav pe șoseaua spre Mănăstirea Prislop         Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor