Încă o bătălie pierdură de Serafinceanu. Conductele UMIROM nu au putut bloca proiectul de modernizare a reţelei de canalizare din Petroşani

Deşi au făcut tot posibilul să blocheze proiectul de introducere a reţelelor de canalizare pe strada Mărăşeşti din Petroşani, pe motiv că pe acolo trec vechile conducte ce alimentau defuncta uzină UMIROM, reprezentanţii firmei Gerom – care au cumpărat vechea societate – nu au avut câştig de cauză. Proiectul european merge mai departe în ciuda opoziţiei vehemente a acestora.

marasestiAu făcut adrese peste adrese, au protestat în toate felurile, dar până la urmă s-a dovedit că nu au nici măcar un dram de dreptate. Reprezentanţii societăţii Gerom din Petroşani, controlate de fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, au invocat nişte conducte pentru care nu au prezentat niciun document care să ateste proprietatea şi pentru care nu au plătit nici redevenţă, pentru că traversează domeniul public. Dar, în schimb, au încercat din răsputeri să blocheze proiectul european de introducere a reţelelor de ape uzate, pe strada Mărăşeşti din Petroşani. Practic, totul a  început după ce societatea care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canal în Petroşani a ajuns cu lucrarea pe strada Mărăşeşti. După deschiderea şantierului muncitorii au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca cei de la Gerom să şi le poată recupera. Iar de aici până la un scandal în toată regula a mai fost exact un pas. Reprezentanţii GEROM au refuzat conductele şi au cerut vehement să fie îngropate înapoi, iar firma să găsească un alt traseu pentru reţeaua de canalizare de pe strada Mărăşeşti. Aproape trei săptămâni, localnicii au privit cu disperare cum lucrarea stagnează, iar în tot acest timp reprezentanţii firmei lui Serafinceanu ameninţau cu un proces executantul angajat de Apa Serv Valea Jiului şi asta în ciuda încercărilor de mediere a disensiunilor la care au participat inclusiv edilii din Petroşani.

Proiectul merge mai departe

Numai că… surpriză ! La o analiză mai atentă s-a descoperit că oficialii GEROM protestează vehement pentru ceva pentru care nu au niciun act de proprietate. Practic, aceştia nu au putut dovedi, cu acte, cel puţin până acum, că acele conducte sunt proprietatea lor şi nici nu au plătit vreun leu redevenţă pentru că au folosit terenul proprietate a domeniului public, dacă acele conducte sunt într-adevăr ale lor. Drept pentru care proiectul continuă, cu toată opoziţia celor de la Gerom. „Pe strada Mărăşeşti proiectul continuă. Am făcut o adresă la Primăria Municipiului Petroşani să ne spună dacă este cineva care plăteşte redevenţă pentru acea ţeavă. Nu este nimeni, iar constructorul trebuie să termine cât mai repede lucrarea în acea zonă, fiindcă este o groapă uriaşă. Dacă cineva are vreo problemă cu acea ţeavă, să dea în judecată beneficiarul, adică SC ApaServ Valea Jiului SA. Nu ne împiedicăm de dorinţele unora sau altora, iar oamenii să nu beneficieze de canalizare fiindcă aşa vor unii. Strada Mărăşeşti este domeniu public şi nicidecum nu este domeniul privat cum au venit în prima fază cei de la societatea Gerom. Noi scoatem ţevile din pământ şi le vom depozita undeva, iar dacă cineva va veni cu o hârtie să ne demonstreze că sunt ale lor. Sub nicio formă, nimeni nu a venit cu documente să demonstreze că ţevile sunt ale lor”,a  explicat Costel Avram, directorul SC ApaServ valea Jiului SA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”