Încă o bătălie pierdură de Serafinceanu. Conductele UMIROM nu au putut bloca proiectul de modernizare a reţelei de canalizare din Petroşani

Deşi au făcut tot posibilul să blocheze proiectul de introducere a reţelelor de canalizare pe strada Mărăşeşti din Petroşani, pe motiv că pe acolo trec vechile conducte ce alimentau defuncta uzină UMIROM, reprezentanţii firmei Gerom – care au cumpărat vechea societate – nu au avut câştig de cauză. Proiectul european merge mai departe în ciuda opoziţiei vehemente a acestora.

marasestiAu făcut adrese peste adrese, au protestat în toate felurile, dar până la urmă s-a dovedit că nu au nici măcar un dram de dreptate. Reprezentanţii societăţii Gerom din Petroşani, controlate de fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, au invocat nişte conducte pentru care nu au prezentat niciun document care să ateste proprietatea şi pentru care nu au plătit nici redevenţă, pentru că traversează domeniul public. Dar, în schimb, au încercat din răsputeri să blocheze proiectul european de introducere a reţelelor de ape uzate, pe strada Mărăşeşti din Petroşani. Practic, totul a  început după ce societatea care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canal în Petroşani a ajuns cu lucrarea pe strada Mărăşeşti. După deschiderea şantierului muncitorii au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca cei de la Gerom să şi le poată recupera. Iar de aici până la un scandal în toată regula a mai fost exact un pas. Reprezentanţii GEROM au refuzat conductele şi au cerut vehement să fie îngropate înapoi, iar firma să găsească un alt traseu pentru reţeaua de canalizare de pe strada Mărăşeşti. Aproape trei săptămâni, localnicii au privit cu disperare cum lucrarea stagnează, iar în tot acest timp reprezentanţii firmei lui Serafinceanu ameninţau cu un proces executantul angajat de Apa Serv Valea Jiului şi asta în ciuda încercărilor de mediere a disensiunilor la care au participat inclusiv edilii din Petroşani.

Proiectul merge mai departe

Numai că… surpriză ! La o analiză mai atentă s-a descoperit că oficialii GEROM protestează vehement pentru ceva pentru care nu au niciun act de proprietate. Practic, aceştia nu au putut dovedi, cu acte, cel puţin până acum, că acele conducte sunt proprietatea lor şi nici nu au plătit vreun leu redevenţă pentru că au folosit terenul proprietate a domeniului public, dacă acele conducte sunt într-adevăr ale lor. Drept pentru care proiectul continuă, cu toată opoziţia celor de la Gerom. „Pe strada Mărăşeşti proiectul continuă. Am făcut o adresă la Primăria Municipiului Petroşani să ne spună dacă este cineva care plăteşte redevenţă pentru acea ţeavă. Nu este nimeni, iar constructorul trebuie să termine cât mai repede lucrarea în acea zonă, fiindcă este o groapă uriaşă. Dacă cineva are vreo problemă cu acea ţeavă, să dea în judecată beneficiarul, adică SC ApaServ Valea Jiului SA. Nu ne împiedicăm de dorinţele unora sau altora, iar oamenii să nu beneficieze de canalizare fiindcă aşa vor unii. Strada Mărăşeşti este domeniu public şi nicidecum nu este domeniul privat cum au venit în prima fază cei de la societatea Gerom. Noi scoatem ţevile din pământ şi le vom depozita undeva, iar dacă cineva va veni cu o hârtie să ne demonstreze că sunt ale lor. Sub nicio formă, nimeni nu a venit cu documente să demonstreze că ţevile sunt ale lor”,a  explicat Costel Avram, directorul SC ApaServ valea Jiului SA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara