În timp ce oficialii ridică din umeri, Un afacerist a construit peste bazinul de apă care alimentează staţiunea Parâng

Haos în toată regula în Parâng. Pe lângă faptul că mulţi cabanieri preferă şi acum să practice turismul la negru, o parte a construcţiilor sunt haotice sau chiar dincolo de limita legii. În tot acest timp, oficiali ai Primăriei Petroşani nu au mai fost în staţiunea montană de o bună bucată de vreme, din moment ce habar nu au ce se întâmplă în „ograda” lor.

 

parangMai mulţi proprietari de cabane din Parâng au decis să sesizeze Ministerul Mediului după ce un om de afaceri şi-a extins cabana inclusiv peste bazinul de apă care alimentează întregul Parâng. Teoretic, bazinul aparţine celor de la ANEFS, care deţin o cabană în staţiunea montană şi care se presupune că şi-au dat acceptul. Este vorba despre o scenă, care traversează bazinul de apă, şi care a fost deja amenajată, dar urmează să apară şi o construcţie în toată regula, respectiv o extindere a cabanei, tot lângă bazinul de apă. Cabanierii se tem că apa ar putea avea de suferit în cazul unor infiltraţii din conductele de canalizare ale cabanei, mai ales că legea reglementează clar regimul construcţiilor în perimetrul bazinelor de apă. Iar din acest motiv au decis să sesizeze factorii responsabili. Dar, cei care administrează staţiunea, adică responsabilii din Primăria Petroşani, nu prea ştiu ce se întâmplă în ograda lor. Marian Popescu – city manager al municipiului Petroşani şi care s-a ocupat o lungă perioadă de timp de Parâng – a precizat că nu ştie nimic despre nicio construcţie, ci doar de cabana veche, care a fost ridicată în urmă cu câţiva ani.

 

Şi totuşi există!

 

Misterul a  fost dezlegat de un alt angajat al municipalităţii, din cadrul SUAT. „A construit o scenă, care trece şi peste bazin cu un metru – doi, dar bazinul este îngropat în pământ. Mi-a spus că are aprobarea celor de al ANEFS”, a declarat Andrei Ianăş, consilier în cadrul SUAT. Cât priveşte existenţa unui aviz din partea municipalităţii, Marian Popescu susţine că nu este necesar, mai ales că este „o construcţie demontabilă”! Pe de altă parte, Andrei Ianăş a recunoscut că va mai urma o construcţie, o extindere a cabanei existente, pentru care a fost emis certificatul de urbanism, care ar urma să fie amenajată mai jos de bazinul de alimentare cu apă potabilă.  Acum, Ministerul Mediului este aşteptat să facă lumină în această problemă şi să se pronunţe cât de legală este construcţia, în condiţiile în care vorbim despre singura sursă de alimentare cu apă potabilă a Parângului.

 

Turismul la negru în floare

 

Toate acestea se întâmplă în acelaşi timp în acre autorităţile încearcă să implementeze un proiect în valoare de 69 de milioane de euro, ce vizează dezvoltarea turismului şi acre ar trebui să împiedice construcţiile haotice. Şi nue ste singura problemă din staţiunea declarată de interes naţional, unde turismulş la negru este în floare. Aici sunt 140 de cabane şi doar 10 au declarată activitatea de turism, chiar dacă, în realitate, sunt mult mai multe care în plin sezon sunt căutate de turişti. Proprietarii lor susţin, însă, că deţin cabana strict pentru folosul propriu. Şi chiar dacă nu e aşa, autorităţile localenu au atribuţii pentru a  putea interveni. Ministerul Turismului este cel care are atribuţii de control pe această latură, iar pe linia de evaziune fiscală Poliţia economică, dar asta dacă cineva ar şi face vreun control îna cest sens.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!