Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

cetatea deveiMuncitorii au părăsit şantierul de pe Cetatea Devei, după ce temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut aproape imposibilă continuarea lucrărilor. „Lucrările la proiectul de restaurare al zonei cetăţii Devei au fost suspendate. Ele vor fi reluate la începutul anului viitor, de îndată ce vremea va permite. Circa 50 la sută din proiect este realizat”, a spus Mihai Mica, city-managerul municipiului Deva.

Până în toamna anului viitor, cel mai amplu proiect de restaurare derulat în ultimii ani în Deva va fi finalizat, potrivit reprezenanţilor administraţiei locale. Proiectul „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Deva”, demarat în luna mai, are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene va fi de 22 de milioane de lei. În acest proiect au fost incluse două dintre cele trei incinte ale fortăreţei. O data cu reabilitarea monumentului istoric, el va reintra în circuitul turistic.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure