Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

cetatea deveiMuncitorii au părăsit şantierul de pe Cetatea Devei, după ce temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut aproape imposibilă continuarea lucrărilor. „Lucrările la proiectul de restaurare al zonei cetăţii Devei au fost suspendate. Ele vor fi reluate la începutul anului viitor, de îndată ce vremea va permite. Circa 50 la sută din proiect este realizat”, a spus Mihai Mica, city-managerul municipiului Deva.

Până în toamna anului viitor, cel mai amplu proiect de restaurare derulat în ultimii ani în Deva va fi finalizat, potrivit reprezenanţilor administraţiei locale. Proiectul „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Deva”, demarat în luna mai, are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene va fi de 22 de milioane de lei. În acest proiect au fost incluse două dintre cele trei incinte ale fortăreţei. O data cu reabilitarea monumentului istoric, el va reintra în circuitul turistic.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Iarna a oprit lucrările de restaurare a Cetăţii Devei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 4 =

ACTUALITATE
Accident în Deva. Copil lovit de mașină         Accidentată pe trecerea de pietoni         Hoț prins în flagrant în locuința unui devean         Șeful IPJ Hunedoara a dat în judecată un jurnalist, pentru afirmații calomnioase         Cristian Resmeriță le-a cumpărat apartamente în Timișoara celor doi copii         Cea mai bună veste pentru fermieri. A început plata avansului APIA         Aproape 100 de cereri de executare silită pe numele CEH         DEZVĂLUIRI. Sentința violatorului unei eleve de 11 ani din Deva, ademenită cu lecții de dans         Accident rutier provocat de un minor         Salvată de sonerie         Nu s-a lăsat înșelată de escroci         Femeie înșelată cu 5.000 de lei și 200 de euro         Mărfuri în valoare de peste 1.534.400 lei, transportate fără documente legale, au fost confiscate         Soarta indecisă a „mafiei fierului vechi”: zece ani de procese         Razie pe autostrăzi: au condus cu peste 210 km/h         START ÎN CURSA ELECTORALĂ. Ovidiu Popa, candidatul ALDE la postul de primar al Devei, s-a înscris oficial         PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva         ÎNȚEPĂTURI POLITICE. Deputatul Marius Surgent despre candidatul Hopa Petrică         Ziua Recoltei la Geoagiu (FOTO)         Expoziție cu vederi de epocă, la Orăștie