Iarna bate la uşă, iar turiştii sunt cu ochii pe Straja

Anul acesta, Staţiunea Straja pare să redevină vedetă printre iubitorii sporturilor de iarnă.

strajaPentru Transalpina, care anul trecut a „furat” mai bine de 90% dintre pasionaţii de schi ce obişnuiau să meargă în Parâng sau în Straja, deconturile întârzie şi nu se ştie deocamdată cine va curăţa drumul spre cea mai nouă staţiune de schi din România. În Parâng, nu s-a mai mişcat nimic în lipsa alocaţiilor de la bugetul de stat pentru implementarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, iar accesul se poate face doar cu acelaşi telescaun învechit, pentru că pentru moderna telegondolă banii nu au mai sosit. În schimb, accesul în Straja se poate face atât pe drumul judeţean ce leagă municipiul Lupeni de staţiunea montană, cât şi cu telegondola dată anul trecut în funcţiune. Şi tot aici, sunt şi  5 pârtii de schi foarte apreciate de turişti, datorită condiţiilor bune de funcţionare. conform datelor oficiale ale Autorităţii Naţionale pentru Turism în Straja este pârtia Platoul Soarelui, în lungime de 465 de metri, pârtia Lupului de 519 metri, Constantinescu –1740 m, Mutu, cu o lungime de 540 metri şi Sf. Gheorghe, de 700 de metri. În total, aproape 4 kilometri de pârtii de diverse dificultăţi, atât pentru avansaţi, cât şi pentru începători, toate deservite de instalaţii de transport pe cablu.

Altte 6 pârtii de schi se află în Parâng, dar anul trecut acestea au reprezentat o mare dezamăgire pentru cei care au urcat la munte pentru că ori nu au fost bătute corespunzător, ori teleschiurile nu funcţionau. ANT mai spune că în judeţul Hunedoara mai sunt încă două pârtii omologate, una în staţiunea            Râuşor            , de 780 metri şi dificultate medie, iar cea de a doua în Pasul Vâlcan, de 395 de metri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”