Iarna bate la uşă, iar turiştii sunt cu ochii pe Straja

Anul acesta, Staţiunea Straja pare să redevină vedetă printre iubitorii sporturilor de iarnă.

strajaPentru Transalpina, care anul trecut a „furat” mai bine de 90% dintre pasionaţii de schi ce obişnuiau să meargă în Parâng sau în Straja, deconturile întârzie şi nu se ştie deocamdată cine va curăţa drumul spre cea mai nouă staţiune de schi din România. În Parâng, nu s-a mai mişcat nimic în lipsa alocaţiilor de la bugetul de stat pentru implementarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, iar accesul se poate face doar cu acelaşi telescaun învechit, pentru că pentru moderna telegondolă banii nu au mai sosit. În schimb, accesul în Straja se poate face atât pe drumul judeţean ce leagă municipiul Lupeni de staţiunea montană, cât şi cu telegondola dată anul trecut în funcţiune. Şi tot aici, sunt şi  5 pârtii de schi foarte apreciate de turişti, datorită condiţiilor bune de funcţionare. conform datelor oficiale ale Autorităţii Naţionale pentru Turism în Straja este pârtia Platoul Soarelui, în lungime de 465 de metri, pârtia Lupului de 519 metri, Constantinescu –1740 m, Mutu, cu o lungime de 540 metri şi Sf. Gheorghe, de 700 de metri. În total, aproape 4 kilometri de pârtii de diverse dificultăţi, atât pentru avansaţi, cât şi pentru începători, toate deservite de instalaţii de transport pe cablu.

Altte 6 pârtii de schi se află în Parâng, dar anul trecut acestea au reprezentat o mare dezamăgire pentru cei care au urcat la munte pentru că ori nu au fost bătute corespunzător, ori teleschiurile nu funcţionau. ANT mai spune că în judeţul Hunedoara mai sunt încă două pârtii omologate, una în staţiunea            Râuşor            , de 780 metri şi dificultate medie, iar cea de a doua în Pasul Vâlcan, de 395 de metri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități