Iarna bate la uşă, iar turiştii sunt cu ochii pe Straja

Anul acesta, Staţiunea Straja pare să redevină vedetă printre iubitorii sporturilor de iarnă.

strajaPentru Transalpina, care anul trecut a „furat” mai bine de 90% dintre pasionaţii de schi ce obişnuiau să meargă în Parâng sau în Straja, deconturile întârzie şi nu se ştie deocamdată cine va curăţa drumul spre cea mai nouă staţiune de schi din România. În Parâng, nu s-a mai mişcat nimic în lipsa alocaţiilor de la bugetul de stat pentru implementarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, iar accesul se poate face doar cu acelaşi telescaun învechit, pentru că pentru moderna telegondolă banii nu au mai sosit. În schimb, accesul în Straja se poate face atât pe drumul judeţean ce leagă municipiul Lupeni de staţiunea montană, cât şi cu telegondola dată anul trecut în funcţiune. Şi tot aici, sunt şi  5 pârtii de schi foarte apreciate de turişti, datorită condiţiilor bune de funcţionare. conform datelor oficiale ale Autorităţii Naţionale pentru Turism în Straja este pârtia Platoul Soarelui, în lungime de 465 de metri, pârtia Lupului de 519 metri, Constantinescu –1740 m, Mutu, cu o lungime de 540 metri şi Sf. Gheorghe, de 700 de metri. În total, aproape 4 kilometri de pârtii de diverse dificultăţi, atât pentru avansaţi, cât şi pentru începători, toate deservite de instalaţii de transport pe cablu.

Altte 6 pârtii de schi se află în Parâng, dar anul trecut acestea au reprezentat o mare dezamăgire pentru cei care au urcat la munte pentru că ori nu au fost bătute corespunzător, ori teleschiurile nu funcţionau. ANT mai spune că în judeţul Hunedoara mai sunt încă două pârtii omologate, una în staţiunea            Râuşor            , de 780 metri şi dificultate medie, iar cea de a doua în Pasul Vâlcan, de 395 de metri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr