Hunedorenii, credincioşi convinşi!

Suntem un judeţ cu persoane credincioase. O relevă destul de bine numărul mare de biserici construite deja, ori în curs de amenajare, dar şi datele oficiale ale ultimului recensământ. Mai puţin de 0,3% dintre hunedoreni s-au declarat „atei” sau „fără religie”.

credinciosi_sfintireDacă la capitolul creşe, grădiniţe sau instituţii pentru bătrâni şi nevoiaşi nu excelăm, stăm foarte bine la capitolul religie. Semn clar că hunedorenii îşi pun (aproape) toată speranţa în Dumnezeu.

Potrivit datelor recensământului din anul 2011, ale cărui rezultate finale au fost făcute publice abia în acest an, hunedorenii cred în Dumnezeu, indiferent de religia lor. La o populaţie totală de 418. 565 de oameni, doar 410 persoane s-au declarat atee, adică un procent de 0,10%. Alte 586 de persoane au bifat la capitolul „fără religie”, adică 0,14% din numărul total al populaţiei. Cei mai mulţi hunedoreni sunt ortodocşi, respectiv 337. 780 de persoane – 80,70%, urmaţi de penticostali – 15.375 – 3,67% şi romano – catolicii sunt în procent de 3, 67% – 15.367 de persoane. Alături de aceştia convieţuiesc hunedoreni de alte religii, dar în procente mici.

Interesant este faptul că doar 58 de persoane din întregul judeţ au declarat că sunt de religie mozaică (evrei), fiind întrecuţi chiar de musulmani, în număr de 116 persoane.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață