Hunedorenii, credincioşi convinşi!

Suntem un judeţ cu persoane credincioase. O relevă destul de bine numărul mare de biserici construite deja, ori în curs de amenajare, dar şi datele oficiale ale ultimului recensământ. Mai puţin de 0,3% dintre hunedoreni s-au declarat „atei” sau „fără religie”.

credinciosi_sfintireDacă la capitolul creşe, grădiniţe sau instituţii pentru bătrâni şi nevoiaşi nu excelăm, stăm foarte bine la capitolul religie. Semn clar că hunedorenii îşi pun (aproape) toată speranţa în Dumnezeu.

Potrivit datelor recensământului din anul 2011, ale cărui rezultate finale au fost făcute publice abia în acest an, hunedorenii cred în Dumnezeu, indiferent de religia lor. La o populaţie totală de 418. 565 de oameni, doar 410 persoane s-au declarat atee, adică un procent de 0,10%. Alte 586 de persoane au bifat la capitolul „fără religie”, adică 0,14% din numărul total al populaţiei. Cei mai mulţi hunedoreni sunt ortodocşi, respectiv 337. 780 de persoane – 80,70%, urmaţi de penticostali – 15.375 – 3,67% şi romano – catolicii sunt în procent de 3, 67% – 15.367 de persoane. Alături de aceştia convieţuiesc hunedoreni de alte religii, dar în procente mici.

Interesant este faptul că doar 58 de persoane din întregul judeţ au declarat că sunt de religie mozaică (evrei), fiind întrecuţi chiar de musulmani, în număr de 116 persoane.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − doi =

ACTUALITATE
Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice