Hunedorenii, credincioşi convinşi!

Suntem un judeţ cu persoane credincioase. O relevă destul de bine numărul mare de biserici construite deja, ori în curs de amenajare, dar şi datele oficiale ale ultimului recensământ. Mai puţin de 0,3% dintre hunedoreni s-au declarat „atei” sau „fără religie”.

credinciosi_sfintireDacă la capitolul creşe, grădiniţe sau instituţii pentru bătrâni şi nevoiaşi nu excelăm, stăm foarte bine la capitolul religie. Semn clar că hunedorenii îşi pun (aproape) toată speranţa în Dumnezeu.

Potrivit datelor recensământului din anul 2011, ale cărui rezultate finale au fost făcute publice abia în acest an, hunedorenii cred în Dumnezeu, indiferent de religia lor. La o populaţie totală de 418. 565 de oameni, doar 410 persoane s-au declarat atee, adică un procent de 0,10%. Alte 586 de persoane au bifat la capitolul „fără religie”, adică 0,14% din numărul total al populaţiei. Cei mai mulţi hunedoreni sunt ortodocşi, respectiv 337. 780 de persoane – 80,70%, urmaţi de penticostali – 15.375 – 3,67% şi romano – catolicii sunt în procent de 3, 67% – 15.367 de persoane. Alături de aceştia convieţuiesc hunedoreni de alte religii, dar în procente mici.

Interesant este faptul că doar 58 de persoane din întregul judeţ au declarat că sunt de religie mozaică (evrei), fiind întrecuţi chiar de musulmani, în număr de 116 persoane.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat