Hunedorenii, credincioşi convinşi!

Suntem un judeţ cu persoane credincioase. O relevă destul de bine numărul mare de biserici construite deja, ori în curs de amenajare, dar şi datele oficiale ale ultimului recensământ. Mai puţin de 0,3% dintre hunedoreni s-au declarat „atei” sau „fără religie”.

credinciosi_sfintireDacă la capitolul creşe, grădiniţe sau instituţii pentru bătrâni şi nevoiaşi nu excelăm, stăm foarte bine la capitolul religie. Semn clar că hunedorenii îşi pun (aproape) toată speranţa în Dumnezeu.

Potrivit datelor recensământului din anul 2011, ale cărui rezultate finale au fost făcute publice abia în acest an, hunedorenii cred în Dumnezeu, indiferent de religia lor. La o populaţie totală de 418. 565 de oameni, doar 410 persoane s-au declarat atee, adică un procent de 0,10%. Alte 586 de persoane au bifat la capitolul „fără religie”, adică 0,14% din numărul total al populaţiei. Cei mai mulţi hunedoreni sunt ortodocşi, respectiv 337. 780 de persoane – 80,70%, urmaţi de penticostali – 15.375 – 3,67% şi romano – catolicii sunt în procent de 3, 67% – 15.367 de persoane. Alături de aceştia convieţuiesc hunedoreni de alte religii, dar în procente mici.

Interesant este faptul că doar 58 de persoane din întregul judeţ au declarat că sunt de religie mozaică (evrei), fiind întrecuţi chiar de musulmani, în număr de 116 persoane.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!