Hunedoreanca amendată cu 300 de lei pentru că a hrănit cățeii abandonați a câștigat procesul

O femeie din Hunedoara a depus o plângere în instanță, împotriva Poliției Locale a municipiului Hunedoara, care a amendat-o cu 300 de lei, pentru hrănirea unor câini. Întâi Judecătoria Hunedoara și apoi Tribunalul Hunedoara (la apelul declarat de Poliția Locală), au dat dreptate hunedorencei și au decis transformarea amenzii în sancțiunea de avertisment.

În 1 august 2017, în jurul orei 6, polițiștii locali au surprins-o pe femeie hrănind mai mulți căței abandonați în spatele unor blocuri neterminate de pe Strada Moldovei.

„Petenta a solicitat instanței ca prin hotărârea ce va pronunța să dispună anularea procesului verbal de contravenție. Ea a arătat că locuiește în zona unde de peste 20 de ani se află câteva blocuri nefinalizate și în stare de degradare. A mai arătat că într-unul dintre blocuri a găsit șase căței, cărora, în data de le-a dus mâncare. Cunoscând că terenul pe care se află blocul părăsit în care erau adăpostiți cățeii a fost concesionat unui om de afaceri, petenta a apreciat că nu a încălcat nicio normă legală. În final a arătat că este o mare iubitoare de animale, că a făcut mai multe acțiuni prin care a salvat câini abandonați pe străzile din municipiul Hunedoara”, se arată în plângerea hunedorencei.

Poliția Locală a susținut că femeia mai întâi a fost avertizată cu privire la încetarea operațiunii de hrănire a câinilor, însă, având în vedere că nu s-a conformat ci a continuat să-i hrănească, s-a procedat la sancționarea acesteia. „Întrucât petenta nu a prezentat actul de identitate la solicitarea  agenților de poliție, s-a procedat la identificarea sa prin baza de date a M.A.I., astfel procesul verbal a fost încheiat la sediul Poliției Locale. Înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertisment a fost respinsă de intimat,  care a apreciat că o astfel de situație nu ar face decât să încurajeze  conduita reprobabilă  a persoanelor de a comite astfel de fapte contravenționale”, a fost răspunsul Poliției Locale, care, însă, a pierdut procesul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă