Hunedoreanca amendată cu 300 de lei pentru că a hrănit cățeii abandonați a câștigat procesul

O femeie din Hunedoara a depus o plângere în instanță, împotriva Poliției Locale a municipiului Hunedoara, care a amendat-o cu 300 de lei, pentru hrănirea unor câini. Întâi Judecătoria Hunedoara și apoi Tribunalul Hunedoara (la apelul declarat de Poliția Locală), au dat dreptate hunedorencei și au decis transformarea amenzii în sancțiunea de avertisment.

În 1 august 2017, în jurul orei 6, polițiștii locali au surprins-o pe femeie hrănind mai mulți căței abandonați în spatele unor blocuri neterminate de pe Strada Moldovei.

„Petenta a solicitat instanței ca prin hotărârea ce va pronunța să dispună anularea procesului verbal de contravenție. Ea a arătat că locuiește în zona unde de peste 20 de ani se află câteva blocuri nefinalizate și în stare de degradare. A mai arătat că într-unul dintre blocuri a găsit șase căței, cărora, în data de le-a dus mâncare. Cunoscând că terenul pe care se află blocul părăsit în care erau adăpostiți cățeii a fost concesionat unui om de afaceri, petenta a apreciat că nu a încălcat nicio normă legală. În final a arătat că este o mare iubitoare de animale, că a făcut mai multe acțiuni prin care a salvat câini abandonați pe străzile din municipiul Hunedoara”, se arată în plângerea hunedorencei.

Poliția Locală a susținut că femeia mai întâi a fost avertizată cu privire la încetarea operațiunii de hrănire a câinilor, însă, având în vedere că nu s-a conformat ci a continuat să-i hrănească, s-a procedat la sancționarea acesteia. „Întrucât petenta nu a prezentat actul de identitate la solicitarea  agenților de poliție, s-a procedat la identificarea sa prin baza de date a M.A.I., astfel procesul verbal a fost încheiat la sediul Poliției Locale. Înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertisment a fost respinsă de intimat,  care a apreciat că o astfel de situație nu ar face decât să încurajeze  conduita reprobabilă  a persoanelor de a comite astfel de fapte contravenționale”, a fost răspunsul Poliției Locale, care, însă, a pierdut procesul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul județean de urgență amenajează o secție pentru RMN         Bărbat tâlhărit după ce a fost ademenit cu o noapte de sex         COSTEL AVRAM face minuni cu drumurile judeţene. Pe facebook şi din vorbe         ÎN APĂRAREA ŞEFULUI. Actori din Petroşani, cu jalba la „Împărăţie”         Incendiu în Deva         Accident grav pe DN 76, produs de o tânără de 19 ani         După 2.000 de ani… A apărut asfaltul până la poalele cetății dacice Piatra Roșie         Piatra romană descoperită sub cea mai veche biserică a Hunedoarei         Cum arată Parcul Dendrologic Simeria, la venirea primăverii         Tragedie lângă șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva         Părintele Crăciun Opre a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la cele veșnice         Crucea de Flori, tradiția de Florii din Hunedoara         Paștele la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara         Prima fântână arteziană de pe noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani