Hunedoreanca amendată cu 300 de lei pentru că a hrănit cățeii abandonați a câștigat procesul

O femeie din Hunedoara a depus o plângere în instanță, împotriva Poliției Locale a municipiului Hunedoara, care a amendat-o cu 300 de lei, pentru hrănirea unor câini. Întâi Judecătoria Hunedoara și apoi Tribunalul Hunedoara (la apelul declarat de Poliția Locală), au dat dreptate hunedorencei și au decis transformarea amenzii în sancțiunea de avertisment.

În 1 august 2017, în jurul orei 6, polițiștii locali au surprins-o pe femeie hrănind mai mulți căței abandonați în spatele unor blocuri neterminate de pe Strada Moldovei.

„Petenta a solicitat instanței ca prin hotărârea ce va pronunța să dispună anularea procesului verbal de contravenție. Ea a arătat că locuiește în zona unde de peste 20 de ani se află câteva blocuri nefinalizate și în stare de degradare. A mai arătat că într-unul dintre blocuri a găsit șase căței, cărora, în data de le-a dus mâncare. Cunoscând că terenul pe care se află blocul părăsit în care erau adăpostiți cățeii a fost concesionat unui om de afaceri, petenta a apreciat că nu a încălcat nicio normă legală. În final a arătat că este o mare iubitoare de animale, că a făcut mai multe acțiuni prin care a salvat câini abandonați pe străzile din municipiul Hunedoara”, se arată în plângerea hunedorencei.

Poliția Locală a susținut că femeia mai întâi a fost avertizată cu privire la încetarea operațiunii de hrănire a câinilor, însă, având în vedere că nu s-a conformat ci a continuat să-i hrănească, s-a procedat la sancționarea acesteia. „Întrucât petenta nu a prezentat actul de identitate la solicitarea  agenților de poliție, s-a procedat la identificarea sa prin baza de date a M.A.I., astfel procesul verbal a fost încheiat la sediul Poliției Locale. Înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertisment a fost respinsă de intimat,  care a apreciat că o astfel de situație nu ar face decât să încurajeze  conduita reprobabilă  a persoanelor de a comite astfel de fapte contravenționale”, a fost răspunsul Poliției Locale, care, însă, a pierdut procesul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”         Reabilitarea centrului istoric al Devei – fază finală de aprobare a PUZ         Motivarea sentinței în dosarul comorilor dacice. Cum a scăpat de închisoare interlopul sârb care a traficat brățările de aur         VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre și Tolea Ciumac         Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare         Capră neagră braconată în Parâng de doi cetățeni străini și doi români!         Cu softul în probe. Recalcularea pensiilor mai așteaptă încă o săptămână         Învățământ ”european”. Foi xerocopiate și mape de plastic în loc de Abecedare!         Două noi telescaune în Straja         Conducta de transport gaz Mintia – Brad poate intra în șantier         Portofel cu bani găsit de un jandarm și predat proprietarului         Exercițiu al pompierilor alpiniști pe stâncile Dealului Cetății din Deva         ADR Vest a declarat eligibile proiectele de 30 de milioane de euro din Hunedoara         Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost printre cele mai vizitate monumente istorice din județ         Carmen Hărău : „În octombrie, PSD dă ceasurile românilor înapoi, nu cu o oră, ci cu 20 de ani”         Ședință comună pentru reabilitarea DN 7A         Reparații finalizate la drumul tehnologic spre deponeul de la Bârcea