Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

hunedoara gggNemulţumiţi că municipiul Hunedoara nu este prezent pe panourile de la ieşirea de pe autostrada Deva – Orăştie, câţiva hunedoreni au luat atitudine.

Două panouri care indică direcţia către Hunedoara au fost montate de un grup de tineri pe traseul autostrăzii Deva – Orăştie. Indicatoarele pe care este trecut numele municipiului Hunedoara au fost amplasate în zona ieşirii de pe autostradă spre Simeria Veche şi sunt vizibile pentru şoferii care circulă dinspre Orăştie spre Deva. „Am decis să le amplasăm, ca turiştii care vor să vină în Hunedoara, dinspre Sibiu, să fie informaţi că pot scurta drumul spre municipiul nostru, prin Simeria Veche. Acum, ei nu mai trebuie să ocolească zeci de kilometri, aşa cum s-a întâmplat deseori”, spune unul dintre tinerii care au participat la acţiunea de amplasare a panourilor. Hunedoreanul a contribuit cu bani la achiziţia şi confecţionarea panourilor. A hotărât să se implice în această acţiune, după ce a aflat că reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au refuzat solicitarea administraţiei locale din Hunedoara, de montare a panourilor care să indice drumul spre Hunedoara.

Indicatoare neoficiale, dar corecte

Municipiul Hunedoara nu este prezent, decât în acest mod, pe panourile de la ieşirile de pe autostrada Deva – Orăştie. În schimb, direcţia spre oraşe mici ca Simeria, Brad şi Haţeg este marcată. Drumarii au explicat faptul că există o legătură directă a autostrăzii cu aceste localităţi, relizată prin drumurile naţionale, în timp ce legătura autostrăzii A1 cu municipiul Hunedoara se face indirect, printr-un drum judeţean şi un drum naţional. Distanţa dintre Hunedoara şi tronsonul de autostradă este de 12 kilometri, iar distanţa dintre municipiu şi cele două noduri rutiere de intrare pe autostradă (Şoimuş şi Simeria Veche) este de aproximativ 20 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + șapte =

ACTUALITATE
Lista drumurilor județene din Hunedoara modernizate în 2017         „Crăciunul Vienez” deschide sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”         Polițiștii din Lupeni și-au reclamat șeful, întors la lucru după nouă luni de concediu medical         Bilațul investițiilor în spitalele din județul Hunedoara         A încărcat mai mult lemn decât trebuia         Transport ilegal de lemne         Bătaie cu urmări grave         Lucrări recepționate pe strada Pietroasa din Deva         Concerte reprogramate, ca urmare a decretării doliului național         Miner rănit grav la Mina Lupeni         Accident grav în Bălata         10 ani de la cel mai cumplit jaf armat din Hunedoara. Ce s-a întâmplat cu „echipa morții”         LEGILE JUSTIŢEI. Mircea Moloţ: „Şi magistraţii trebuie să răspundă pentru greşelile lor”         Firma omului de afaceri Emil Părău va achita 3.500 de lei Societăţii Române de Televizune         Mihai Mica a fost exclus din ALDE şi pierde postul de consilier local la Deva         Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara         Primii colindători la Primăria Deva         Bătrâni jefuiți în locuință, de falși instalatori         Spargere în cabinetul stomatologic         Accidentat pe o trecere de pietoni din Orăștie