Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

hunedoara gggNemulţumiţi că municipiul Hunedoara nu este prezent pe panourile de la ieşirea de pe autostrada Deva – Orăştie, câţiva hunedoreni au luat atitudine.

Două panouri care indică direcţia către Hunedoara au fost montate de un grup de tineri pe traseul autostrăzii Deva – Orăştie. Indicatoarele pe care este trecut numele municipiului Hunedoara au fost amplasate în zona ieşirii de pe autostradă spre Simeria Veche şi sunt vizibile pentru şoferii care circulă dinspre Orăştie spre Deva. „Am decis să le amplasăm, ca turiştii care vor să vină în Hunedoara, dinspre Sibiu, să fie informaţi că pot scurta drumul spre municipiul nostru, prin Simeria Veche. Acum, ei nu mai trebuie să ocolească zeci de kilometri, aşa cum s-a întâmplat deseori”, spune unul dintre tinerii care au participat la acţiunea de amplasare a panourilor. Hunedoreanul a contribuit cu bani la achiziţia şi confecţionarea panourilor. A hotărât să se implice în această acţiune, după ce a aflat că reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au refuzat solicitarea administraţiei locale din Hunedoara, de montare a panourilor care să indice drumul spre Hunedoara.

Indicatoare neoficiale, dar corecte

Municipiul Hunedoara nu este prezent, decât în acest mod, pe panourile de la ieşirile de pe autostrada Deva – Orăştie. În schimb, direcţia spre oraşe mici ca Simeria, Brad şi Haţeg este marcată. Drumarii au explicat faptul că există o legătură directă a autostrăzii cu aceste localităţi, relizată prin drumurile naţionale, în timp ce legătura autostrăzii A1 cu municipiul Hunedoara se face indirect, printr-un drum judeţean şi un drum naţional. Distanţa dintre Hunedoara şi tronsonul de autostradă este de 12 kilometri, iar distanţa dintre municipiu şi cele două noduri rutiere de intrare pe autostradă (Şoimuş şi Simeria Veche) este de aproximativ 20 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!