Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

hunedoara gggNemulţumiţi că municipiul Hunedoara nu este prezent pe panourile de la ieşirea de pe autostrada Deva – Orăştie, câţiva hunedoreni au luat atitudine.

Două panouri care indică direcţia către Hunedoara au fost montate de un grup de tineri pe traseul autostrăzii Deva – Orăştie. Indicatoarele pe care este trecut numele municipiului Hunedoara au fost amplasate în zona ieşirii de pe autostradă spre Simeria Veche şi sunt vizibile pentru şoferii care circulă dinspre Orăştie spre Deva. „Am decis să le amplasăm, ca turiştii care vor să vină în Hunedoara, dinspre Sibiu, să fie informaţi că pot scurta drumul spre municipiul nostru, prin Simeria Veche. Acum, ei nu mai trebuie să ocolească zeci de kilometri, aşa cum s-a întâmplat deseori”, spune unul dintre tinerii care au participat la acţiunea de amplasare a panourilor. Hunedoreanul a contribuit cu bani la achiziţia şi confecţionarea panourilor. A hotărât să se implice în această acţiune, după ce a aflat că reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au refuzat solicitarea administraţiei locale din Hunedoara, de montare a panourilor care să indice drumul spre Hunedoara.

Indicatoare neoficiale, dar corecte

Municipiul Hunedoara nu este prezent, decât în acest mod, pe panourile de la ieşirile de pe autostrada Deva – Orăştie. În schimb, direcţia spre oraşe mici ca Simeria, Brad şi Haţeg este marcată. Drumarii au explicat faptul că există o legătură directă a autostrăzii cu aceste localităţi, relizată prin drumurile naţionale, în timp ce legătura autostrăzii A1 cu municipiul Hunedoara se face indirect, printr-un drum judeţean şi un drum naţional. Distanţa dintre Hunedoara şi tronsonul de autostradă este de 12 kilometri, iar distanţa dintre municipiu şi cele două noduri rutiere de intrare pe autostradă (Şoimuş şi Simeria Veche) este de aproximativ 20 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

ACTUALITATE
La Costești. Țurcana – Regina Munților – 2017 (FOTO + VIDEO)         Eveniment cultural. Un dar oferit celor mici         Cartierul ridicat în comunism pe muntele de fier primește o nouă șansă         Portofel pierdut, restituit păbugaşului de poliţiştii locali         Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril