Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

hunedoara gggNemulţumiţi că municipiul Hunedoara nu este prezent pe panourile de la ieşirea de pe autostrada Deva – Orăştie, câţiva hunedoreni au luat atitudine.

Două panouri care indică direcţia către Hunedoara au fost montate de un grup de tineri pe traseul autostrăzii Deva – Orăştie. Indicatoarele pe care este trecut numele municipiului Hunedoara au fost amplasate în zona ieşirii de pe autostradă spre Simeria Veche şi sunt vizibile pentru şoferii care circulă dinspre Orăştie spre Deva. „Am decis să le amplasăm, ca turiştii care vor să vină în Hunedoara, dinspre Sibiu, să fie informaţi că pot scurta drumul spre municipiul nostru, prin Simeria Veche. Acum, ei nu mai trebuie să ocolească zeci de kilometri, aşa cum s-a întâmplat deseori”, spune unul dintre tinerii care au participat la acţiunea de amplasare a panourilor. Hunedoreanul a contribuit cu bani la achiziţia şi confecţionarea panourilor. A hotărât să se implice în această acţiune, după ce a aflat că reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au refuzat solicitarea administraţiei locale din Hunedoara, de montare a panourilor care să indice drumul spre Hunedoara.

Indicatoare neoficiale, dar corecte

Municipiul Hunedoara nu este prezent, decât în acest mod, pe panourile de la ieşirile de pe autostrada Deva – Orăştie. În schimb, direcţia spre oraşe mici ca Simeria, Brad şi Haţeg este marcată. Drumarii au explicat faptul că există o legătură directă a autostrăzii cu aceste localităţi, relizată prin drumurile naţionale, în timp ce legătura autostrăzii A1 cu municipiul Hunedoara se face indirect, printr-un drum judeţean şi un drum naţional. Distanţa dintre Hunedoara şi tronsonul de autostradă este de 12 kilometri, iar distanţa dintre municipiu şi cele două noduri rutiere de intrare pe autostradă (Şoimuş şi Simeria Veche) este de aproximativ 20 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Municipiul Hunedoara a fost pus pe harta autostrăzii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − unu =

ACTUALITATE
Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea