Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni

Farmacii şi magazine alimentare prădate de hoţi la Lupeni. Acesta este tabloul ultimelor zile în vestul Văii Jiului, unde infractorii au băgat spaima în comercianţi. Hoţul\hoţii au reuşit să fure în doar câteva minute încasările de peste zi, ştiind perfect unde să caute şi cum să se ascundă de camerele de supraveghere.

 

„Farmacia noastră a fost a treia spartă în numai câteva zile. Tot în această perioadă, au fost sparte mai multe magazine şi aprozare. Se pare că hoţul e profesionist. Spun că e profesionist, fiindcă la noi în farmacie a intrat un singur băiat, cu mănuşi, îmbrăcat într-un hanorac, cu gluga trasă pe cap. Nu i se vede prea mult din chip, iar noi bănuim că este client de-al nostru, fiindcă s-a dus direct la sertarele cu bani”, a declarat, pentru ZHD, unul dintre reprezentanţii lanţului de farmacii Catena, filiala din Lupeni.

 

Au furat încasările din week-end

 

Prejudiciul a fost destul de mare, întrucât în sertare erau încasările de peste week-end, având în vedere că, la final de săptămână, băncile sunt închise.

„Ni s-au furat peste 6.600 de lei, încasările de peste week-end, la prima spargere, care a avut loc în 8-9 ianuarie. Sâmbăta trecută, am mai avut o farmacie spartă, tot în Lupeni. Iar, în timp ce noi sâmbătă montam seife foarte grele, la farmacia de la Vulcan, unei femei i-au fost furate telefonul mobil şi portmoneul. Ideea e că ar trebui să facă ceva poliţia. Până la urmă, nu e vorba numai de Catena. Dar sunt multe firme care au fost prădate, deja este o problemă pe Valea Jiului cu hoţii. Noi ţinem în farmacii medicamente stupefiante, psihotrope, Doamne fereşte să se ajungă acolo!”, mai spune reprezentantul Catena.

 

Degeaba ai alarmă, dacă nu ai echipe de intervenţie

 

O altă întrebare care se pune este de ce nu au intervenit la timp agenţii de pază, fiindcă farmaciile au sisteme de alarmă.

„Am avut alarmă, dar la firmele de pază şi protecţie este un singur echipaj pe Petroşani şi Petrila, plus încă un singur echipaj la Vulcan, Lupeni, Uricani. Ca şi timp de reacţie au vreo 10 minute pe contract. La a doua spargere a fost respectat acest timp, dar la prima au fost ceva probleme cu sistemul. Oricum hoţul a furat ce era de furat în doar două minute”, precizează reprezentantul lanţului de farmacii, care nu a dorit să îşi decline identitatea.

 

Suspecţi audiaţi

 

Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a judeţului (IPJ) Hunedoara, precizează că, marţi, la sediul Poliţiei Lupeni au fost audiaţi doi suspecţi.

„În momentul de faţă sunt doi suspecţi la audieri. Sunt cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat din societăţi comerciale. Unul are 24 de ani şi celălalt 25, care a fost proaspăt eliberat din penitenciar, deci este cu antecedente penale. Cu privire la ei doi există date şi indicii că ar fi implicaţi în cazuri de furt, printre care şi cele două farmacii Catena. Se administrează probatoriul în acest caz, urmând a fi stabilit gradul de implicare în comisia faptelor şi a se dispune măsuri legale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. Şi se vor lua măsuri corespunzătoare în funcţie de probele existente faţă de cei doi”, a declarat, pentru ZHD, Bogdan Niţu.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni

  1. razvan

    in lupeni se fura “ca in codru”, nu este nimeni de paza, tablagii ori sunt exagerat de prosti ori sunt oricum prea corupti. tablagii actuali sunt mai incompetenti si mai lenesi chiar decat militienii comunistilor! astfel, combinat cu sefii corupti de la noi din politie, si cu politicienii pe care-i stim … rezulta “sat fara caini”!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + zece =

ACTUALITATE
Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă