Grenade neexplodate găsite în Baia de Criș

Un sătean din Baia de Criș a descoperit trei grenade neexplodate, în vecinătatea fostului poligon din zonă. Muniția, care reprezenta un pericol pentru localnici, a fost preluată de echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.
„Muniția rămasă neexplodată reprezintă un pericol major pentru populație și mediul înconjurător, de aceea dorim să vă sfătuim pe această cale, ca în cazul descoperirii de astfel de obiecte și elemente, chiar dacă la prima vedere pot părea inofensive, să luați imediat următoarele măsuri legale: să anunţați de urgenţă prin numărul 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate; să nu mişcați de pe loc muniţiile descoperite neexplodate; să respectați regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea muniţiilor neexplodate; să nu dezmembrați sau să predați muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice; să nu folosiți muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive; să nu loviți, să tăiați sau să demontați muniţiile neexplodate;să nu aprindeți focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate”, a declarat maior Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
FOTO: ISU Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul județean de urgență amenajează o secție pentru RMN         Bărbat tâlhărit după ce a fost ademenit cu o noapte de sex         COSTEL AVRAM face minuni cu drumurile judeţene. Pe facebook şi din vorbe         ÎN APĂRAREA ŞEFULUI. Actori din Petroşani, cu jalba la „Împărăţie”         Incendiu în Deva         Accident grav pe DN 76, produs de o tânără de 19 ani         După 2.000 de ani… A apărut asfaltul până la poalele cetății dacice Piatra Roșie         Piatra romană descoperită sub cea mai veche biserică a Hunedoarei         Cum arată Parcul Dendrologic Simeria, la venirea primăverii         Tragedie lângă șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva         Părintele Crăciun Opre a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la cele veșnice         Crucea de Flori, tradiția de Florii din Hunedoara         Paștele la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara         Prima fântână arteziană de pe noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani