GOSPODĂREŞTI. Angajaţii Primăriei Deva încep curăţenia de primăvară

Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva efectuează, la cererea persoanelor fizice şi juridice din municipiu, prestări de servicii, tăieri de corecţie la arbori, defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantare flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori. Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi pot lansa comenzi la sediul SPIGM (str. Axente Sever, nr. 40) sau la numărul de telefon 0744.354.828.

În acelaşi timp, SPIGM continuă lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi de pe raza municipiului, precum şi montarea coşurilor stradale de gunoi şi a stâlpilor de delimitare a zonelor verzi. De asemenea, pe DN 7, Bulevardele 22 Decembrie şi Nicolae Bălcescu, Aleea Patriei şi pe străzile Mihai Eminescu, Titu Maiorescu, Oituz, Carpaţi şi Mărăşti se execută lucrări de extragere a rădăcinilor de arbori ajunşi în ultima clasă de vârstă sau aflaţi în stare avansată de degradare, în locul acestora urmând să fie plantaţi puieţi de tei şi salcâm.  Reamintim că orice persoană interesată poate transmite SPIGM Deva sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numerele de telefon 0254.233.588 şi 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

 

Coşuri noi de gunoi

Un număr de 50 de coşuri de gunoi stradale au fost montate, în această perioadă, în 10 zone din Municipiul Deva. Cele mai multe coşuri (12) au fost amplasate pe strada Andrei Şaguna, în spatele Colegiului Naţional “Decebal”, iar alte 9 au fost montate în Piaţa Gării. Potrivit Direcţiei Tehnice, în alte 8 zone din oraş a fost suplimentat numărul coşurilor stradale de gunoi, astfel: Bulevardul 22 Decembrie (6 bucăţi), Bulevardul Decebal (5) şi Bulevardul Mihail Kogălniceanu (2), Aleea Păcii (3) şi Aleea Muncii (3), Piaţa Agroalimentară (6 bucăţi, la intrări/ieşiri), Piaţa Cetate (2) şi Complexul de agrement “Aqualand” (2 bucăţi, la intrare/ieşire). Municipalitatea recomandă cetăţenilor să utilizeze coşurile stradale de gunoi doar pentru depozitarea deşeurilor de mici dimensiuni, de pe străzi, din pieţe sau parcuri. Totodată, autorităţile atrag atenţia că deteriorarea sau distrugerea mobilierului stradal ori a altor bunuri de folosinţă comună, aflate în locuri publice, sunt sancţionate de lege. Persoanele care sunt martori la astfel de întâmplări care contravin simţului civic sunt rugate să sesizeze Poliţia Locală Deva, la numărul de telefon 0254.232.777.

 

Nu ardeţi iarba!

Primăria Municipiului Deva atrage atenţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, cu orice titlu, că au obligaţia să ia în considerare şi să respecte bunele practici agricole şi de mediu referitoare la arderea resturilor vegetale de pe pajişti şi din fondul forestier, în vederea reducerii riscului de incendii. Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, este interzisă arderea vegetaţiei ierboase fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei – în cazul persoanelor fizice, şi de la 25.000 de lei la 50.000 de lei – în cazul persoanelor juridice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara