FUTSAL. Deva a revenit pe primul loc

Cei peste 1.000 de suporteri care au fost prezenţi în Sala Sporturilor din Deva pentru a asista la derby-ul Ligii I de futsal, dintre formaţia locală Autobergamo şi liderul competiţiei, Informatica Timişoara, nu au avut ce regret.

Cel mai aşteptat meci al etapei a XI-a a Ligii I de futsal, dar şi al întregului tur de campionat, s-a disputant marţi seară, la Deva, Sala Sporturilor din municipiul de la poalele Cetăţii fiind plină până la refuz, câteva zeci de oameni urmărind partida dintre echipa locală Autobergamo şi Informatica Timişoara de afară, prin geamurile dinspre DN 7. Partida dintre primele două clasate, timişorenii fiind lideri, era aşteptată cu mare interes nu doar prin prisma poziţiilor ocupate în ierarhie de cele două combatante, ci şi prin faptul că la Informatica, echipă nou înfiinţată, în vară, s-au transferat trei dintre jucătorii de bază ai Devei, toţi internaţionali, fiind vorba despre Robert Matei, Robert Lupu şi Vlad Iancu.

În plus, la Informatica mai sunt legitimaţi încă doi ex-deveni, Ioan Al ioani şi Gabriel Dobre, ultimul neavând, însă, drept de joc în partida cu Autobergamo. Jocul a început într-un ritm alert, fără menajamente, ocaziile alternând de la o poartă la alta, cu un plus, totuşi, pentru gazde. În mod firesc, Autibergamo deschide scorul în minutul 7, când spiriduşul Obadă îi fură o minge la central terenului lui Al Ioani, care îl urmăreşte în tentativa de a recupera balonul, fără a reuşi însă, iar internaţionalul moldovean al Devei, după ce îl culcă, din fentă, pe portarul oaspeţilor înscrie elegant, cu latul, din careu. Jocul place, nu trenează şi se desfăşoară într-o atmosferă de fair –play, foştii coechipieri evitâmd să se faulteze între ei, “responsabili” cu acest lucru fiind ceilalţi jucători. Informatica forţează egalarea, dar tot Autobergamo va înscrie, prin antrenorul – jucător Florin Ignat, în minutul 14, care, după ce a interceptat o minge la centrul terenului, pleacă singur spre poarta adversă şi marchează cu un şut puternic, de la 9 metri, fără speranţe pentru Iancu. Ocaziile continuă să nu lipsească, dar până la pauză nu se mai înscrie, Deva intrând la cabine în avantaj de două goluri. Totuşi, două lucruri mai trebuie punctuate despre prima repriză.

Astfel, în minutul 16, Robert Matei, de la Timişoara, dă dovadă de fair-play, returnând devenilor un balon care fusese trimis în afara terenului de joc de portarul celor de la Autobergamo, Petrişor Toniţa, care se lovise la o fază anterioară. Apoi, în minutul 19, se putea acorda o lovitură de pedeapsă oaspeţilor, când Deva avea cinci greşeli de echipă, dar arbitrii Sorescu şi Burtescu, care au condus destul de bine partida, la o intrare la limita regulamentului a lui Pânzaru la Al Ioani, au lăsat jocul să continue.

Fără drept de apel

Repriza secundă începe cu Informatica în atac, dar fără a pune în mare pericol poarta celor de la Autobergamo. În minutul 22 s-a petrecut singura fază a partidei în care fair-play-ul a fost lăsat deoparte. Atunci a fost o ciocnire, ca multe altele, între acelaşi Pânzaru, care a făcut un joc tactic foarte bun, ca şi Tacot, de altfel, cei doi nefiind coechipieri cu ex-devenii şi şi-au “atins” mai des adversarii, şi Robert Matei, ambii jucători cad şi rămân întinşi pe parchet, banca Timişoarei, lângă care s-a petrecut faza, sare în aer, cerând fault. Se aruncă vorbe grele, un oficial al Informaticii este trimis în tribune, Iancu şi Ignat, coechipieri acum doar la echipa naţională, au un conflict verbal, care putea să degenereze, dar nu a fost aşa, şi jocul s-a reluat. foto.Still154

Din minutul 25 Timişoara scoate apărătorul buturilor, antrenorul – jucător Robert Lupu, care este şi “principal” la echipa naţională, preluând rolul de “portar – înaintaş”, jucând, până la final, cu puţine excepţii, în această formulă. În minutul 28 se petrece şi o fază inevitabilă, duelul dintre fraţii Matei, deveanul Cristian, în ultimă instanţă şi chiar cu preţul unui cartonaş galben, faultându-l pe timişoreanul Robert. Revenind la scoaterea portarului dintre buturi, această tactic are două tăiuşuri, timişorenii cunoscându-le pe ambele în jocul de la Deva. În minutul 31, când bănăţenii aveau superioritate numerică în atac, Ignat intreceptează o minge în propriul careu şi de acolo a încris în poarta goală a oaspeţilor, ducând scorul la 3-0 pentru Autobergamo. Apoi, în minutul 33, în aceeaşi formulă de atac, oaspeţii reduc din handicap prin croatul Janjic, care a marcat cu un şut de la cinci metri. Roata se întoarce, cum se spune, şi, în minutul 34, se reface diferenţa de trei goluri de pe tabelă, când Obadă, cel mai bun jucător de la Autobergamo a înscris, de la centrul terenului, în poarta goală. Jocul continuă alert, oaspeţii presează, Toniţa face minuni în poarta Devei, dar şi ratează o încercare de a înscrie din poartă în poartă, şi este clar că Autobergamo nu mai poate scăpa Victoria.

Mai mult, în minutul 37, pe un contraatac, Cristian Matei înscrie, după o pasă a lui Obadă, Iancu, portarul oaspeţilor, neapuncând să-şi reia locul aşa cum trebuie între buturile formaţiei sale, şi Autobergamo câştigă clar, cu 5-1, revenind în fruntea clasamentului. “Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest joc şi să arătăm că suntem cei mai buni. Ne-a ajutat Dumnezeu şi ne-au ieşit toate. A fost greu, dar suntem foarte bucuroşi de victorie”, a declarat Cristian Obadă, cel mai jucător al lui Autobergamo în această partidă. În etapa viitoare, penultima a turului, Deva va avea un joc destul de greu, în deplasare, la a patra clasată, United Galaţi. Jocul de la Galaşi se va disputa luni, 23 noiembrie, de la ora 18.00.

foto.Still152

Autobergamo Deva – Informatica Timişoara 5-1 (2-0)

Sala Sporturilor Deva, spectatori: peste 1.000

Au marcat: Obadă (min. 7 şi 34), Ignat (min. 14 şi 31), C. Matei (min. 37) / Janjic (min. 33)

Autobergamo: 20. Toniţa – 2.Pânzaru, 5. C.Matei, 11. Ignat, 16. Tacot. Au mai jucat: 10: Obadă, 18. Manya. Rezerve: 6. Drăgoiu, 7.Moldoveanu, 8.Moţ (c), 9. Macingo, 13. Molina. Antrenor: Florin Ignat.

Informatica: 1. Iancu (c)- 4. Janjic, 7. Lupu, 8. Al Ioani, 93. R. Matei, Au mai jucat: 9. Marc, 10.Jovanovic, 11.Novoselac, 14.Rakic. Rezerve: 12. Dumitru, 17. Călugăreanu, 30. Lungu, 76. Daea. Antrenor: Robert Lupu.

Arbitri: Bogdan Sorescu (Piteşti) – Septimiu Burtescu (Târgovişte). Rezervă: Liviu Chiţa (Piteşti).

Observator: Ilie Şandru (Piteşti).    foto.Still153

Liga I de futsal

Etapa a XI-a, rezultate

Dunărea Călăraşi – CSMS Iaşi 3-3

Spicom Sf. Gheorghe – Dunărea Călăraşi 4-1

FK Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 7-2

KSE Tg. Secuiesc – Cityus Tg. Mureş 2-7

Autobergamo Deva – Informatica Timişoara 5-1

Galactic Focşani – United Galaţi (se dispută pe 26 noiembrie)

Concordia Chiajna a stat

Clasament

 

1. Autobergamo Deva 9 8 0 1 65-21 44 24
2. AS CITY’US Târgu Mureş 10 8 0 2 59-28 31 24
3. Informatica Timisoara 9 8 0 1 46-16 30 24
4. CS United Galaţi 8 6 0 2 39-22 17 18
5. Spicom Sfantu Gheorghe 10 5 1 4 32-34 -2 16
6. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 10 5 0 5 42-40 2 15
7. Dunarea Calarasi 9 4 2 3 34-22 12 14
8. CSMS Iaşi 9 4 1 4 40-30 10 13
9. Muncitorul Resita 9 4 0 5 34-31 3 12
10. C.S. KSE Targu Secuiesc 10 4 0 6 34-50 -16 12
11. CFF Clujana Cluj-Napoca 10 2 0 8 27-70 -43 6
12. Galactic Focsani 9 1 0 8 13-69 -56 3
13. CS Concordia Chiajna 10 0 0 10 26-58 -32 0

 

Etapa viitoare (a XII-a)

United Galaţi – Autobergamo Deva

Muncitorul Reşiţa KSE Tg. Secuiesc

CSMS Iaşi – Spicom Sf. Gheorghe

CFF Clujana Cluj – Galactic Focşani

Cityus Tg. Mureş – Concordia Chiajna

Informatica Timişoara – Dunărea Călăraşi

FK Odorheiu Secuiesc – stă

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − unu =

ACTUALITATE
PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării         Percheziții DIICOT în Hunedoara         SCĂLDĂTOAREA DEVEI. Aqualand, patria politrucilor mufaţi la banul public         Marius Isfan le arată hunedorenilor Deva frumoasă         Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni         Alin Simota se află pe lista interlopilor fugari de un an         Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor         Reparații pe șoseaua Deva – Lugoj         Asigurații nu mai au nevoie de adeverințe de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia de servicii medicale         Trei incendii au avut loc în Hunedoara         Povestea Râușorului, micul paradis al schiorilor din Retezat         Caritas Petroşani, proiect pentru oamenii străzii         Elevii îngheaţă de frig la o şcoală din Vaţa. Primarul şi fochistul se acuză reciproc         PROBLEMELE CETĂȚEANULUI. Scandal pe locurile de parcare în Deva