FOTO. Drumuri județene luate de ape la scurt timp după ce au fost reparate

Consiliul Județean Hunedoara a evaluat pagubele făcute de viiturile înregistrate la începutul săptămânii în județul Hunedoara.

Potrivit raportului instituției, Drumul Județean 706B Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncșoara – Dumești – Sârbi a devenit impracticabil pe un sector, iar pe anumite porțiuni ale sale șoferii mai pot circula cu dificultate. Cea mai gravă situație este între satele Luncșoara și Dumești, între km 7+950 – 12+550. Aici, drumul este complet blocat de aluviuni și de zecile de trunchiuri de copaci aduși de ape de pe versanți.

„Torenții au distrus corpul drumului pe o distanță de circa 300 m, iar pe mai multe porțiuni covorul asfaltic a fost deteriorat serios. Se circulă pe rută ocolitoare, pe drumul vicinal de la Visca la Luncșoara”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

De asemenea, tot pe DJ 706B, de la km 0 la km 3+800 s-au constatat deteriorări ale asfaltului, distrugeri de acostamente în unele zone, fiind necesare consolidări ale malurilor și zidurilor de sprijin. Între km 3+800 – 5+800, este o porțiune de drum pietruită care a fost spălată de ape. Tot aici, din cauza aluviunilor și a buștenilor, cursul pârâului a fost deviat și apa curge pe drum. Firma care asigură reparațiile în zona Brad a început intervențiile de urgență pentru curățarea drumului și redarea lui circulației rutiere.

În Munţii Orăştiei, Drumul Judeţean 668 A spre Cetatea dacică Piatra Roşie a fost devastat de o viitură. Drumul fusese reparat recent. În zilele cu precipitaţii abundente, în lipsa lucrărilor de consolidare a malurilor şi a drenajelor, pârâul din vecinătate iese din matcă şi inundă împrejurimile. „DJ 668A Boșorod – Luncani – Alun a fost afectat serios de viituri. Drumul pietruit a fost rupt în trei locuri și spălat de ape. Porțiuni întregi au fost acoperite de aluviuni și rădăcini aduse din amonte. De asemenea, malurile au fost rupte în mai multe locuri, inclusiv în zona zidurilor de sprijin”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

Primăria comunei Boșorod a lucrat la degajarea părții carosabile de rădăcini și bolovani, urmând ca firma care asigură intervențiile și reparațiile să deplaseze, la rândul ei, utilaje în zonă pentru refacerea părții carosabile.
Luni, precipitaţiile au măsurat până la 40 de litri pe metru pătrat în zonele de munte din vestul şi sudul judeţului, şi au dus la producerea de viituri. (Fotografii: Consiliul Județean Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă         Tânără prinsă la furat din vagoane         UE finanțează schimbarea la față a stațiunii Geoagiu Băi