FOTO. Drumuri județene luate de ape la scurt timp după ce au fost reparate

Consiliul Județean Hunedoara a evaluat pagubele făcute de viiturile înregistrate la începutul săptămânii în județul Hunedoara.

Potrivit raportului instituției, Drumul Județean 706B Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncșoara – Dumești – Sârbi a devenit impracticabil pe un sector, iar pe anumite porțiuni ale sale șoferii mai pot circula cu dificultate. Cea mai gravă situație este între satele Luncșoara și Dumești, între km 7+950 – 12+550. Aici, drumul este complet blocat de aluviuni și de zecile de trunchiuri de copaci aduși de ape de pe versanți.

„Torenții au distrus corpul drumului pe o distanță de circa 300 m, iar pe mai multe porțiuni covorul asfaltic a fost deteriorat serios. Se circulă pe rută ocolitoare, pe drumul vicinal de la Visca la Luncșoara”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

De asemenea, tot pe DJ 706B, de la km 0 la km 3+800 s-au constatat deteriorări ale asfaltului, distrugeri de acostamente în unele zone, fiind necesare consolidări ale malurilor și zidurilor de sprijin. Între km 3+800 – 5+800, este o porțiune de drum pietruită care a fost spălată de ape. Tot aici, din cauza aluviunilor și a buștenilor, cursul pârâului a fost deviat și apa curge pe drum. Firma care asigură reparațiile în zona Brad a început intervențiile de urgență pentru curățarea drumului și redarea lui circulației rutiere.

În Munţii Orăştiei, Drumul Judeţean 668 A spre Cetatea dacică Piatra Roşie a fost devastat de o viitură. Drumul fusese reparat recent. În zilele cu precipitaţii abundente, în lipsa lucrărilor de consolidare a malurilor şi a drenajelor, pârâul din vecinătate iese din matcă şi inundă împrejurimile. „DJ 668A Boșorod – Luncani – Alun a fost afectat serios de viituri. Drumul pietruit a fost rupt în trei locuri și spălat de ape. Porțiuni întregi au fost acoperite de aluviuni și rădăcini aduse din amonte. De asemenea, malurile au fost rupte în mai multe locuri, inclusiv în zona zidurilor de sprijin”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

Primăria comunei Boșorod a lucrat la degajarea părții carosabile de rădăcini și bolovani, urmând ca firma care asigură intervențiile și reparațiile să deplaseze, la rândul ei, utilaje în zonă pentru refacerea părții carosabile.
Luni, precipitaţiile au măsurat până la 40 de litri pe metru pătrat în zonele de munte din vestul şi sudul judeţului, şi au dus la producerea de viituri. (Fotografii: Consiliul Județean Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte