FOTO. Drumuri județene luate de ape la scurt timp după ce au fost reparate

Consiliul Județean Hunedoara a evaluat pagubele făcute de viiturile înregistrate la începutul săptămânii în județul Hunedoara.

Potrivit raportului instituției, Drumul Județean 706B Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncșoara – Dumești – Sârbi a devenit impracticabil pe un sector, iar pe anumite porțiuni ale sale șoferii mai pot circula cu dificultate. Cea mai gravă situație este între satele Luncșoara și Dumești, între km 7+950 – 12+550. Aici, drumul este complet blocat de aluviuni și de zecile de trunchiuri de copaci aduși de ape de pe versanți.

„Torenții au distrus corpul drumului pe o distanță de circa 300 m, iar pe mai multe porțiuni covorul asfaltic a fost deteriorat serios. Se circulă pe rută ocolitoare, pe drumul vicinal de la Visca la Luncșoara”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

De asemenea, tot pe DJ 706B, de la km 0 la km 3+800 s-au constatat deteriorări ale asfaltului, distrugeri de acostamente în unele zone, fiind necesare consolidări ale malurilor și zidurilor de sprijin. Între km 3+800 – 5+800, este o porțiune de drum pietruită care a fost spălată de ape. Tot aici, din cauza aluviunilor și a buștenilor, cursul pârâului a fost deviat și apa curge pe drum. Firma care asigură reparațiile în zona Brad a început intervențiile de urgență pentru curățarea drumului și redarea lui circulației rutiere.

În Munţii Orăştiei, Drumul Judeţean 668 A spre Cetatea dacică Piatra Roşie a fost devastat de o viitură. Drumul fusese reparat recent. În zilele cu precipitaţii abundente, în lipsa lucrărilor de consolidare a malurilor şi a drenajelor, pârâul din vecinătate iese din matcă şi inundă împrejurimile. „DJ 668A Boșorod – Luncani – Alun a fost afectat serios de viituri. Drumul pietruit a fost rupt în trei locuri și spălat de ape. Porțiuni întregi au fost acoperite de aluviuni și rădăcini aduse din amonte. De asemenea, malurile au fost rupte în mai multe locuri, inclusiv în zona zidurilor de sprijin”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

Primăria comunei Boșorod a lucrat la degajarea părții carosabile de rădăcini și bolovani, urmând ca firma care asigură intervențiile și reparațiile să deplaseze, la rândul ei, utilaje în zonă pentru refacerea părții carosabile.
Luni, precipitaţiile au măsurat până la 40 de litri pe metru pătrat în zonele de munte din vestul şi sudul judeţului, şi au dus la producerea de viituri. (Fotografii: Consiliul Județean Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”         Cununii în aer liber – pe Cetate şi în Parcul central!         Mâine, pe stadionul din Cugir – FAMILY DAY by Star Transmission – ediție de majorat!         Geoparcul Dinozaurilor a fost reconfirmat ca sit UNESCO         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara