Fost locotenent al lui Miron Cozma, cu un pas în libertate

Romeo Beja, unul dintre liderii Mineriadei din 1999, este cu un pas în libertate. Instanța de fond i-a admis cererea de liberare condiționată, dar dosarul va fi soluționat definitiv la finele acestei luni.

Cauza care are ca obiect liberarea condiționată se află pe rolul Tribunalului Timiș. La Judecătoria Timișoara, unde s-a judecat fondul dosarului, Romeo Beja a obținut o sentință favorabilă.

”Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timişoara de liberare condiţionată a intimatului condamnat BEJA ROMEO, în prezent deţinut în Penitenciarul Timişoara. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Beja Romeo, cu datele de identificare de mai sus, de sub puterea mandatului de executare nr. 344/2017 emis de Curtea de Apel Bucureşti în baza Sentinţei nr. 226/2016 a Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în dispozitivul sentinței, dar decizia magistraților a fost contestată. În urmă cu câteva zile, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Timiș, iar decizia definitivă urmează a fi luată în data de 28 ianuarie, când a fost programată judecarea cauzei.

Romeo Beja, fostul „locotenent” al lui Miron Cozma, a fost prins în luna februarie 2016 de poliţiştii bucureşteni, fiind căutat de 11 ani pentru punerea în executare a unui mandat de 5 ani de închisoare, pedeapsă primită în dosarul Mineriadei din 1999. Beja a fost descoperit chiar la Curtea de Apel Bucureşti, unde se prezentase pentru că nu avea de ales. Contesta măsura executării pedepsei și instanța nu era dispusă să îi judece cererea în lipsă. Beja a fost recunoscut de magistrat căruia figura lui îi părea familiară. Fostul lider al minerilor a fost apoi reținut de jandarmi chiar în sala de judecată și dus la penitenciarul Rahova

Găsit vinovat de organizarea mineriadei din anul ’99, Beja a fugit imediat din țară și a obtinut azil politic în Austria. S-a întors însă acasă cu câteva zile înainte ca pedeapsa să se prescrie. Așa ca a fost prins și băgat după gratii. A mai încercat fără succes o revizuire a procesului, iar acum cere liberarea condiționată.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul județean de urgență amenajează o secție pentru RMN         Bărbat tâlhărit după ce a fost ademenit cu o noapte de sex         COSTEL AVRAM face minuni cu drumurile judeţene. Pe facebook şi din vorbe         ÎN APĂRAREA ŞEFULUI. Actori din Petroşani, cu jalba la „Împărăţie”         Incendiu în Deva         Accident grav pe DN 76, produs de o tânără de 19 ani         După 2.000 de ani… A apărut asfaltul până la poalele cetății dacice Piatra Roșie         Piatra romană descoperită sub cea mai veche biserică a Hunedoarei         Cum arată Parcul Dendrologic Simeria, la venirea primăverii         Tragedie lângă șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva         Părintele Crăciun Opre a fost pomenit la 7 ani de la trecerea la cele veșnice         Crucea de Flori, tradiția de Florii din Hunedoara         Paștele la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara         Prima fântână arteziană de pe noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani