Fonduri UE pentru spitalul municipal din Hunedoara

Investiția de cinci milioane de euro (23,2 milioane de lei) în eficientizarea energetică a Spitalului municipal Hunedoara a fost aprobată, iar contractul de finanțare a fost semnat, luni, de primarul Dan Bobouțanu, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. „Acesta este al cincilea proiect finanțat pe fonduri europene, din cele 21 de proiecte depuse la ADR Vest. Suma totală a acestor proiecte este de peste 67 de milioane de euro”, a informat Primăria Hunedoara.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului operațional Regional 2014-2020 și a fost depus la ADR Vest în iunie 2017. Investiția se va derula pe o perioadă de 42 de luni și vizează reducerea consumurilor energetice din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 123 kwh/m²an.

„În cadrul proiectului vor avea loc lucrări de eficientizare energetică la următoarele obiective de investiție: clădire spital, gospodărie apă spital, centrală fotovoltaică și centrală termică”, au precizat reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950