Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva

Am avut astăzi o discuție foarte aplicată cu reprezentanții CFR, ai proiectantului și ai constructorului căii ferate de mare viteză despre căile de acces în cartierul Grigorescu. Zona Grigorescu – Lunca Mureșului este una dintre cele două direcții în care vrem ca Deva să se dezvolte. De aceea acordăm o importanță deosebită deschiderii acestei zone și vom face ceea ce administrațiile trecute nu au făcut, adică vom realiza acele căi de acces care să permită un trafic auto și pietonal normal, peste calea ferată de mare viteză aflată în construcție.

În momentul de față, în proiectul căii ferate de mare viteză, finanțat din fonduri europene, există prevăzute patru căi de legătură ale zonei Grigorescu cu restul orașului și anume:

  • un pasaj auto + pietonal, cu descărcare în zona Săii Sporturilor, aflat în construcție
  • 3 pasaje pietonale, în zonele străzii Bălata, Brutăria Neamț și stației CFR.

Astăzi am discutat, pe planșe și în teren, despre mutarea pasajului pietonal din zona străzii Bălata în dreptul străzii Mureșului, pentru a fi mai accesbil locuitorilor din cartier, în principal copiilor care merg la școală și la cantina Mănăstirii Franciscane. A fost dorința locuitorilor și noi i-am dat curs.

 

Am discutat și despre investiția pe care o dorim realizată în zona străzii Bălata și anume un pasaj auto + pietonal. Acest pasaj îl vom face și, astfel, zona Grigorescu va avea pasaje auto supraterane la ambele capete. Echipa cu care am discutat astăzi ne va sprijini pentru a obține avizele necesare. Discuția s-a purtat și în legătură cu sursa de finanțare. Încercăm, cu ajutorul reprezentanților CFR, să introducem acest pasaj în proiectul inițial, astfel încât finanțarea să fie eligibilă pe fonduri europene. Vom trimite memorii Ministerului Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene în acest sens. Șansele sunt mici, trebuie să fim realiști, dar încercăm – iar partenerii noștri de discuție de astăzi au fost extrem de cooperanți și deschiși pentru a ne sprijini, drept pentru care le mulțumesc public. În paralel, facem pașii necesari obținerii tuturor avizelor pe care le presupune această investiție, pe care, repet, o vom realiza oricum: dacă nu pe fonduri europene, o vom face fie pe fonduri guvernamentale, fie pe bani de la bugetul local.

Am obținut asigurări de la reprezentanții CFR că ne vor sprijini și pentru a putea menține pasajul auto la nivel cu calea ferată din zona străzii Bălata până la realizarea pasajului auto + pietonal suprateran din această zonă, astfel încât căile de acces în cartierul Grigorescu să fie cât mai diversificate.

Deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu – Lunca Mureșului este unul dintre proiectele majore ale actualei administrații. Le mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături în acest efort, iar pe locuitorii cartierului Grigorescu îi asigur, încă o dată, că tot ceea ce am promis că voi face se va realiza!

 

            Nicolae – Florin OANCEA,

            Primarul Municipiului Deva

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare