Festivalul medieval din Hunedoara a fost amânat

Un festival medieval urma să aibă loc în Hunedoara, în memoria marelui comandant de oști și voievod al Transilvaniei, Ioan de Hunedoara.

Evenimentul, pentru care municipalitatea a alocat un buget de până la 150.000 de lei, a fost amânat. „Din motive independente de voința noastră, vă informăm că Festivalul Medieval Ioan de Hunedoara, ediția I, nu va mai avea loc în data de 11 august 2018, deoarece firma care a câștigat licitația pentru organizarea evenimentului, respectiv S.C. Studio Art Media Production S.R.L. Deva, ne-a anunțat în cursul zilei de astăzi (3 august 2018) că este în imposibilitatea de a desfășura activitățile cuprinse în caietul de sarcini aferent organizării evenimentului”, a informat Primăria Hunedoara.
În 11 august se împlinesc 562 de ani de la moartea lui Iancu (Ioan) de Hunedoara. Voievodul emblematic al Transilvaniei, la acea vreme mare comandant al Ungariei, a murit în 11 august 1456, în tabăra de la Zemun, lângă Belgrad, la doar trei săptămâni după marea victorie a armatelor creştine împotriva otomanilor care au asediat Belgradul.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Festivalul medieval din Hunedoara a fost amânat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani         Peste 100 de saci de gunoaie au fost strânși de jandarmi din râul Cerna         SALVAMONT Lupeni la 35 de ani de la înființare         Scene emoționante la locul accidentului mortal de pe DN 7         Percheziții în Hunedoara         Aurul și cuprul de la Rovina vor fi exploatate         PROTEST, ZIUA A PATRA. Ce spun foştii şefi ai Consiliului Judeţean Hunedoara despre Vladimir Brilinsky         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI, DEDICAT ORIENTĂRII PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Eveniment/ Petroșani – Bansko, 10 ani de înfrățire         Lovitură de grație! CEH trebuie să returneze ajutoare de stat de aproximativ 60 milioane euro!