Festivalul medieval din Hunedoara a fost amânat

Un festival medieval urma să aibă loc în Hunedoara, în memoria marelui comandant de oști și voievod al Transilvaniei, Ioan de Hunedoara.

Evenimentul, pentru care municipalitatea a alocat un buget de până la 150.000 de lei, a fost amânat. „Din motive independente de voința noastră, vă informăm că Festivalul Medieval Ioan de Hunedoara, ediția I, nu va mai avea loc în data de 11 august 2018, deoarece firma care a câștigat licitația pentru organizarea evenimentului, respectiv S.C. Studio Art Media Production S.R.L. Deva, ne-a anunțat în cursul zilei de astăzi (3 august 2018) că este în imposibilitatea de a desfășura activitățile cuprinse în caietul de sarcini aferent organizării evenimentului”, a informat Primăria Hunedoara.
În 11 august se împlinesc 562 de ani de la moartea lui Iancu (Ioan) de Hunedoara. Voievodul emblematic al Transilvaniei, la acea vreme mare comandant al Ungariei, a murit în 11 august 1456, în tabăra de la Zemun, lângă Belgrad, la doar trei săptămâni după marea victorie a armatelor creştine împotriva otomanilor care au asediat Belgradul.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Festivalul medieval din Hunedoara a fost amânat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil