FC Hunedoara egală la joc cu echipa din Liga a III-a Cetate Deva

Primul test pentru Cetate Deva şi primul amical al echipei în acest sezon s-a încheiat cu victoria alb-albaştrilor în deplasare 0-1 (0-0) împotriva rivalilor de altădată FC Hunedoara. Jocul s-a desfăşurat sâmbătă 28 ianuarie pe terenul de zgură de la Hunedoara de la orele 15.00  în compania echipei locale ce activează în Liga a IV-a judeţeană.

 

Imaginea din finalul meciului cu Bloj (Cetate Deva) având genunchi plini de sânge, a fost pe cât se poate de sugestivă arătând asprimea cu care s-a jucat pe teren, Deva având de înfruntat doi adversari, atât echipa antrenorului Mircea Alic cât şi terenul cu zăpadă bătătorită. O zăpadă destul de groasă pe care jucătorii făceau un efort dublu pentru a-şi menţine stabilitatea. Evident că echipa mult mai tehnică Cetate Deva a avut cel mai mult de lucru pe teren. Totuşi la cum s-a prezentat FC Hunedoara cu noul lot, pare să aibă o opţiune serioasă în returul judeţean de a nu avea adversar pe măsură, în ciuda restricţiei cu care s-a înscris, de a nu avea drept de promovare un an în eşalonul superior.

 

Jocul a început cu ambele echipe aliniind la start jucătorii noi veniţi dornici să arate ceea ce pot. FC Hunedoara a trimis în teren o formulă cu Cobliş-Samoilă, Daisa, Ciumaşu, Mercurean, Bularda, Crăciunesc(cpt.), Stan, Scorobete, Marcu şi Lăcătuş. De cealaltă parte Cetate Deva au început cu Bodea- Jude, Cherechi, Agache, Doboş (cpt.), Boldea, Cristian Robert, Blănaru, Stoenac, Szechely şi Sahru. În echipa antrenorului Viorel Tănase şi-a făcut debutul încă din primul minut şi Marian Stoenac(vezi foto) jucător de 23 de ani care a completat lotul echipei recent. Acesta a venit de la echipa Juventus Bucureşti şi este un bun marcator, a trecut şi pe Minerul Motru a fost şi junior în echipa celor de la Panduri Târgu Jiu.

 

Egalitate pe teren şi la bări 1-1 în prima repriză

 

 

Prima fază periculoasă a meciului aparţine lui Cristian Robert care a transformat o lovitură liberă lateral stânga de la 30 de metri care a trecut foarte aproape de vinclu. Noul venit Stoenac prinde un şut de la 25 de metri, mingea se strecoară printr-un buchet de jucători dar Coblis plonjează spectaculos respingând balonul în faţa porţi de unde este degajat. Lăcătuş deschis pe partea stângă de atac tratează o fază cu superficialitate trimiţând de la marginea careului slab cu mult pe lângă poartă. Prima mare ocazie a jocului o are FC Hunedoara care la un atac cu toate liniile în jumătatea adversă mingea ajunge la Marcu găsit nemarcat la 18 metri de poartă. Şutul acestuia din voleu, loveşte bara transversala şi provoacă mult suspans echipei oaspete. Se fac schimbări pe teren, portarii ambelor echipe se schimbă, Paşca intră la gazde iar Raţ la oaspeţi. Viorel Tănase de pe margine îşi împinge echipa cât mai mult în atac lăsând spaţii de care profită Lăcătuş pe finalul primei reprize. Acesta scapă de marcajul ultimului fundaş central al deveenilor şi ezită să şuteze din prima la poartă iar când o face ulterior şutul acestuia este blocat de portarul Raţ ieşit la limita marginii careului de 16 metri. În replică Blănaru un jucător nou venit în retur la Deva, reia cu capul de la câţiva metri de poartă  o minge centrată, care  în final loveşte stâlpul din dreapta al porţii apărate de Paşca.

 

Acelaşi partitură ca în prima repriză dar cu jucători noi pe teren

 

Aşa cum era de aşteptat ca jocurile amicale de pregătire să dea  posibilitatea antrenorilor de a rula toţi jucătorii aflaţi pe bancă, aşa s-a întâmplat şi în repriza a doua. De la cabine au ieşit cu totul alţi jucători, în echipa Cetate Deva au mai continuat pe teren doar Agache şi Cristian Robert lor alăturându-se ceilalţi jucători din lot Ionică, Petre, Kelemen, Vaştag, Făgărăşanu, Lupu, Bloj şi Tecsi. La FC Hunedoara şi-a făcut apariţia la mijlocul echipei Marinel Sumuţiu mijlocaş central defensiv venit în probe de la Măgura Cisnădie, jucător care a evoluat la începutul sezonului trecut până în iarnă şi la Cetate Deva, fiind la acea dată căpitanul de bază al echipei antrenate de Marius Sârbu(vezi foto). Deva mânată de ruşinea primei reprize când nu au reuşit să-şi arate jocul mult mai tehnic de care dispune, în comparaţie cu iureşul hunedorenilor care s-au luptat ca leii pe fiecare minge, au speculat mai bine greşelile din apărare făcute de elevii lui Alic şi au deschis scorul. Golul a fost precedat de un corner bine executat de Deva pe partea dreaptă mingea lovind bara laterală a porţii şi de acolo trimisă în aut de poartă. Datorită alunecărilor pe zăpadă şi un control foarte greu al mingii Tesci este uşor ţinut de mână în interiorul careului de tânărul de 15 ani mai puţin experimentat Obreja, arbitrul central indicând prea uşor punctul cu var de la 11 metri. Execută şi transformă acelaşi Tecsi 0-1.  Jocul de uzură al celor două echipe a continuat pe toată durata reprizei a doua cu alte două bări şi ocazii de ambele părţi. Bloj are o ultimă ocazie mai periculoasă de atac pe partea stângă când driblează inclusiv portarul dar gazdele reuşesc în două rânduri să respingă mingea de pe linia porţii la şuturile disperate ale oaspeţilor.

 

Declaraţii la final de meci:

 

„Am jucat împotriva fostei mele echipe, dar nu mai sunt prea mulţi colegi de anul trecut în echipă, nu am simţit mai nimic, nu a fost nimic interesant. Mă aşteptam să ne domine mai mult, să fie mai puternici fizic, mai pregătiţi sunt totuşi o echipă de Liga a III-a, noi am fost copii majoritatea. Mă aşteptam să fie un pic mai puternici cu experienţă mai multă, dar nu au arătat prea multe. Noi am avut patru ocazii clare de gol singuri cu portarul şi două bări, nu mă aşteptam să avem atâtea ocazii cu ei. E o echipă bună experimentată, au venit din echipament, în schimb noi ne pregătim cum putem. Îmi doresc să vin la Hunedoara pentru proiectul frumos pe termen lung ce se întrevede, aştept ca să se aprobe şi bugetul şi cu încă două trei transferuri ce vor să se facă cred că putem face o trupă bună la Hunedoara, sunt copii talentaţi, este bine. Ca fundaş central  mai defensiv sper ca şi la Hunedoara să am acelaşi parcurs ca şi la Deva când mă lipeam şi la goluri” Marinel Sumuţiu jucător FC Hunedoara.

 

„ A fost un meci de angajament să vedem dacă rezistăm, am rezistat, eu zic că ne-am comportat bine faţă de o echipă cum e Deva care au pretenţii să promoveze în Liga a II-a, ne-am mişcat bine. Am început pregătirea de două săptămâni, nu i-am lăsat prea liberi pe jucători, zilnic am făcut câte un antrenament. Vrem în perioada vacanţei între semestre pentru că majoritatea sunt elevi să facem un semicantonament cu două antrenamente pe zi, cu două mese, doar să doarmă jucătorii acasă. Am adus trei jucători experimentaţi dar încă nu sunt jucătorii noştri, plecarea jucătorilor de pe partea dreaptă m-a luat şi pe mine prin surprindere. Deocamdată înţelegerea s-a făcut doar cu Dani Crăciunesc.  Sumuţiu în proporţie de 80% o să fie jucătorul nostru iar Radu rămâne de văzut cum îşi rezolvă problemele la echipa de unde provine Şureanul Sebeş, sperăm să-l aducem şi pe el. Mai avem în discuţie încă doi jucători, dar încă nu e ceva sigur” antrenorul Mircea Alic FC Hunedoara.

 

„Nu poţi să spui multe pe un asemenea teren şi valorile se egalizează la un asemenea teren. Oricum a fost un antrenament bun, un antrenament care şi-a atins scopul, mă refer la faptul că până la urmă cel mai bun este jocul. Nu m-a interesat foarte tare rezultatul, am avut o reacomodare cu zonele de joc, cu sarcinile de joc, până la urmă nu am văzut prea multe de la elevii mei pentru că din punct de vedere tehnic nu au putut să demonstreze nimic. Până la urmă important este că au obţinut victoria, pentru moral este bună. Venim după o perioadă de acumulări, chiar şi azi dimineaţă am avut antrenament şi jucătorii au răspuns foarte bine la efort chiar neaşteptat de bine unii dintre ei care stau foarte bine la capacitate fizică. Acuma forţă o să încărcăm şi săptămâna care vine şi uşor uşor ne îndreptăm către jocurile de pregătire mai importante. Săptămâna următoare continuăm cu regim de cantonament la hotel Deva, o să avem câte două antrenamente zilnice până vineri apoi finalizăm cu un joc. Acum să vedem cum sunt condiţiile pentru că eu nu aş mai vrea să joc pe asemenea terenuri, poate sintetic în altă parte rămâne să vedem. L-am adus pe Stoenac un jucător care o să vedeţi că o să facă diferenţa. Este un jucător foarte tehnic care a jucat la nivelul Ligii a II-a la Juventus Bucureşti 12 meciuri în acest tur, a şi marcat. Este un marcator prin excelenţă a marcat chiar 5 goluri într-un meci cu Pâncota, e un jucător valoros, aşteptăm să se integreze cât mai repede şi să ne ajute. Campania de achiziţii nu s-a încheiat, mai aşteptăm, mai doresc un fundaş stânga, un fundaş central, rămâne să vedem. Sunt discuţii şi rămâne să vedem până la începerea jocurilor de pregătire, perioada precompetiţională să vină şi jucătorii. Orice echipă cu care jucăm ne cade bine pentru că atunci îţi vezi valoarea” antrenorul Viorel Tănase Cetate Deva.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard