Expoziții inedite la poalele Cetății Devei

Expoziții de mașini de epocă, fotografie, invenții dar și alte surprize au fost pregătite de administrația locală pentru turiștii care au vizitat Cetatea Deva, la sfârșitul săptămânii trecute

Peste 300 de turiști români și străini care au vizitat monumentul istoric au avut parte sâmbătă, 9 iunie 2018, de atracții deosebite, sub egida evenimentului ,,Puterea minții creative”, organizat de Asociația CorneliuGroup Cercetare-inovare, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

Timp de trei ore, Piața Cetății Deva a fost gazda mai multor expoziții: roboți comandați prin telefon – creații ale liceenilor de la Colegiul Național ,,Decebal” Deva, Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva și Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara, Laboratorul lui ,,Dexter” – prezentat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara, obiecte de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Transilvania” Deva.
Creațiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă s-au aflat la loc de cinste printre atracțiile evenimentului.

Turiștii dar și localnicii au putut admira și o expoziție de fotografie și grafică a ,,Piticilor Creativi”, picturi și fotografii semnate de Leia Tarnovețchi și Diana Băican – două eleve ale Colegiului Național ,,Decebal” Deva, premiate pentru talentul lor, precum și portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

La poalele Cetății au fost expuse și 20 de mașini de epocă. Turiștii le-au admirat dar s-au și pozat cu automobilele vechi de peste 30 de ani.
Trupa ,,Atlantis” din Simeria a întreținut atmosfera pentru publicul prezent la eveniment.
Într-un cuvânt: talentul, arta, pasiunea, poezia și muzica și-au dat întâlnire la poalele Cetății Cetății Deva.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Reclamă rusească filmată în Castelul Corvinilor         DEVA, „EXCELENŢA ÎN EDUCAŢIE”. La Olimpiada de Matematică, deveanca Cezara Petrui reprezintă (doar oficial) Capitala         Elevii campioni mondiali la robotică au nevoie urgentă de ajutor         Care sunt drumurile prioritare pentru autoritățile din județ         Drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi redeschis         Olimpiada Mind Lab la muzeul din Deva         NEGOCIERI. Administraţia Oancea vrea două pasaje auto peste calea ferată         PROTEST. Angajaţi sub teroare la firma Primăriei Orăştie         Spectacolul-fenomen vine la Deva. Holograf şi “Dacă noi ne iubim”         Costel Avram și-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu o jurnalistă         Au revenit la muncă pavatorii pe Bulevardul Corvin         Tragedie pe calea ferată Simeria – Petroșani         Sfârșit de săptămână aglomerat la Sarmizegetusa Regia, în ciuda restricțiilor de circulație         Spectacol la Teatrul de Artă Deva: „Audiția.ro”         Ziua Poliției Române, celebrată în județul Hunedoara         Echipa RobotX din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul mondial de Robotică         EUROPARLAMENTARE. Iuliu Winkler, Medalia de Aur a Societății pentru Încurajarea Progresului din Paris         ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ         Invazie de pelerini la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Fântâna arteziană din Piaţa Victoriei va fi repusă în funcţiune