Expoziții inedite la poalele Cetății Devei

Expoziții de mașini de epocă, fotografie, invenții dar și alte surprize au fost pregătite de administrația locală pentru turiștii care au vizitat Cetatea Deva, la sfârșitul săptămânii trecute

Peste 300 de turiști români și străini care au vizitat monumentul istoric au avut parte sâmbătă, 9 iunie 2018, de atracții deosebite, sub egida evenimentului ,,Puterea minții creative”, organizat de Asociația CorneliuGroup Cercetare-inovare, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

Timp de trei ore, Piața Cetății Deva a fost gazda mai multor expoziții: roboți comandați prin telefon – creații ale liceenilor de la Colegiul Național ,,Decebal” Deva, Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva și Colegiul Național de Informatică ,,Traian Lalescu” Hunedoara, Laboratorul lui ,,Dexter” – prezentat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara, obiecte de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic ,,Transilvania” Deva.
Creațiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă s-au aflat la loc de cinste printre atracțiile evenimentului.

Turiștii dar și localnicii au putut admira și o expoziție de fotografie și grafică a ,,Piticilor Creativi”, picturi și fotografii semnate de Leia Tarnovețchi și Diana Băican – două eleve ale Colegiului Național ,,Decebal” Deva, premiate pentru talentul lor, precum și portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

La poalele Cetății au fost expuse și 20 de mașini de epocă. Turiștii le-au admirat dar s-au și pozat cu automobilele vechi de peste 30 de ani.
Trupa ,,Atlantis” din Simeria a întreținut atmosfera pentru publicul prezent la eveniment.
Într-un cuvânt: talentul, arta, pasiunea, poezia și muzica și-au dat întâlnire la poalele Cetății Cetății Deva.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului         Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva         România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului de karate din Slovenia         A nins în județul Hunedoara. Unde au acționat drumarii