Foștii edili ai Hunedoarei, Ovidiu Hada și Dan Robert, precum și cei doi foști angajați, condamnați la închisoare cu executare

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au menţinut condamnările pe care Curtea de Apel Alba-Iulia le-a pronunţat împotriva fostului primar al Hunedoarei Ovidiu Hada, fostul viceprimar  Robert Dan, fosta șefă a Serviciului Buget-Finanțe-Contabilitate a primăriei Daniela Căpâlnă și Ioan Tiplea, inspector de specialitate la Serviciul Achiziții în cadrul instituției respective.  Ca urmare, Ovidiu Hada are de executat cinci ani de închisoare, Robert Dan – trei ani, Daniela Căpâlnă – trei ani și Ioan Țiplea –  cinci ani. Pe lângă acestea, magistrații au decis și interzicerea unor drepturi timp de 10 ani pentru fiecare dintre cei patru condamnați. Deciziile sunt definitive. Mandatele de arestare au fost puse în executare vineri, 4 octombrie, când cei patru condamnați s-au prezentat la sediile de poliție de pe raza localităților în care își aveau domiciliile.

Minuta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

– Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–D.N.A.–Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva sentinţei penale nr.117 din 3 octombrie 2012 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia–Secţia penală.

Casează în parte sentinţa şi rejudecând: În baza art.191 Cod pr. penală obligă pe inculpaţii Hada Ovidiu Marius, Dan Nicolae Robert, Căpâlnă Daniela Arieta şi Ţiplea Ioan (iar pe acesta în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Aris Mondo Consulting SRL) la câte 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate.

Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpaţii Hada Ovidiu Marius, Dan Nicolae Robert, Căpâlnă Daniela Arieta şi Ţiplea Ioan împotriva aceleiaşi sentinţe. Obligă recurenţii inculpaţi Dan Nicolae Robert, Căpâlnă Daniela Arieta şi Ţiplea Ioan la plata sumei de câte 400 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 100 lei, reprezentând onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Hada Ovidiu Marius în sumă de 100 lei, până la prezentarea apărătorului ales, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

În iunie 2011, DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, i-a trimis în judecată pe Ovidiu Hada și Robert Dan, împreună cu alţi doi angajaţi (Daniela Căpâlnă – şefa serviciului de buget-finanţe şi Ioan Ţiplea – inspector în compartimentul de achiziţii publice) sub acuzaţia că, printr-o serie de contracte de achiziţii ilegale, au păgubit bugetul oraşului cu aproximativ 40.000 de euro. Anchetatorii au invocat cinci contracte încheiate de Primărie cu o firmă controlată de Ioan Ţiplea, pentru servicii de consultanţă şi închiriere de utilaje. În data de 3 octombrie 2012, Ovidiu Marius Hada şi Ioan Ţiplea au fost condamnaţi de către instanța care a judecat fondul la cinci ani de închisoare, iar Robert Dan şi Daniela Căpâlnă au primit fiecare câte trei ani de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare. Totodată, cei patru au fost obligaţi de instanţa de judecată să plătească suma de 171.212 lei, cu titlu de despăgubiri materiale, către Consiliul Local, care s-a constituit parte civilă. Cei patru au declarat recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul a fost disjuns din altul, care se află pe masa judecătorilor de la Alba Iulia din februarie 2011.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Foștii edili ai Hunedoarei, Ovidiu Hada și Dan Robert, precum și cei doi foști angajați, condamnați la închisoare cu executare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 9 =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne