Escrocul de la telefon, prins în timp ce ridica prada

inselaciune-telefon-580x392Autorul unei înşelăciuni a fost prins în timp ce ridica banii de la oficiul poştal la care au fost trimişi de o hunedoreancă.

O femeie în vârstă de 72 de ani din Călan a căzut pradă unui escroc, care o sunase pentru a o anunţa că fiica ei a provocat un accident rutier.

Hunedoreanca a fost sunată de necunoscutul care s-a dat drept avocat. Acesta i-a transmis că fiica hunedorencei, care se află în Canada, a provocat un accident rutier, iar el o va putea ajuta în schimbul sumei de 5.100 de lei. Femeia nu a mai stat pe gânduri. A depus banii prin mandat poştal la un oficiu poştal din Bucureşti, iar apoi l-a sunat pe aşa-zisul avocat să îi transmită că îi poate ridica. „Ulterior, constând că a fost înşelată, partea vătămată s-a adresat poliţiştilor, solicitând identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului şi recuperarea prejudiciului. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, fiind deja identificată persoana care a ridicat suma de bani de la oficiul poştal din Bucureşti”, a precizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţiştii susţin că acest mod de înşelăciune este tot mai des întâlnit şi le recomandă oamenilor să fie prudenţi, atunci când li se cere achitarea unor sume, în contul unor necunoscuţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + opt =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat