Escrocul de la telefon, prins în timp ce ridica prada

inselaciune-telefon-580x392Autorul unei înşelăciuni a fost prins în timp ce ridica banii de la oficiul poştal la care au fost trimişi de o hunedoreancă.

O femeie în vârstă de 72 de ani din Călan a căzut pradă unui escroc, care o sunase pentru a o anunţa că fiica ei a provocat un accident rutier.

Hunedoreanca a fost sunată de necunoscutul care s-a dat drept avocat. Acesta i-a transmis că fiica hunedorencei, care se află în Canada, a provocat un accident rutier, iar el o va putea ajuta în schimbul sumei de 5.100 de lei. Femeia nu a mai stat pe gânduri. A depus banii prin mandat poştal la un oficiu poştal din Bucureşti, iar apoi l-a sunat pe aşa-zisul avocat să îi transmită că îi poate ridica. „Ulterior, constând că a fost înşelată, partea vătămată s-a adresat poliţiştilor, solicitând identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului şi recuperarea prejudiciului. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, fiind deja identificată persoana care a ridicat suma de bani de la oficiul poştal din Bucureşti”, a precizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţiştii susţin că acest mod de înşelăciune este tot mai des întâlnit şi le recomandă oamenilor să fie prudenţi, atunci când li se cere achitarea unor sume, în contul unor necunoscuţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”