Escrocul de la telefon, prins în timp ce ridica prada

inselaciune-telefon-580x392Autorul unei înşelăciuni a fost prins în timp ce ridica banii de la oficiul poştal la care au fost trimişi de o hunedoreancă.

O femeie în vârstă de 72 de ani din Călan a căzut pradă unui escroc, care o sunase pentru a o anunţa că fiica ei a provocat un accident rutier.

Hunedoreanca a fost sunată de necunoscutul care s-a dat drept avocat. Acesta i-a transmis că fiica hunedorencei, care se află în Canada, a provocat un accident rutier, iar el o va putea ajuta în schimbul sumei de 5.100 de lei. Femeia nu a mai stat pe gânduri. A depus banii prin mandat poştal la un oficiu poştal din Bucureşti, iar apoi l-a sunat pe aşa-zisul avocat să îi transmită că îi poate ridica. „Ulterior, constând că a fost înşelată, partea vătămată s-a adresat poliţiştilor, solicitând identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului şi recuperarea prejudiciului. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, fiind deja identificată persoana care a ridicat suma de bani de la oficiul poştal din Bucureşti”, a precizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţiştii susţin că acest mod de înşelăciune este tot mai des întâlnit şi le recomandă oamenilor să fie prudenţi, atunci când li se cere achitarea unor sume, în contul unor necunoscuţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului