Elevii hunedoreni, pregătiţi în caz de cutremur

Elevii din judeţul Hunedoara sunt pregătiţi în caz de seism. Măsura a fost adoptată de Ministerul Educaţiei Naţionale la nivel naţional, iar exerciţiile de simulare a comportamentului în caz de cutremur au fost organizate împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

isj Elevii trebuie să ştie ce să facă în caz de cutremur, indiferent de clasa în care învaţă, bineînţeles acţiunile fiind asistate de cadrele didactice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Marta Mate, Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), a iniţiat la nivel naţional un exerciţiu de simulare a comportamentului populaţiei şcolare în caz de cutremure.
La nivel de judeţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara şi directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ au organizat şi derulat mai multe activităţi etapizate. Astfel, mai întâi a avut loc etapa de pregătire teoretică, ce s-a desfăşurat pe durata unei ore din programul şcolar al elevilor. Apoi, a fost organizat un exerciţiu practic, anunţat, de simulare a unui caz de seism, care a urmărit reacţia cadrelor didactice şi a elevilor în timpul şi după producerea cutremurului, respectiv exerciţii de evacuare controlată a clădirilor. Cel de-al doilea exerciţiu practic de simulare, de data aceasta neanunţat, a urmărit evaluarea însuşirii competenţelor de autoapărare în situaţia declanşării unui cutremur.

Toate comisiile din unităţile şcolare au obligaţia de a consemna rezultatele activităţilor în cadrul unor rapoarte ce vor fi centralizate la nivelul ISJ Hunedoara pentru a se stabili gradul de pregătire al elevilor Hunedoreni, precum şi al cadrelor didactice.

În ultima vreme România  fost zguduită de mai multe cutremure, de mică intensitate, din fericire, dar există temerea că va urma un cutremur de mare intensitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara