Elevii hunedoreni, pregătiţi în caz de cutremur

Elevii din judeţul Hunedoara sunt pregătiţi în caz de seism. Măsura a fost adoptată de Ministerul Educaţiei Naţionale la nivel naţional, iar exerciţiile de simulare a comportamentului în caz de cutremur au fost organizate împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

isj Elevii trebuie să ştie ce să facă în caz de cutremur, indiferent de clasa în care învaţă, bineînţeles acţiunile fiind asistate de cadrele didactice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Marta Mate, Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), a iniţiat la nivel naţional un exerciţiu de simulare a comportamentului populaţiei şcolare în caz de cutremure.
La nivel de judeţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara şi directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ au organizat şi derulat mai multe activităţi etapizate. Astfel, mai întâi a avut loc etapa de pregătire teoretică, ce s-a desfăşurat pe durata unei ore din programul şcolar al elevilor. Apoi, a fost organizat un exerciţiu practic, anunţat, de simulare a unui caz de seism, care a urmărit reacţia cadrelor didactice şi a elevilor în timpul şi după producerea cutremurului, respectiv exerciţii de evacuare controlată a clădirilor. Cel de-al doilea exerciţiu practic de simulare, de data aceasta neanunţat, a urmărit evaluarea însuşirii competenţelor de autoapărare în situaţia declanşării unui cutremur.

Toate comisiile din unităţile şcolare au obligaţia de a consemna rezultatele activităţilor în cadrul unor rapoarte ce vor fi centralizate la nivelul ISJ Hunedoara pentru a se stabili gradul de pregătire al elevilor Hunedoreni, precum şi al cadrelor didactice.

În ultima vreme România  fost zguduită de mai multe cutremure, de mică intensitate, din fericire, dar există temerea că va urma un cutremur de mare intensitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei