Elevii hunedoreni, pregătiţi în caz de cutremur

Elevii din judeţul Hunedoara sunt pregătiţi în caz de seism. Măsura a fost adoptată de Ministerul Educaţiei Naţionale la nivel naţional, iar exerciţiile de simulare a comportamentului în caz de cutremur au fost organizate împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

isj Elevii trebuie să ştie ce să facă în caz de cutremur, indiferent de clasa în care învaţă, bineînţeles acţiunile fiind asistate de cadrele didactice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Marta Mate, Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), a iniţiat la nivel naţional un exerciţiu de simulare a comportamentului populaţiei şcolare în caz de cutremure.
La nivel de judeţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara şi directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ au organizat şi derulat mai multe activităţi etapizate. Astfel, mai întâi a avut loc etapa de pregătire teoretică, ce s-a desfăşurat pe durata unei ore din programul şcolar al elevilor. Apoi, a fost organizat un exerciţiu practic, anunţat, de simulare a unui caz de seism, care a urmărit reacţia cadrelor didactice şi a elevilor în timpul şi după producerea cutremurului, respectiv exerciţii de evacuare controlată a clădirilor. Cel de-al doilea exerciţiu practic de simulare, de data aceasta neanunţat, a urmărit evaluarea însuşirii competenţelor de autoapărare în situaţia declanşării unui cutremur.

Toate comisiile din unităţile şcolare au obligaţia de a consemna rezultatele activităţilor în cadrul unor rapoarte ce vor fi centralizate la nivelul ISJ Hunedoara pentru a se stabili gradul de pregătire al elevilor Hunedoreni, precum şi al cadrelor didactice.

În ultima vreme România  fost zguduită de mai multe cutremure, de mică intensitate, din fericire, dar există temerea că va urma un cutremur de mare intensitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box