Peste 80 de lucrări ştiinţifice înscrise la Simpozionul internaţional SESAM 2013, organizat de INSEMEX Petroşani

Nu mai puţin de 82 de lucrări ştiinţifice au fost transmise pentru a participa la ediţia din acest an a Simpozionului internaţional Securitate şi Sănătate în Muncă SESAM 2013.

insemexManifestarea ştiinţifică, aflată la cea de a şasea ediţie, va avea loc la Sibiu în perioada 23 – 25 octombrie şi este organizată de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă INSEMEX Petroşani, în colaborare cu Universitatea Petroşani, Inspecţia Naţională a Muncii şi sub auspiciile Ministerului Economiei şi Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică. Potrivit datelor oficiale, obiectivele majore ce vor fi tratate în cadrul acestui simpozion internaţional  sunt ventilaţia minieră şi industrială, risc profesional şi risc tehnologic pentru industria extractivă şi pentru alte industrii cu atmosfere explozive şi / sau toxice, explozivi de uz civil, articole pirotehnice, echipamente destinate utilizării în atmosfere potenţial explozive, protecţia zăcămintelor de substanţe minerale utile, închiderea obiectivelor miniere, activităţi de salvare pentru industria minieră şi pentru alte industrii cu mediu cu pericol de atmosferă explozivă şi / sau toxică, protecţia mediului, soluţii de prevenire, ameliorare şi combatere a poluării, precum şi psihosociologia muncii şi organizaţională. Directorul INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, a precizat că la această ediţie a Simpozionului, pe lângă participanţii din România, vor fi prezenţi şi specialişti din Polonia şi Rusia. Iar locaţia nu a  fost aleasă deloc întâmplător. „Participanţii din afara ţării vin cu avionul şi le-ar fi destul de greu să se deplaseze la Petroşani. Acum patru ani manifestarea s-a desfăşurat la Oradea, iar în urmă cu doi ani la Sinaia. Locaţiile au fost alese aşa încât să avem cât mai mulţi participanţi”, a  precizat Constantin Lupu. Pentru această ediţie a manifestării ştiinţifice sunt 82 de lucrări transmise, ponderea aparţinând specialiştilor de la INSEMEX şi Universitatea Petroşani.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă INSEMEX Petroşani este unic, prin profilul de activitate, fiind în acelaşi timp una dintre cele mai apreciate unităţi de cercetare-dezvoltare din România. Misiunea INSEMEX este de a efectua cercetări ştiinţifice şi servicii de specialitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi protecţiei mediului în condiţii profitabile. Activitatea cercetătorilor de la Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă este recunoscută nu numai pe plan naţional, ci şi la nivel internaţional. Pentru activitatea sa, INSEMEX a fost recompensat cu importante trofee pentru rezultatele obţinute în domeniul ştiinţific.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ovidiu Drîngă a fost pus în libertate după trei ani de la uciderea a două femei         Zimbrii care atrag toate privirile oaspeţilor de la Zoo Hunedoara         Dragobete la Castelul Corvinilor         Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani