Peste 80 de lucrări ştiinţifice înscrise la Simpozionul internaţional SESAM 2013, organizat de INSEMEX Petroşani

Nu mai puţin de 82 de lucrări ştiinţifice au fost transmise pentru a participa la ediţia din acest an a Simpozionului internaţional Securitate şi Sănătate în Muncă SESAM 2013.

insemexManifestarea ştiinţifică, aflată la cea de a şasea ediţie, va avea loc la Sibiu în perioada 23 – 25 octombrie şi este organizată de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă INSEMEX Petroşani, în colaborare cu Universitatea Petroşani, Inspecţia Naţională a Muncii şi sub auspiciile Ministerului Economiei şi Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică. Potrivit datelor oficiale, obiectivele majore ce vor fi tratate în cadrul acestui simpozion internaţional  sunt ventilaţia minieră şi industrială, risc profesional şi risc tehnologic pentru industria extractivă şi pentru alte industrii cu atmosfere explozive şi / sau toxice, explozivi de uz civil, articole pirotehnice, echipamente destinate utilizării în atmosfere potenţial explozive, protecţia zăcămintelor de substanţe minerale utile, închiderea obiectivelor miniere, activităţi de salvare pentru industria minieră şi pentru alte industrii cu mediu cu pericol de atmosferă explozivă şi / sau toxică, protecţia mediului, soluţii de prevenire, ameliorare şi combatere a poluării, precum şi psihosociologia muncii şi organizaţională. Directorul INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, a precizat că la această ediţie a Simpozionului, pe lângă participanţii din România, vor fi prezenţi şi specialişti din Polonia şi Rusia. Iar locaţia nu a  fost aleasă deloc întâmplător. „Participanţii din afara ţării vin cu avionul şi le-ar fi destul de greu să se deplaseze la Petroşani. Acum patru ani manifestarea s-a desfăşurat la Oradea, iar în urmă cu doi ani la Sinaia. Locaţiile au fost alese aşa încât să avem cât mai mulţi participanţi”, a  precizat Constantin Lupu. Pentru această ediţie a manifestării ştiinţifice sunt 82 de lucrări transmise, ponderea aparţinând specialiştilor de la INSEMEX şi Universitatea Petroşani.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă INSEMEX Petroşani este unic, prin profilul de activitate, fiind în acelaşi timp una dintre cele mai apreciate unităţi de cercetare-dezvoltare din România. Misiunea INSEMEX este de a efectua cercetări ştiinţifice şi servicii de specialitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi protecţiei mediului în condiţii profitabile. Activitatea cercetătorilor de la Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă este recunoscută nu numai pe plan naţional, ci şi la nivel internaţional. Pentru activitatea sa, INSEMEX a fost recompensat cu importante trofee pentru rezultatele obţinute în domeniul ştiinţific.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie