Peste 80 de lucrări ştiinţifice înscrise la Simpozionul internaţional SESAM 2013, organizat de INSEMEX Petroşani

Nu mai puţin de 82 de lucrări ştiinţifice au fost transmise pentru a participa la ediţia din acest an a Simpozionului internaţional Securitate şi Sănătate în Muncă SESAM 2013.

insemexManifestarea ştiinţifică, aflată la cea de a şasea ediţie, va avea loc la Sibiu în perioada 23 – 25 octombrie şi este organizată de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă INSEMEX Petroşani, în colaborare cu Universitatea Petroşani, Inspecţia Naţională a Muncii şi sub auspiciile Ministerului Economiei şi Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică. Potrivit datelor oficiale, obiectivele majore ce vor fi tratate în cadrul acestui simpozion internaţional  sunt ventilaţia minieră şi industrială, risc profesional şi risc tehnologic pentru industria extractivă şi pentru alte industrii cu atmosfere explozive şi / sau toxice, explozivi de uz civil, articole pirotehnice, echipamente destinate utilizării în atmosfere potenţial explozive, protecţia zăcămintelor de substanţe minerale utile, închiderea obiectivelor miniere, activităţi de salvare pentru industria minieră şi pentru alte industrii cu mediu cu pericol de atmosferă explozivă şi / sau toxică, protecţia mediului, soluţii de prevenire, ameliorare şi combatere a poluării, precum şi psihosociologia muncii şi organizaţională. Directorul INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, a precizat că la această ediţie a Simpozionului, pe lângă participanţii din România, vor fi prezenţi şi specialişti din Polonia şi Rusia. Iar locaţia nu a  fost aleasă deloc întâmplător. „Participanţii din afara ţării vin cu avionul şi le-ar fi destul de greu să se deplaseze la Petroşani. Acum patru ani manifestarea s-a desfăşurat la Oradea, iar în urmă cu doi ani la Sinaia. Locaţiile au fost alese aşa încât să avem cât mai mulţi participanţi”, a  precizat Constantin Lupu. Pentru această ediţie a manifestării ştiinţifice sunt 82 de lucrări transmise, ponderea aparţinând specialiştilor de la INSEMEX şi Universitatea Petroşani.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă INSEMEX Petroşani este unic, prin profilul de activitate, fiind în acelaşi timp una dintre cele mai apreciate unităţi de cercetare-dezvoltare din România. Misiunea INSEMEX este de a efectua cercetări ştiinţifice şi servicii de specialitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi protecţiei mediului în condiţii profitabile. Activitatea cercetătorilor de la Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă este recunoscută nu numai pe plan naţional, ci şi la nivel internaţional. Pentru activitatea sa, INSEMEX a fost recompensat cu importante trofee pentru rezultatele obţinute în domeniul ştiinţific.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Petiție pentru eliberarea ursului Baloo, aflat de aproape 20 de ani în stațiunea Straja         Recordul de turiști la Ulpia Traiana Sarmizegetusa: mulți încă o confundă cu Sarmizegetusa Regia         Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva         Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”