Bani europeni pentru dezvoltarea afacerilor

Şase societăţi din judeţul Hunedoara au reuşit să contracteze credite nerambursabile din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea afacerilor. Contractele au fost semnate luni la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).

bani-europeniÎn total, ADR Vest a semnat, pe regiune, 26 de contracte de finanţare in cadrul Programului Operaţional Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, axa prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”. Banii constituie un sprijin “pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile”.

Valoarea totală a proiectelor contractate este de 8.868.033,68 milioane euro, dintre care 4.613.765,35 milioane euro reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Societăţile din judeţul Hunedoara au contractat credite pentru achiziţia de echipamente de producţie sau utilaje în domeniul construcţiilor, drumurilor, producţiei de ambalaje prelucrarea lemnului sau în domeniul echipamentelor electrice. Suma totală atrasă de judeţul Hunedoara este de 4.260.970,61 lei, iar perioada de implementare a proiectelor declarate eligibile este de 12 luni.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final