Uleiul de dovleac presat la rece este cunoscut pentru proprietăţile sale culinare şi terapeutice, astfel că şi cererea pentru acest produs este garantată, la preţuri care asigură acoperirea investiţiei, informează adevarul.ro.
Având în vedere preferinţele tot mai accentuate pentru uleiurile presate la rece în locul celor obţinute prin rafinare, este de aşteptat ca afacerea cu ulei de dovleac să aibă o desfacere tot mai bună în perioada imediat următoare. Procesul de obţinere a uleiurilor presate la rece este unul destul de simplu. Seminţele se introduc intr-o cuvă, iar apoi utilajul presează la rece, datorită temperaturii scăzute de procesare, obţnându-se un ulei brut, care ulterior stă la decantat aproximativ 10-12 zile. În ultima fază, uleiul astfel obţinut (şi decantat) se îmbuteliază în sticle. În urma procesării rezultă şrot, reziduuri ( rezultate în urma decantării – depunerile) şi ulei de consum. Dar, atenţie, toate aceste produse pot fi utilizate. Continuarea pe adevarul.ro.
SURSA: adevarul.ro.