După ce s-a îndrăgostit la locul de muncă, Primarul Dănuţ Buhăescu este dispus să divorţeze pentru a-şi proteja iubirea!

Dragostea dăunează grav…locului de muncă. Asta a aflat pe pielea ei Adriana Buhăescu (fostă Riti), soţia primarului din Uricani, Dănuţ Buhăescu, care a fost nevoită să renunţe la fotoliul de consilier personal al edilului –şef.

buha.familieDănuţ Buhăescu, primarul Uricaniului, nu mai este consiliat, cel puţin în timpul serviciului, de soţia sa, Adriana. O echipă a Curţii de Conturi Hunedoara s-a interpus între cei doi când, în urma unui control, a decis că la mijloc este un posibil caz de conflict de interese. „Cei de la Curtea de Conturi au spus că, la un moment dat, ar putea fi un conflict de interese şi că ar putea fi sesizată Agenţia Naţională de Integritate. Mi-au spus că primarul nu are voie să emită decizii care privesc persoana lui, soţia, sau rude de gradul I, din care să fie trase foloase materiale”, a declarat primarul oraşului Uricani. Degeaba le-a explicat primarul că soţia sa este angajată a administraţiei publice încă dinainte de a fi căsătoriţi şi că un contract de muncă nu poate fi asimilat unor relaţii comerciale, pentru că echipa de control a rămas fermă pe poziţii.

A demisonat, dar ar putea divorţa

În consecinţă, pentru a se stinge orice urmă de conflict şi pentru a nu fi nevoiţi să returneze salariile încasate ori să se ajungă la un proces de durată, Adriana Buhăescu s-a sfătuit cu soţul său şi a decis să renunţe la postul de consilier al primarului şi la orice altă funcţie în Primărie. Dar povestea ar putea să nu se sfârşească aici. Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme, Buhăescu spune că este dispus chiar să divorţeze la starea civilă, mai ales că dragostea lor nu stă în acel act. „Este posibil să ajung şi la această formă de a atrage atenţia, dacă statul român, prin unele instituţii ale sale, interpretează legea în acest fel. Este o interpretare forţată şi abuzivă. Eu mă sacrific şi renunţ la hârtia care m-a adus în această situaţie, pentru că oricum suntem căsătoriţi în faţa lui Dumnezeu. Dragostea noastră nu stă în această hârtie”, a mai spus Dănuţ Buhăescu.

Adriana Buhăescu (Riti) este angajată a Primăriei Uricani din anul 2007. Mai întâi a fost angajată la Poliţia Locală, iar din 2008 a fost cooptată în echipa primarului, fiind numită consilier personal al acestuia. Dănuţ şi Adriana Buhăescu s-au căsătorit în noiembrie 2010.

Carmen Cosman

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − cincisprezece =

ACTUALITATE
Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului