După ce s-a îndrăgostit la locul de muncă, Primarul Dănuţ Buhăescu este dispus să divorţeze pentru a-şi proteja iubirea!

Dragostea dăunează grav…locului de muncă. Asta a aflat pe pielea ei Adriana Buhăescu (fostă Riti), soţia primarului din Uricani, Dănuţ Buhăescu, care a fost nevoită să renunţe la fotoliul de consilier personal al edilului –şef.

buha.familieDănuţ Buhăescu, primarul Uricaniului, nu mai este consiliat, cel puţin în timpul serviciului, de soţia sa, Adriana. O echipă a Curţii de Conturi Hunedoara s-a interpus între cei doi când, în urma unui control, a decis că la mijloc este un posibil caz de conflict de interese. „Cei de la Curtea de Conturi au spus că, la un moment dat, ar putea fi un conflict de interese şi că ar putea fi sesizată Agenţia Naţională de Integritate. Mi-au spus că primarul nu are voie să emită decizii care privesc persoana lui, soţia, sau rude de gradul I, din care să fie trase foloase materiale”, a declarat primarul oraşului Uricani. Degeaba le-a explicat primarul că soţia sa este angajată a administraţiei publice încă dinainte de a fi căsătoriţi şi că un contract de muncă nu poate fi asimilat unor relaţii comerciale, pentru că echipa de control a rămas fermă pe poziţii.

A demisonat, dar ar putea divorţa

În consecinţă, pentru a se stinge orice urmă de conflict şi pentru a nu fi nevoiţi să returneze salariile încasate ori să se ajungă la un proces de durată, Adriana Buhăescu s-a sfătuit cu soţul său şi a decis să renunţe la postul de consilier al primarului şi la orice altă funcţie în Primărie. Dar povestea ar putea să nu se sfârşească aici. Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme, Buhăescu spune că este dispus chiar să divorţeze la starea civilă, mai ales că dragostea lor nu stă în acel act. „Este posibil să ajung şi la această formă de a atrage atenţia, dacă statul român, prin unele instituţii ale sale, interpretează legea în acest fel. Este o interpretare forţată şi abuzivă. Eu mă sacrific şi renunţ la hârtia care m-a adus în această situaţie, pentru că oricum suntem căsătoriţi în faţa lui Dumnezeu. Dragostea noastră nu stă în această hârtie”, a mai spus Dănuţ Buhăescu.

Adriana Buhăescu (Riti) este angajată a Primăriei Uricani din anul 2007. Mai întâi a fost angajată la Poliţia Locală, iar din 2008 a fost cooptată în echipa primarului, fiind numită consilier personal al acestuia. Dănuţ şi Adriana Buhăescu s-au căsătorit în noiembrie 2010.

Carmen Cosman

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final