După ce s-a îndrăgostit la locul de muncă, Primarul Dănuţ Buhăescu este dispus să divorţeze pentru a-şi proteja iubirea!

Dragostea dăunează grav…locului de muncă. Asta a aflat pe pielea ei Adriana Buhăescu (fostă Riti), soţia primarului din Uricani, Dănuţ Buhăescu, care a fost nevoită să renunţe la fotoliul de consilier personal al edilului –şef.

buha.familieDănuţ Buhăescu, primarul Uricaniului, nu mai este consiliat, cel puţin în timpul serviciului, de soţia sa, Adriana. O echipă a Curţii de Conturi Hunedoara s-a interpus între cei doi când, în urma unui control, a decis că la mijloc este un posibil caz de conflict de interese. „Cei de la Curtea de Conturi au spus că, la un moment dat, ar putea fi un conflict de interese şi că ar putea fi sesizată Agenţia Naţională de Integritate. Mi-au spus că primarul nu are voie să emită decizii care privesc persoana lui, soţia, sau rude de gradul I, din care să fie trase foloase materiale”, a declarat primarul oraşului Uricani. Degeaba le-a explicat primarul că soţia sa este angajată a administraţiei publice încă dinainte de a fi căsătoriţi şi că un contract de muncă nu poate fi asimilat unor relaţii comerciale, pentru că echipa de control a rămas fermă pe poziţii.

A demisonat, dar ar putea divorţa

În consecinţă, pentru a se stinge orice urmă de conflict şi pentru a nu fi nevoiţi să returneze salariile încasate ori să se ajungă la un proces de durată, Adriana Buhăescu s-a sfătuit cu soţul său şi a decis să renunţe la postul de consilier al primarului şi la orice altă funcţie în Primărie. Dar povestea ar putea să nu se sfârşească aici. Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme, Buhăescu spune că este dispus chiar să divorţeze la starea civilă, mai ales că dragostea lor nu stă în acel act. „Este posibil să ajung şi la această formă de a atrage atenţia, dacă statul român, prin unele instituţii ale sale, interpretează legea în acest fel. Este o interpretare forţată şi abuzivă. Eu mă sacrific şi renunţ la hârtia care m-a adus în această situaţie, pentru că oricum suntem căsătoriţi în faţa lui Dumnezeu. Dragostea noastră nu stă în această hârtie”, a mai spus Dănuţ Buhăescu.

Adriana Buhăescu (Riti) este angajată a Primăriei Uricani din anul 2007. Mai întâi a fost angajată la Poliţia Locală, iar din 2008 a fost cooptată în echipa primarului, fiind numită consilier personal al acestuia. Dănuţ şi Adriana Buhăescu s-au căsătorit în noiembrie 2010.

Carmen Cosman

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − nouă =

ACTUALITATE
Explicațiile CNAIR pentru întârzierile de pe Autostrada Lugoj – Deva         Au furat cupru din curtea S.E. Paroșeni         Pradă de mistreți, de 180 de kilograme, confiscată de polițiști         Razii la afacerile cu brazi de Crăciun         Dănuț Mocanu a ajuns adjunct la Poliția Petroșani         Mesajul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului şi a Anului Nou         Colecția SENSE pentru ocazii speciale         Accident mortal în Simeria         Falşi angajaţi ai unei firme de deratizare au obţinut 128 de lei, în urma unei „lucrări” la domiciliu         Angajata unui magazin non-stop a fost tâlhărită         Profesorul care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi a fost „achitat”         Patru monede antice au fost recuperate de Poliție         O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României         Colindători la primărie         Coroane de flori în memoria Majestății Sale Regele Mihai I         Cântecul măturătoarei de fluturi         Nicolae Furdui Iancu va colinda la Deva         Demers ciudat. Brandul Arsenie Boca a fost luat de un maghiar         Directoarea șpăgară din Petroșani a fost condamnată         Braconierul oprit cu focuri de armă de poliţistul Roman Murar