După 40 de ani au apă la robinete!

După  zeci de ani în care doar au sperat că vor avea apă la robinete, mai multe familii de bătrâni dintr-un cartier al Petroşaniului şi-au văzut, marţi, visul împlinit.

 

apa voievodu petrosani carmenMai bine de 40 de ani, oamenii care locuiesc pe strada Voievodu din Petroşani au fost nevoiţi să care apă de la izvor şi să spere că, într-o bună zi, vor avea şi ei apă în casă. Sunt în total 10 familii care au fost branşaţi la reţea şi, mai mult decât atât, costurile au fost minime. „Nici nu ştiţi cât de greu am trăit aici. Numai cel care nu are apă şi trebuie să o care zi de zi ştie. Am tot fost, de 25 de ani de când m-am mutat aici cu soţul, pe la toată lumea ca să ne aducă şi nouă ţeava de apă la poartă. Toţi au zis că nu se poate”, povesteşte Ilona Muntean. Numai ca să spele rufele, femeia spune că trebuia să meargă de 17 ori într-o zi  la izvor şi să aducă apă cu căruciorul de butelii. „Câte cinci bidoane odată, nici nu ştiţi cât de este greu. Suntem şi noi oameni bătrâni, avem o vârstă, iar iarna pe gerurile alea să mergi prin zăpadă până la brâu după apă… Doamne, de câte ori dau drumul la robinet o să-l pomenesc pe domnul Costel Avram. Este un om, un om care a văzut şi a înţeles cât de greu ne-am dus noi viaţa până astăzi”, a mai spus femeia.

Toată problema s-a rezolvat după ce la directorul general al SC ApaServ Valea Jiului a venit în audienţă o femeie în vârstă, care i-a spus cu ce problemă se confruntă localnicii de pe strada Voievodu. „A venit la mine în audienţă o bătrânică, să-mi spună că nu are apă şi dacă pot să o racordez şi pe ea la reţea. Am fost mişcat de cum a vorbit femeia şi am început să mă interesez de situaţia acestor familii, de ce nu se poate să ajungă şi la ele reţeaua. În zilele următoare au mai venit şi alţi oameni din zonă şi am cerut la departamentul tehnic o situaţie. Le-am spus să facă un studiu şi să mi-l prezinte, iar în urma raportului am descoperit că se putea trage reţeaua. Am dat imediat dispoziţie să se facă lucrarea şi într-o săptămână de zile a fost gata. Costurile sunt minime, însă mulţumirea mea sufletească este mare, pentru că am putut ajuta aceste familii de vârstnici”, a declarat Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

ACTUALITATE
ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat         Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad