După 40 de ani au apă la robinete!

După  zeci de ani în care doar au sperat că vor avea apă la robinete, mai multe familii de bătrâni dintr-un cartier al Petroşaniului şi-au văzut, marţi, visul împlinit.

 

apa voievodu petrosani carmenMai bine de 40 de ani, oamenii care locuiesc pe strada Voievodu din Petroşani au fost nevoiţi să care apă de la izvor şi să spere că, într-o bună zi, vor avea şi ei apă în casă. Sunt în total 10 familii care au fost branşaţi la reţea şi, mai mult decât atât, costurile au fost minime. „Nici nu ştiţi cât de greu am trăit aici. Numai cel care nu are apă şi trebuie să o care zi de zi ştie. Am tot fost, de 25 de ani de când m-am mutat aici cu soţul, pe la toată lumea ca să ne aducă şi nouă ţeava de apă la poartă. Toţi au zis că nu se poate”, povesteşte Ilona Muntean. Numai ca să spele rufele, femeia spune că trebuia să meargă de 17 ori într-o zi  la izvor şi să aducă apă cu căruciorul de butelii. „Câte cinci bidoane odată, nici nu ştiţi cât de este greu. Suntem şi noi oameni bătrâni, avem o vârstă, iar iarna pe gerurile alea să mergi prin zăpadă până la brâu după apă… Doamne, de câte ori dau drumul la robinet o să-l pomenesc pe domnul Costel Avram. Este un om, un om care a văzut şi a înţeles cât de greu ne-am dus noi viaţa până astăzi”, a mai spus femeia.

Toată problema s-a rezolvat după ce la directorul general al SC ApaServ Valea Jiului a venit în audienţă o femeie în vârstă, care i-a spus cu ce problemă se confruntă localnicii de pe strada Voievodu. „A venit la mine în audienţă o bătrânică, să-mi spună că nu are apă şi dacă pot să o racordez şi pe ea la reţea. Am fost mişcat de cum a vorbit femeia şi am început să mă interesez de situaţia acestor familii, de ce nu se poate să ajungă şi la ele reţeaua. În zilele următoare au mai venit şi alţi oameni din zonă şi am cerut la departamentul tehnic o situaţie. Le-am spus să facă un studiu şi să mi-l prezinte, iar în urma raportului am descoperit că se putea trage reţeaua. Am dat imediat dispoziţie să se facă lucrarea şi într-o săptămână de zile a fost gata. Costurile sunt minime, însă mulţumirea mea sufletească este mare, pentru că am putut ajuta aceste familii de vârstnici”, a declarat Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − trei =

ACTUALITATE
11 utilaje de deszăpezire vor acționa în municipiul Deva         Bilete gratuite de călătorie pentru pensionari         Brazii de Crăciun vor fi aduși din Alba         Peste 7.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în luna noiembrie         Aproape 500 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna noiembrie         Primarul Gheorghe Ile va primi daune morale         Controale ample la exploatările forestiere         Autoturism incendiat de un om al străzii         Hunedorean lăsat fără aproape 3.000 de euro de tâlhari         Construirea statuii lui Michael Klein a fost scoasă la licitație         Condamnare pentru un fost șef de birou al APIA Hunedoara         Tragedie pe centura municipiului         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate         Petrecerea cu manele care a alungat animalele sălbatice din Retezat         Tânăr din Hunedoara arestat pentru crima comisă în Franța         Şefa Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este judecată pentru fraude cu fonduri UE         Plan de prevenire a accidentelor feroviare, derulat de ISU Hunedoara         Gestul de omenie al polițiștilor: au donat sânge pentru colegul rănit grav         Cinci contracte de finanțare semnate la MDRAP         Dacă nu ești liliac, vulpe sau broască, rabzi cu dreptatea-n mână! Autostrada Lugoj-Deva dă să-ngroape pescăria de la Brănișca