După 40 de ani au apă la robinete!

După  zeci de ani în care doar au sperat că vor avea apă la robinete, mai multe familii de bătrâni dintr-un cartier al Petroşaniului şi-au văzut, marţi, visul împlinit.

 

apa voievodu petrosani carmenMai bine de 40 de ani, oamenii care locuiesc pe strada Voievodu din Petroşani au fost nevoiţi să care apă de la izvor şi să spere că, într-o bună zi, vor avea şi ei apă în casă. Sunt în total 10 familii care au fost branşaţi la reţea şi, mai mult decât atât, costurile au fost minime. „Nici nu ştiţi cât de greu am trăit aici. Numai cel care nu are apă şi trebuie să o care zi de zi ştie. Am tot fost, de 25 de ani de când m-am mutat aici cu soţul, pe la toată lumea ca să ne aducă şi nouă ţeava de apă la poartă. Toţi au zis că nu se poate”, povesteşte Ilona Muntean. Numai ca să spele rufele, femeia spune că trebuia să meargă de 17 ori într-o zi  la izvor şi să aducă apă cu căruciorul de butelii. „Câte cinci bidoane odată, nici nu ştiţi cât de este greu. Suntem şi noi oameni bătrâni, avem o vârstă, iar iarna pe gerurile alea să mergi prin zăpadă până la brâu după apă… Doamne, de câte ori dau drumul la robinet o să-l pomenesc pe domnul Costel Avram. Este un om, un om care a văzut şi a înţeles cât de greu ne-am dus noi viaţa până astăzi”, a mai spus femeia.

Toată problema s-a rezolvat după ce la directorul general al SC ApaServ Valea Jiului a venit în audienţă o femeie în vârstă, care i-a spus cu ce problemă se confruntă localnicii de pe strada Voievodu. „A venit la mine în audienţă o bătrânică, să-mi spună că nu are apă şi dacă pot să o racordez şi pe ea la reţea. Am fost mişcat de cum a vorbit femeia şi am început să mă interesez de situaţia acestor familii, de ce nu se poate să ajungă şi la ele reţeaua. În zilele următoare au mai venit şi alţi oameni din zonă şi am cerut la departamentul tehnic o situaţie. Le-am spus să facă un studiu şi să mi-l prezinte, iar în urma raportului am descoperit că se putea trage reţeaua. Am dat imediat dispoziţie să se facă lucrarea şi într-o săptămână de zile a fost gata. Costurile sunt minime, însă mulţumirea mea sufletească este mare, pentru că am putut ajuta aceste familii de vârstnici”, a declarat Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii         Se strâng ajutoare pentru sinistraţi         Muncitoarea care și-a atacat șeful cu un cuțit a fost reținută pentru 24 de ore         Primăria solicită fonduri UE pentru Cetatea Devei         Buget negativ pentru CEH. Pierderea e imensă