Dublul omor de la Vulcan, cercetat ca şi accident de muncă

Nu numai procurorii au început verificările în cazul dublului omor de la barul Madness din Vulcan, ci şi inspectorii de muncă. Crima poate căpăta conotaţiile unui accident de muncă, dar asta vor stabili la finalul anchetei, reprezentanţii ITM Hunedoara.

 

crima_barInspectorii de muncă s-au autosesizat imediat după producerea sângerosului eveniment soldat, iniţial, cu decesul lui Claudiu Blaj, despre care s-a spus că lucra ca bodyguard la barul Madness. „Am verificat în baza de date naţională REVISAL şi acesta nu figura ca angajat. De asemenea, am audiat mai mulţi martori şi din declaraţiile acestora nu rezultă că ar fi prestat o activitate pentru societate”, a declarat Ileana Bodea, şef Birou SSM Petroşani, din cadrul ITM Hunedoara. Ancheta inspectorilor de muncă a continuat totuşi, în condiţiile în care şi patronul barului, Robert Otescu, a murit ca urmare a leziunilor suferite. În principiu, spune Ileana Bodea, cercetarea ar fi trebuit făcută de angajator, însă nu este posibil, dat fiind faptul că Otescu era asociat unic. „Am preluat noi cercetările şi urmează să vedem dacă se încadrează sau nu ca accident de muncă. Nu o să stabilim noi cauzele care au concurat la producerea evenimentului, de acest lucru se ocupă poliţia şi procurorii. Noi facem cercetarea doar din punct de vedere al legislaţiei muncii. Stabilim dacă se încadrează ca accident de muncă şi eventuale măsuri, dacă la finalul cercetării vor fi stabilite abateri de la legislaţie”, a mai spus Ileana Bodea.

 

Criminalul, în arest preventiv

 

Pe de altă parte, Cosmin Bărbuţi, tânărul care a înfipt cuţitul fără să clipească în două persoane, rămâne în arest. Acesta a fost audiat din nou, iar judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au confirmat măsura arestării preventive şi au dispus executarea mandatului de arestare preventivă nr. 11/07.04.2014. Bărbuţi este cercetat pentru omor calificat, având pe conştiinţă două persoane. Cumplita faptă s-a produs duminică noaptea, într-un bar din Vulcan, după ce Cosmin Bărbuţi a băut prea mult, iar mai apoi s-a luat la ceartă cu un alt client al localului respectiv. A văzut negru în faţa ochilor, s-a ridicat de pe scaun, a plecat acasă şi s-a întors cu o rangă şi un cuţit de mari dimensiuni, pe care l-a înfipt fără să clipească în primii oameni care i-au ieşit în cale, adică bodyguardul localului, Claudiu Blaj, şi patronul barului, Robert Otescu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei