Dublul omor de la Vulcan, cercetat ca şi accident de muncă

Nu numai procurorii au început verificările în cazul dublului omor de la barul Madness din Vulcan, ci şi inspectorii de muncă. Crima poate căpăta conotaţiile unui accident de muncă, dar asta vor stabili la finalul anchetei, reprezentanţii ITM Hunedoara.

 

crima_barInspectorii de muncă s-au autosesizat imediat după producerea sângerosului eveniment soldat, iniţial, cu decesul lui Claudiu Blaj, despre care s-a spus că lucra ca bodyguard la barul Madness. „Am verificat în baza de date naţională REVISAL şi acesta nu figura ca angajat. De asemenea, am audiat mai mulţi martori şi din declaraţiile acestora nu rezultă că ar fi prestat o activitate pentru societate”, a declarat Ileana Bodea, şef Birou SSM Petroşani, din cadrul ITM Hunedoara. Ancheta inspectorilor de muncă a continuat totuşi, în condiţiile în care şi patronul barului, Robert Otescu, a murit ca urmare a leziunilor suferite. În principiu, spune Ileana Bodea, cercetarea ar fi trebuit făcută de angajator, însă nu este posibil, dat fiind faptul că Otescu era asociat unic. „Am preluat noi cercetările şi urmează să vedem dacă se încadrează sau nu ca accident de muncă. Nu o să stabilim noi cauzele care au concurat la producerea evenimentului, de acest lucru se ocupă poliţia şi procurorii. Noi facem cercetarea doar din punct de vedere al legislaţiei muncii. Stabilim dacă se încadrează ca accident de muncă şi eventuale măsuri, dacă la finalul cercetării vor fi stabilite abateri de la legislaţie”, a mai spus Ileana Bodea.

 

Criminalul, în arest preventiv

 

Pe de altă parte, Cosmin Bărbuţi, tânărul care a înfipt cuţitul fără să clipească în două persoane, rămâne în arest. Acesta a fost audiat din nou, iar judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au confirmat măsura arestării preventive şi au dispus executarea mandatului de arestare preventivă nr. 11/07.04.2014. Bărbuţi este cercetat pentru omor calificat, având pe conştiinţă două persoane. Cumplita faptă s-a produs duminică noaptea, într-un bar din Vulcan, după ce Cosmin Bărbuţi a băut prea mult, iar mai apoi s-a luat la ceartă cu un alt client al localului respectiv. A văzut negru în faţa ochilor, s-a ridicat de pe scaun, a plecat acasă şi s-a întors cu o rangă şi un cuţit de mari dimensiuni, pe care l-a înfipt fără să clipească în primii oameni care i-au ieşit în cale, adică bodyguardul localului, Claudiu Blaj, şi patronul barului, Robert Otescu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva