Dublul omor de la Vulcan, cercetat ca şi accident de muncă

Nu numai procurorii au început verificările în cazul dublului omor de la barul Madness din Vulcan, ci şi inspectorii de muncă. Crima poate căpăta conotaţiile unui accident de muncă, dar asta vor stabili la finalul anchetei, reprezentanţii ITM Hunedoara.

 

crima_barInspectorii de muncă s-au autosesizat imediat după producerea sângerosului eveniment soldat, iniţial, cu decesul lui Claudiu Blaj, despre care s-a spus că lucra ca bodyguard la barul Madness. „Am verificat în baza de date naţională REVISAL şi acesta nu figura ca angajat. De asemenea, am audiat mai mulţi martori şi din declaraţiile acestora nu rezultă că ar fi prestat o activitate pentru societate”, a declarat Ileana Bodea, şef Birou SSM Petroşani, din cadrul ITM Hunedoara. Ancheta inspectorilor de muncă a continuat totuşi, în condiţiile în care şi patronul barului, Robert Otescu, a murit ca urmare a leziunilor suferite. În principiu, spune Ileana Bodea, cercetarea ar fi trebuit făcută de angajator, însă nu este posibil, dat fiind faptul că Otescu era asociat unic. „Am preluat noi cercetările şi urmează să vedem dacă se încadrează sau nu ca accident de muncă. Nu o să stabilim noi cauzele care au concurat la producerea evenimentului, de acest lucru se ocupă poliţia şi procurorii. Noi facem cercetarea doar din punct de vedere al legislaţiei muncii. Stabilim dacă se încadrează ca accident de muncă şi eventuale măsuri, dacă la finalul cercetării vor fi stabilite abateri de la legislaţie”, a mai spus Ileana Bodea.

 

Criminalul, în arest preventiv

 

Pe de altă parte, Cosmin Bărbuţi, tânărul care a înfipt cuţitul fără să clipească în două persoane, rămâne în arest. Acesta a fost audiat din nou, iar judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au confirmat măsura arestării preventive şi au dispus executarea mandatului de arestare preventivă nr. 11/07.04.2014. Bărbuţi este cercetat pentru omor calificat, având pe conştiinţă două persoane. Cumplita faptă s-a produs duminică noaptea, într-un bar din Vulcan, după ce Cosmin Bărbuţi a băut prea mult, iar mai apoi s-a luat la ceartă cu un alt client al localului respectiv. A văzut negru în faţa ochilor, s-a ridicat de pe scaun, a plecat acasă şi s-a întors cu o rangă şi un cuţit de mari dimensiuni, pe care l-a înfipt fără să clipească în primii oameni care i-au ieşit în cale, adică bodyguardul localului, Claudiu Blaj, şi patronul barului, Robert Otescu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă