Dublă sărbătoare în comuna Pui. Monument dedicat Centenarului și 68 de cupluri ”de aur” premiate

Momente de înaltă încărcătură emoțională, duminică după-amiază, în comuna Pui, acolo unde Primăria și Consiliul Local au sărbătorit și premiat 68 de cupluri care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie sau mai mult. De asemenea, a fost și sfințit un monument omagial, pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Pentru Comuna Pui duminică a fost zi de sărbătoare, și nu doar spirituală. Cu mic, cu mare, localnicii s-au adunat în centrul comunei, în fața Căminului Cultual, pentru a cinsti memoria înaintașilor noștri, a celor care au înfăptuit Marea Unire de la 1918.
”Avem astăzi două momente deosebite. Primul este dezvelirea unei plăci comemorative dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a celor trei Principate Române – Moldova, Transilvania și Țara Românească. Nu l-am organizat pe data de 1 Decembrie, pentru că 1 Decembrie se serbează la Alba Iulia. Am găsit momentul potrivit ca astăzi, având în vedere că avem și momentul deosebit din partea a doua, de sărbătorire a celor 68 de cupluri care împlinesc 50 sau peste 50 de ani de căsătorie, să putem celebra aceste momente împreună”, a spus primarul Comunei Pui, Victor Tiberiu Stoica.

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, a urmat un moment artistic cu cântece și poezii patriotice, susținut de corul comunei, împreună cu îndrăgitul interpret Ionuț Langa.
Manifestările s-au mutat apoi în interiorul Căminului Cultural, acolo unde au fost celebrate cuplurile ”de aur” ale comunei, cei care au împlinit 50 de ani sau mai mult de căsătorie. Diplome, premii și o masă de sărbătoare din partea Primăriei Pui pentru aniversații zilei.

”Este cred cel de-al 14-lea an în care organizăm această acțiune. Este un moment deosebit pe care astăzi l-am legat cu sfințirea unui monument comemorativ la 100 de ani de la Marea Unire și ridicarea a trei catarge în centrul de comună, cu un spectacol dedicat României și Marii Uniri”, a mai spus primarul Victor Tiberiu Stoica.
Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Nemulțumiți lipsa investițiilor în infrastructura de distribuție a energiei electrice și de întârzierea avizelor         Patru suspecți de gripă în județul Hunedoara. Sunt sute de pneumonii!         PROIECT Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara         Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Arbori tăiați ilegal         Paramedicii Salvital vor fi preluaţi de ISU Hunedoara prin lege anul acesta         Accident mortal produs de un tânăr din Hunedoara         Un braconier prins de jandarmi a aruncat căpriorul împușcat         500.000 de lei, în fiecare an, pentru idei care schimbă comunitatea!         Poliția Locală Deva – bilanțul activității pe anul 2018         Scandal pe postul de șef la Medicină Legală         Anuarul Sargeția va fi lansat la muzeu         Ajutor pentru Maria, femeia rămasă fără casa din pădure         NEGOCIERI/ Sindicatul ”Muntele” solicită bilete de odihnă și tratament pentru angajații CEH!         O tânără a fost răpită, iar iubitul său a fost bătut și tâlhărit         Ordin de protecție pentru un bărbat din Petroșani care a amenințat fiicele concubinei sale         Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis