Dublă sărbătoare în comuna Pui. Monument dedicat Centenarului și 68 de cupluri ”de aur” premiate

Momente de înaltă încărcătură emoțională, duminică după-amiază, în comuna Pui, acolo unde Primăria și Consiliul Local au sărbătorit și premiat 68 de cupluri care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie sau mai mult. De asemenea, a fost și sfințit un monument omagial, pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Pentru Comuna Pui duminică a fost zi de sărbătoare, și nu doar spirituală. Cu mic, cu mare, localnicii s-au adunat în centrul comunei, în fața Căminului Cultual, pentru a cinsti memoria înaintașilor noștri, a celor care au înfăptuit Marea Unire de la 1918.
”Avem astăzi două momente deosebite. Primul este dezvelirea unei plăci comemorative dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a celor trei Principate Române – Moldova, Transilvania și Țara Românească. Nu l-am organizat pe data de 1 Decembrie, pentru că 1 Decembrie se serbează la Alba Iulia. Am găsit momentul potrivit ca astăzi, având în vedere că avem și momentul deosebit din partea a doua, de sărbătorire a celor 68 de cupluri care împlinesc 50 sau peste 50 de ani de căsătorie, să putem celebra aceste momente împreună”, a spus primarul Comunei Pui, Victor Tiberiu Stoica.

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, a urmat un moment artistic cu cântece și poezii patriotice, susținut de corul comunei, împreună cu îndrăgitul interpret Ionuț Langa.
Manifestările s-au mutat apoi în interiorul Căminului Cultural, acolo unde au fost celebrate cuplurile ”de aur” ale comunei, cei care au împlinit 50 de ani sau mai mult de căsătorie. Diplome, premii și o masă de sărbătoare din partea Primăriei Pui pentru aniversații zilei.

”Este cred cel de-al 14-lea an în care organizăm această acțiune. Este un moment deosebit pe care astăzi l-am legat cu sfințirea unui monument comemorativ la 100 de ani de la Marea Unire și ridicarea a trei catarge în centrul de comună, cu un spectacol dedicat României și Marii Uniri”, a mai spus primarul Victor Tiberiu Stoica.
Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei