Dublă sărbătoare în comuna Pui. Monument dedicat Centenarului și 68 de cupluri ”de aur” premiate

Momente de înaltă încărcătură emoțională, duminică după-amiază, în comuna Pui, acolo unde Primăria și Consiliul Local au sărbătorit și premiat 68 de cupluri care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie sau mai mult. De asemenea, a fost și sfințit un monument omagial, pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Pentru Comuna Pui duminică a fost zi de sărbătoare, și nu doar spirituală. Cu mic, cu mare, localnicii s-au adunat în centrul comunei, în fața Căminului Cultual, pentru a cinsti memoria înaintașilor noștri, a celor care au înfăptuit Marea Unire de la 1918.
”Avem astăzi două momente deosebite. Primul este dezvelirea unei plăci comemorative dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a celor trei Principate Române – Moldova, Transilvania și Țara Românească. Nu l-am organizat pe data de 1 Decembrie, pentru că 1 Decembrie se serbează la Alba Iulia. Am găsit momentul potrivit ca astăzi, având în vedere că avem și momentul deosebit din partea a doua, de sărbătorire a celor 68 de cupluri care împlinesc 50 sau peste 50 de ani de căsătorie, să putem celebra aceste momente împreună”, a spus primarul Comunei Pui, Victor Tiberiu Stoica.

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, a urmat un moment artistic cu cântece și poezii patriotice, susținut de corul comunei, împreună cu îndrăgitul interpret Ionuț Langa.
Manifestările s-au mutat apoi în interiorul Căminului Cultural, acolo unde au fost celebrate cuplurile ”de aur” ale comunei, cei care au împlinit 50 de ani sau mai mult de căsătorie. Diplome, premii și o masă de sărbătoare din partea Primăriei Pui pentru aniversații zilei.

”Este cred cel de-al 14-lea an în care organizăm această acțiune. Este un moment deosebit pe care astăzi l-am legat cu sfințirea unui monument comemorativ la 100 de ani de la Marea Unire și ridicarea a trei catarge în centrul de comună, cu un spectacol dedicat României și Marii Uniri”, a mai spus primarul Victor Tiberiu Stoica.
Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi         Corfu, insula dorită de toată Europa         Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei         Accident cu motocicleta furată de o tânără         Accident cumplit pe o trecere de pietoni din Hunedoara