Dubii de legalitate pentru lucrările la drumul judeţean Vălişoara – Ormindea

Pe la jumătatea lunii octombrie au apărut “suspiciuni rezonabile” cum că banii pentru asfaltarea drumul judeţean ce leagă Vălişoara de Ormindea s-au aprobat retroactiv, pentru lucrări deja executate. Administratorul public Costel Avram recunoaşte că se lucra la drum când au fost alocaţi banii, dar era vorba doar de o suplimentare de funduri, perfect legală.

 

Primele discuţii pe această temă au apărut în timpul şedinţa de îndată din 18 octombrie, când consilierii judeţeni PNL au refuzat să voteze un proiect superficial întocmit şi pus în grabă mare pe ordinea de zi. “În opinia noastră, acest punct nu-şi are rostul în ședință de îndată. Vrem să dezbatem toate punctele în comisii și având în vedere că săptămâna viitoare – mai sunt cinci zile lucrătoare până când o să avem ședința ordinară, v-am solicitat – bineînțeles, cu acceptul dumneavoastră – să amânați acest punct și să îl treceți pe ordinea de zi a ședinței ordinare”, a cerut Marius Mutulescu, vorbind în numele aleşilor PNL. Refuzul liberalilor era justificat de faptul că în proiect erau trecute doar cantităţi de asfalt şi alte materiale, fără să se precizeze unde anume se vor face lucrările. A urmat un schimb de replici între părţi, după cum puteţi citi mai jos.

Din Procesul verbal de şedinţă

Avram Costel: Domnule consilier, până la urmă tot dumneavoastră hotărâți, numai să întrebați și primarul. Cel de la Vălișoara, dacă nu mă înșel este liberal. A venit până acuma de zece ori, pentru că în comuna dumnealui sunt probleme cu drumurile. Toată ziua vine și spune că drumu-i prost. Iar când vrem să ducem bani acolo, ca să rezolvăm

problema, dumneavoastră nu votați. Bine. Vom spune în zona aceea că din cauza dumneavoastră … Deci aici sunt bani, nu se suplimentează cu nici un leu ceea ce a fost aprobat de consiliul județean, ci – avându-se în vedere că suntem în octombrie – trebuie să mutăm dintr-o parte în alta aceiași bani.

Mutulescu Marius:  Sigur, îi mutați săptămâna viitoare, nu-i nici un fel de problemă. Vrem să știm și noi unde-i mutați, pentru că ne-ați dat exemplu Vălișoara, dar vrem să știm exact dacă-i mutați la Vălișoara sau în altă parte.

Avram Costel: Sută la sută.

Mutulescu Marius:  Vă cred după ce citim materialele. Mulțumesc frumos!

Bobora Mircea Flaviu:  Nu e vorba decât de mutarea unor bani de pe o zonă pe

altă zonă, dar dată fiind situația, într-adevăr suntem obligați să retragem de pe ordinea de zi acest punct. Bine, vă mulțumesc!

Subiect pentru auditorii Curţii de Conturi

Imediat după şedinţă s-a discutat aprins că şefii administraţiei judeţene vor să acopere cu acte lucrări deja plătite şi executate. Într-o conferinţă de presă, susţinută ieri, Mircea Moloţ, preşedintele ALDE Hunedoara, a redeschis subiectul susţinând că a circulat pe acel drum şi că, într-adevăr, drumul era în lucru înainte să se fi votat alocarea bugetară.

“Da, aşa este! Drumul era în lucru. Mai mult de două treimi era finanţat şi ne mai trebuiau bani doar ca să finalizăm lucrările. Nu puteam să-l lăsăm neterminat. Nu s-a comis nicio ilegalitate. Banii au fost acordaţi legal la şedinţa ordinară”, susţine Costel Avram, administratorul public la judeţului.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Dubii de legalitate pentru lucrările la drumul judeţean Vălişoara – Ormindea

  1. Valea Jiului

    Vrem de la Consiliul Judetean Hunedoara (PSD) sa asfalteze drumul judetean din Parang ,drumul judetean Valea de Pesti , … Valea jiului a votat de 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … si cetateni vaii jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ……

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall