Drumul județean spre Lacul Cinciș a rămas devastat de gropi

Drumul de 20 de kilometri Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița se aglomerează vara, când mii de turişti vin să se bucure de frumuseţea Lacului Cinciş.

În plin sezon turistic, şoseaua a devenit ţinta nemulţumirilor localnicilor şi turiștilor. Nenumărate gropi au transformat-o încă de la ieşirea din Hunedoara într-unul dintre cele mai periculoase drumuri din judeţ. O mulţime de camioane cu lemne coboară pe acest drum de la exploatările forestiere din Ţinutul Pădurenilor, adâncind şi ele craterele din carosabil.

Gropile nu au mai fost petecite, deşi în urmă cu o lună Consiliul Judeţean Hunedoara anunţa că va plomba 1.500 de metri pătraţi de carosabil acoperit cu gropi, pe circa trei kilometri ai drumului judeţean. Doar vegetaţia de pe margini a fost tăiată până în prezent. O altă porţiune a şoselei, de circa şapte kilometri, din zona „Motel” până la izvoarele lacului, a ajuns în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, care gestionează proiectul de introducere a apei şi canalizării. Şi aici carosabilul se prezintă într-o stare proastă, fiind plin de gropi şi denivelări, cu şanţuri şi movile rezultate în urma lucrărilor, însă reabilitarea drumului va mai avea de aşteptat cel puţin un an, susţineau recent reprezentanţii primăriei. De la izvoarele barajului coşmarul şoferilor continuă alţi câţiva kilometri până la intrarea pe tronsonul Topliţa – Lunca Cernii de Sus, un drum de 30 de kilometri transformat într-o şosea modernă, printr-un proiect realizat din fonduri de la Uniunea Europeană.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara