Drumul județean spre Lacul Cinciș a rămas devastat de gropi

Drumul de 20 de kilometri Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița se aglomerează vara, când mii de turişti vin să se bucure de frumuseţea Lacului Cinciş.

În plin sezon turistic, şoseaua a devenit ţinta nemulţumirilor localnicilor şi turiștilor. Nenumărate gropi au transformat-o încă de la ieşirea din Hunedoara într-unul dintre cele mai periculoase drumuri din judeţ. O mulţime de camioane cu lemne coboară pe acest drum de la exploatările forestiere din Ţinutul Pădurenilor, adâncind şi ele craterele din carosabil.

Gropile nu au mai fost petecite, deşi în urmă cu o lună Consiliul Judeţean Hunedoara anunţa că va plomba 1.500 de metri pătraţi de carosabil acoperit cu gropi, pe circa trei kilometri ai drumului judeţean. Doar vegetaţia de pe margini a fost tăiată până în prezent. O altă porţiune a şoselei, de circa şapte kilometri, din zona „Motel” până la izvoarele lacului, a ajuns în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, care gestionează proiectul de introducere a apei şi canalizării. Şi aici carosabilul se prezintă într-o stare proastă, fiind plin de gropi şi denivelări, cu şanţuri şi movile rezultate în urma lucrărilor, însă reabilitarea drumului va mai avea de aşteptat cel puţin un an, susţineau recent reprezentanţii primăriei. De la izvoarele barajului coşmarul şoferilor continuă alţi câţiva kilometri până la intrarea pe tronsonul Topliţa – Lunca Cernii de Sus, un drum de 30 de kilometri transformat într-o şosea modernă, printr-un proiect realizat din fonduri de la Uniunea Europeană.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva