Drumul județean spre Lacul Cinciș a rămas devastat de gropi

Drumul de 20 de kilometri Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița se aglomerează vara, când mii de turişti vin să se bucure de frumuseţea Lacului Cinciş.

În plin sezon turistic, şoseaua a devenit ţinta nemulţumirilor localnicilor şi turiștilor. Nenumărate gropi au transformat-o încă de la ieşirea din Hunedoara într-unul dintre cele mai periculoase drumuri din judeţ. O mulţime de camioane cu lemne coboară pe acest drum de la exploatările forestiere din Ţinutul Pădurenilor, adâncind şi ele craterele din carosabil.

Gropile nu au mai fost petecite, deşi în urmă cu o lună Consiliul Judeţean Hunedoara anunţa că va plomba 1.500 de metri pătraţi de carosabil acoperit cu gropi, pe circa trei kilometri ai drumului judeţean. Doar vegetaţia de pe margini a fost tăiată până în prezent. O altă porţiune a şoselei, de circa şapte kilometri, din zona „Motel” până la izvoarele lacului, a ajuns în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, care gestionează proiectul de introducere a apei şi canalizării. Şi aici carosabilul se prezintă într-o stare proastă, fiind plin de gropi şi denivelări, cu şanţuri şi movile rezultate în urma lucrărilor, însă reabilitarea drumului va mai avea de aşteptat cel puţin un an, susţineau recent reprezentanţii primăriei. De la izvoarele barajului coşmarul şoferilor continuă alţi câţiva kilometri până la intrarea pe tronsonul Topliţa – Lunca Cernii de Sus, un drum de 30 de kilometri transformat într-o şosea modernă, printr-un proiect realizat din fonduri de la Uniunea Europeană.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită         Elevii de la școlile din Deva au ales Poliția Locală de ,,Ziua meseriilor”         Sărbătoare la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara         Fântâna muzicală din centrul Devei – în pregătire pentru conservare         Simpozion științific la Muzeul din Deva         Deva24 are peste 1000 de utilizatori         Accident rutier în Bănița         Hunedorean prins după o tâlhărie comisă în Franța         Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Hunedoara         Petiție pentru eliberarea ursului Baloo, aflat de aproape 20 de ani în stațiunea Straja         Recordul de turiști la Ulpia Traiana Sarmizegetusa: mulți încă o confundă cu Sarmizegetusa Regia         Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva         Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă