Drumul județean spre Lacul Cinciș a rămas devastat de gropi

Drumul de 20 de kilometri Hunedoara – Lacul Cinciș – Toplița se aglomerează vara, când mii de turişti vin să se bucure de frumuseţea Lacului Cinciş.

În plin sezon turistic, şoseaua a devenit ţinta nemulţumirilor localnicilor şi turiștilor. Nenumărate gropi au transformat-o încă de la ieşirea din Hunedoara într-unul dintre cele mai periculoase drumuri din judeţ. O mulţime de camioane cu lemne coboară pe acest drum de la exploatările forestiere din Ţinutul Pădurenilor, adâncind şi ele craterele din carosabil.

Gropile nu au mai fost petecite, deşi în urmă cu o lună Consiliul Judeţean Hunedoara anunţa că va plomba 1.500 de metri pătraţi de carosabil acoperit cu gropi, pe circa trei kilometri ai drumului judeţean. Doar vegetaţia de pe margini a fost tăiată până în prezent. O altă porţiune a şoselei, de circa şapte kilometri, din zona „Motel” până la izvoarele lacului, a ajuns în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, care gestionează proiectul de introducere a apei şi canalizării. Şi aici carosabilul se prezintă într-o stare proastă, fiind plin de gropi şi denivelări, cu şanţuri şi movile rezultate în urma lucrărilor, însă reabilitarea drumului va mai avea de aşteptat cel puţin un an, susţineau recent reprezentanţii primăriei. De la izvoarele barajului coşmarul şoferilor continuă alţi câţiva kilometri până la intrarea pe tronsonul Topliţa – Lunca Cernii de Sus, un drum de 30 de kilometri transformat într-o şosea modernă, printr-un proiect realizat din fonduri de la Uniunea Europeană.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”