Dramele cumplite ale unor adolescente care cerșeau și se prostituau în gările din Alba și Hunedoara

Unul dintre cele mai cutremurătoare cazuri de trafic de minori înregistrat în ultimii ani în România a fost cel al familiei cu zece copii din Blaj: doi părinţi denaturaţi şi-au obligat, sub ameninţarea violenţelor şi a agresiunilor sexuale, fiicele să se prostitueze şi să cerşească în gările oraşelor din Alba şi Hunedoara. Maria şi Gheorghe Voina, cuplul care şi-a transformat copiii în sclavi, se află în închisoare, în urma anchetei Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism. Femeia a primit nouă ani de detenţie, iar soţul ei zece ani, pentru trafic de minori, abuzuri sexuale şi agresiuni. Cei doi au solicitat instanței revizuirea pedepselor, însă cererile le-au fost respinse.

Ancheta a scos la iveală amănunte şocante despre practicile familiei Voina, ţinute sub tăcere timp de mai mulţi ani şi arată cum funcţiona reţeaua de cerşetorie şi prostituţie cu minore creată de soţii Voina. Gheorghe Voina (47 ani) şi Maria Voina (49 ani) s-au căsătorit din 20 octombrie 1984 şi au împreună 10 copii, dintre care trei erau minori, informau anchetatorii. „Inculpaţii, împreună cu trei copii minori şi fiica lor majoră, încadrată în gradul 2 de handicap, locuiau la marginea municipiului Blaj, într-un cartier de romi, având o locuinţă formată dintr-o singură cameră şi condiţii precare. Toţi ceilalţi copii ai familiei, majori, erau plecaţi de la domiciliu, cu excepţia unei adolescente născută în anul 1985, care a fost pierdută pe tren de inculpaţi, în timp ce se afla cu aceştia la cerşit prin trenuri, în urmă cu mai mult de 10 ani, astfel că nu se mai cunoaşte nimic despre ea. Alţi doi copii ai erau deţinuţi în penitenciarele Aiud şi Bârcea Mare (Deva)”, se arăta în rechizitoriul dosarului de trafic de minori.

Cei doi părinţi nu au avut pregătire şcolară şi profesională şi nu au fost încadraţi în câmpul muncii niciodată, singurele surse de venit ale lor fiind obţinute din cerşit, ajutoarele sociale, alocaţiile de susţinere a familiei şi indemnizaţiile de handicap ale copiilor care locuiau cu ei: un copil cu oligofrenie, o fată de 13 ani şi un copil de 15 ani ambii cu tulburare de conduită şi retard psihic uşor şi o elevă. „Banii ce se cuveneau minorilor din alocaţii şi indemnizaţii erau luaţi de cei doi soţi şi folosiţi în totalitate de către aceştia pentru mâncare, băutură şi ţigări”, se arată în dosar.

S-a automutilat cu sodă caustică

Pentru a inspira compasiune şi milă publică, Gheorghe Voina s-a automutilat, turnându-şi sodă caustică peste un picior, după care nu s-a mai tratat ca să rămână cu sechele (cicatrice extinse). „Grav este faptul că soţii Voina şi-au trimis şi obligat să cerşească toţi copiii aflaţi în grija lor, profitând de calitatea lor de părinţi, iar banii obţinuţi erau luaţi de ei. În situaţia care copiii nu reuşeau să obţină sume cuprinse între 20 – 30 lei pe zi, aceştia erau bătuţi de cei doi inculpaţi cu o bâtă şi o ţeava metalică. Copii erau trimişi la cerşit singuri, indiferent de condiţiile meteo, sau erau trimişi la groapa de gunoi a oraşului Blaj să adune material combustibil, sticle sau deşeuri metalice, pe care ulterior inculpaţii le valorificau”, informau anchetatorii.

A pierdut sarcina din cauza bătăilor

Pentru a obţine sumele de bani impuse de cei doi soţi, dar pe care nu le puteau obţine numai din cerşetorie, două dintre fiicele lor, una de 13 ani şi cealaltă de 16 ani, au început să se prostitueze. Fata mai mare, în timp ce se afla la cerşit în Alba lulia, a cunoscut un bărbat, pensionat medical, cu care s-a împrietenit, iar ulterior l-a invitat la locuinţa familiei sale, unde au întreţinut relaţii sexuale. Prezenţa clientului fetei la domiciliul soţilor Voina a fost acceptată de aceştia şi chiar încurajată, dar cu condiţia ca bărbatul să le dea aproape integral pensia pe care o avea.

La scurt timp, fata a rămas însărcinată şi a născut prematur o fetiţă, care, după câteva zile a decedat. „În perioada cât a fost însărcinată, ea a fost obligată de inculpaţi să cerşească prin frig, a fost bătută de tatăl ei cu palmele peste burtă şi cu ţeava metalică, deoarece nu aducea bani suficienţi acasă, acesta fiind probabil motivul naşterii premature şi a decesului fătului născut”, se arată în dosar. Bara metalică folosită la comiterea violenţelor a fost ridicată de anchetatorii DIICOT din locuinţa familiei.

Copilă vândută amantului surorii ei

Iubitul adolescentei a început să vină des în casa familiei de cerşetori, susţineau procurorii. Cu timpul, părinţii fetei au determinat-o şi pe sora mai mică a acesteia, de doar 13 ani, să-i facă avansuri bărbatului şi să-l sune pe telefonul mobil pentru a-l invita în casă la ei, cu scopul de a primi şi folosi banii de pe cardul pe care încasa pensia. „Inculpaţii o trimiteau chiar pe minora de 13 ani să se culce în pat lângă bărbat şi să-l provoace, să-l pipăie, să-l sărute şi i-au promis martorului că la împlinirea vârstei de 18 ani o să o căsătorească pe victimă cu el, tocmai pentru a-l determina să rămână cât mai mult în locuinţa lor şi să-i folosească banii”, se arată în dosar. Copila era trimisă la cerşit de părinţi atât singură, cât şi împreună cu fraţii şi sora ei, prin Blaj, Alba lulia, Simeria şi Deva şi s-a dovedit că pentru a procura sumele de bani impuse de părinţii ei, ea a cerşit sau a întreţinut relaţii intime cu diverşi bărbaţi.

A început să îşi violeze fiicele

Gheorghe Voina consuma frecvent băuturi alcoolice şi avea un comportament violent în familie, mai ales faţă de copii. În timp ce soţia sa era plecată de acasă, iar bărbatul se afla în locuinţă doar cu fiica sa adolescenă de 16 ani, profitând că ea nu se putea apăra, a întreţinut relaţii sexuale cu ea, fapt constatat de soţia sa când s-a întors acasă şi de sora ei mai mică, se arată în dosar. De mai multe ori s-au petrecut infracţiunile, iar amantul fetei a relatat că atunci când mama acesteia voia să o pedepsească o ameninţa spunându-i „lasă că o să vină acasă taică-tău şi o să te f…”.

 

Gheorghe Voina a profitat de faptul că fiica sa de 13 ani era în imposibilitate de a se apăra şi a-şi exprima voinţa şi a întreţinut relaţii sexuale şi cu ea, atât în locuinţa familiei, dar şi într-un WC din staţia CFR Teiuş. „Am auzit-o pe sora mea urlând la baie, însă mi-a fost frică să merg să văd ce se întâmplă”, a declarat un fiu al bărbatului. Minora violată de tată relata că mama ei cunoştea că a fost supusă la presiuni de tatăl ei şi bătută atunci când refuza să-i satisfacă poftele. Cei doi soți au recunoscut faptele comise, însă acest lucru nu a mai ajutat cu nimic la salvarea copiilor lor de traumele suferite.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul