DOSARUL BEBELUŞILOR MORŢI DE LA HUNEDOARA. Diagnostic identic pentru ambii copii decedaţi: pneumonie acută. VIDEO

marculescu moarte bebelusiAncheta în cazul tragediilor din Spitalul municipal Hunedoara a scos la iveală amănunte înfiorătoare. „Decesul celor doi nou-născuţi s-a datorat unor pneumonii acute, care s-au putut produce fie în perioada intrauterină, fie au fost contactate ulterior”, a declarat medicul Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Pentru a clarifica perioada în care au fost contactate pneumoniile de către prunci, medicii legişti au recoltat probe biologice de la cadavre, probe care vor fi trimise pentru expertizare la Institutul Medico-Legal de la Timişoara.

 

tatic tragediePărinţii nou-născuţilor se află în continuare sub şocul tregediilor petrecute. „Fetiţa s-a născut marţi, a fost bine, sănătoasă, a primit nota 9 şi apoi, nota 8. După două-trei ore soţia m-a sunat să îmi spună că fetiţa a fost băgată la incubator şi este tratată. A stat câteva zile acolo, iar duminică seara, soţia m-a sunat să îmi spună că fetiţa a murit. Vrem să aflăm dacă sunt microbi în spital. Eu doar vreau să aflu de ce a murit fiica mea, nu bănuim pe nimeni”, a spus Bogdan Coţovanu, tatăl unuia dintre cei doi prunci decedaţi în spitalul din Hunedoara.

Anchete în spital

doctorita spital hdCarolina Radu, directorul medical al Spitalului municipal Hunedoara, afirmă că în spital a fost declanşată o anchetă. „E un eveniment regretabil. Medicii de pe secţia spitalului din Hunedoara sunt deosebit de experimentaţi şi nu au mai avut astfel de cazuri, în care să moară la scurt timp după naştere doi prunci. Noi am demarat o anchetă internă, care ulterior a fost preluată de Poliţie şi Medicina Legală, iar concluziile vor fi stabilite de aceste instituţii. Noi nu le putem imputa colegilor absolut niciun fel de greşeală şi nu ne putem pronunţa cu privire la cauzele tragediilor”, a spus medicul Carolina Radu. Directorul medical al spitalului afirmă că în urmă cu o săptămână s-au prelevat probe din maternitate, pentru a stabili dacă există un focar de infecţie sau de microbi în spital, însă probele nu au confirmat existenţa acestuia. Carolina Radu a mai adăugat că mama fetiţei decedate le-a declarat medicilor că a avut o infecţie virală, înainte cu o săptămână de a naşte.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publice Hunedoara au verificat dacă există un focar de infecţie în secţiile spitalului şi a constatat că nu există niciun fel de nereguli în maternitate. DSP Hunedoara aşteaptă raportul final asupra deceselor al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Reamintim că duminică şi luni, în decurs de câteva ore, doi prunci, un băiat de 3 zile şi o fetiţă de 6 zile, au decedat în spitalul din Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final