DOSARUL BEBELUŞILOR MORŢI DE LA HUNEDOARA. Diagnostic identic pentru ambii copii decedaţi: pneumonie acută. VIDEO

marculescu moarte bebelusiAncheta în cazul tragediilor din Spitalul municipal Hunedoara a scos la iveală amănunte înfiorătoare. „Decesul celor doi nou-născuţi s-a datorat unor pneumonii acute, care s-au putut produce fie în perioada intrauterină, fie au fost contactate ulterior”, a declarat medicul Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Pentru a clarifica perioada în care au fost contactate pneumoniile de către prunci, medicii legişti au recoltat probe biologice de la cadavre, probe care vor fi trimise pentru expertizare la Institutul Medico-Legal de la Timişoara.

 

tatic tragediePărinţii nou-născuţilor se află în continuare sub şocul tregediilor petrecute. „Fetiţa s-a născut marţi, a fost bine, sănătoasă, a primit nota 9 şi apoi, nota 8. După două-trei ore soţia m-a sunat să îmi spună că fetiţa a fost băgată la incubator şi este tratată. A stat câteva zile acolo, iar duminică seara, soţia m-a sunat să îmi spună că fetiţa a murit. Vrem să aflăm dacă sunt microbi în spital. Eu doar vreau să aflu de ce a murit fiica mea, nu bănuim pe nimeni”, a spus Bogdan Coţovanu, tatăl unuia dintre cei doi prunci decedaţi în spitalul din Hunedoara.

Anchete în spital

doctorita spital hdCarolina Radu, directorul medical al Spitalului municipal Hunedoara, afirmă că în spital a fost declanşată o anchetă. „E un eveniment regretabil. Medicii de pe secţia spitalului din Hunedoara sunt deosebit de experimentaţi şi nu au mai avut astfel de cazuri, în care să moară la scurt timp după naştere doi prunci. Noi am demarat o anchetă internă, care ulterior a fost preluată de Poliţie şi Medicina Legală, iar concluziile vor fi stabilite de aceste instituţii. Noi nu le putem imputa colegilor absolut niciun fel de greşeală şi nu ne putem pronunţa cu privire la cauzele tragediilor”, a spus medicul Carolina Radu. Directorul medical al spitalului afirmă că în urmă cu o săptămână s-au prelevat probe din maternitate, pentru a stabili dacă există un focar de infecţie sau de microbi în spital, însă probele nu au confirmat existenţa acestuia. Carolina Radu a mai adăugat că mama fetiţei decedate le-a declarat medicilor că a avut o infecţie virală, înainte cu o săptămână de a naşte.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publice Hunedoara au verificat dacă există un focar de infecţie în secţiile spitalului şi a constatat că nu există niciun fel de nereguli în maternitate. DSP Hunedoara aşteaptă raportul final asupra deceselor al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Reamintim că duminică şi luni, în decurs de câteva ore, doi prunci, un băiat de 3 zile şi o fetiţă de 6 zile, au decedat în spitalul din Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 13 =

ACTUALITATE
Nicolae Popa este Polițistul Anului         Țigara aprinsă în mină, cauza exploziei din Mina Uricani, soldată cu doi morți         Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani