DOSARUL BEBELUŞILOR MORŢI DE LA HUNEDOARA. Diagnostic identic pentru ambii copii decedaţi: pneumonie acută. VIDEO

marculescu moarte bebelusiAncheta în cazul tragediilor din Spitalul municipal Hunedoara a scos la iveală amănunte înfiorătoare. „Decesul celor doi nou-născuţi s-a datorat unor pneumonii acute, care s-au putut produce fie în perioada intrauterină, fie au fost contactate ulterior”, a declarat medicul Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Pentru a clarifica perioada în care au fost contactate pneumoniile de către prunci, medicii legişti au recoltat probe biologice de la cadavre, probe care vor fi trimise pentru expertizare la Institutul Medico-Legal de la Timişoara.

 

tatic tragediePărinţii nou-născuţilor se află în continuare sub şocul tregediilor petrecute. „Fetiţa s-a născut marţi, a fost bine, sănătoasă, a primit nota 9 şi apoi, nota 8. După două-trei ore soţia m-a sunat să îmi spună că fetiţa a fost băgată la incubator şi este tratată. A stat câteva zile acolo, iar duminică seara, soţia m-a sunat să îmi spună că fetiţa a murit. Vrem să aflăm dacă sunt microbi în spital. Eu doar vreau să aflu de ce a murit fiica mea, nu bănuim pe nimeni”, a spus Bogdan Coţovanu, tatăl unuia dintre cei doi prunci decedaţi în spitalul din Hunedoara.

Anchete în spital

doctorita spital hdCarolina Radu, directorul medical al Spitalului municipal Hunedoara, afirmă că în spital a fost declanşată o anchetă. „E un eveniment regretabil. Medicii de pe secţia spitalului din Hunedoara sunt deosebit de experimentaţi şi nu au mai avut astfel de cazuri, în care să moară la scurt timp după naştere doi prunci. Noi am demarat o anchetă internă, care ulterior a fost preluată de Poliţie şi Medicina Legală, iar concluziile vor fi stabilite de aceste instituţii. Noi nu le putem imputa colegilor absolut niciun fel de greşeală şi nu ne putem pronunţa cu privire la cauzele tragediilor”, a spus medicul Carolina Radu. Directorul medical al spitalului afirmă că în urmă cu o săptămână s-au prelevat probe din maternitate, pentru a stabili dacă există un focar de infecţie sau de microbi în spital, însă probele nu au confirmat existenţa acestuia. Carolina Radu a mai adăugat că mama fetiţei decedate le-a declarat medicilor că a avut o infecţie virală, înainte cu o săptămână de a naşte.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publice Hunedoara au verificat dacă există un focar de infecţie în secţiile spitalului şi a constatat că nu există niciun fel de nereguli în maternitate. DSP Hunedoara aşteaptă raportul final asupra deceselor al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Reamintim că duminică şi luni, în decurs de câteva ore, doi prunci, un băiat de 3 zile şi o fetiţă de 6 zile, au decedat în spitalul din Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie         Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil