Doliu în presa locală după moartea jurnalistului Ştefan Ciocan

Ştefan Ciocan (49 de ani) a decedat vineri în Ungaria, în urma unui infarct. Ştefan Ciocan a lucrat la România Liberă, Evenimentul Zilei şi a înfiinţat şi condus mai multe publicaţii şi posturi de televiziune locale. S-a numărat printre cei mai combativi jurnalişti din Hunedoara.
Decesul jurnalistului a produs multă tristețe foștilor colegi din presa locală.
„O veste tristă s-a răspândit rapid în această seară în rândul presei hunedorene şi prin intermedeiul ei în rândul publicului. Un coleg de breaslă, jurnalistul Ştefan Ciocan, senior editor la ziarul Glasul Hunedoarei, a murit. (…) Indiferent ce părere aveam noi, cei din presă, cititorii, sau oamenii care l-au cunoscut despre el, un lucru este cert: începând din această după-amiază breasla presei hunedorene este mai săracă! Dumnezeu să te odihnească, Ştefan Ciocan!”, a scris Mesagerul Hunedorean.
„O veste care m-a răvășit total și care bulversează întreaga breaslă a jurnaliștilor hunedoreni: omul care m-a învățat ce înseamnă și cum se face presă, cel mai bun ziarist, datorită căruia sunt azi cine sunt, nu mai e… S-a stins! Rămas bun, Ștefan Ciocan! Drum lin către stele! Îți datoram enorm…”, a scris Ramona Ștefan, jurnalist la Servus Hunedoara.
„Glasul nostru s-a stins… Cine a trecut printr-o redacție știe că există momente când vei scrie, apoi vei șterge, apoi vei scrie din nou, vei șterge încă o dată. Nu în fiecare zi ai inspirație, nu în fiecare zi gândurile sunt în ordine. Astăzi, mai mult ca oricând. Acum, când redacția și-a pierdut „glasul”, gândurile nu mai curg logic, degetele nu mai au spor pe tastatură. E o liniște apăsătoare și lungă. Am rămas fără glas, Ștefane! Nu ne certa că nu știm cum și de unde să o apucăm pe asta! (…) Trebuia, moțule, să mai stai un pic, că nu era grabă! Dumnezeu să îl ierte!”, scrie Glasul Hunedoarei.
„Colegul nostru, Ștefan Ciocan, a încetat din viață în urmă cu câteva ore la Budapesta, în urma unui stop cardiac. Avea 49 de ani! Dumnezeu să te odihnească în pace, Ștefan Ciocan! Ștefan Ciocan era senior editor la Glasul Hunedoarei. Hunedoara Liberă transmite condoleanțe familiei jurnalistului dispărut prematur”, informa Hunedoara Liberă.
„Ștefan a trecut în lumea fără ură pe care, oricât ne-am strădui, nu o putem construi aici. Ne-a părăsit grăbit, lăsând pustiit un drum la care încă lucra, pentru o misiune sigur mai înaltă. Dumnezeu să îl păstreze în pace! Condoleanțe familiei!”, a scris jurnalistul Volodia Macovei.
Au fost numai câteva dintre numeroasele mesaje ale jurnaliștilor hunedoreni care l-au cunoscut și l-au apreciat pe Ștefan Ciocan. Dumnezeu să îl ierte!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului