Doi prunci au murit într-o singură zi în spitalul din Hunedoara

big_5a6dd2ccb119284d239f67edb1b06c3aO familie din Hunedoara reclamă faptul că pruncul născut de o tânără de 32 de ani s-a stins din viaţă în maternitatea spitalului, fără ca mama pruncului să fie informată despre cauzele care au condus la deces. Tragedia s-a petrecut la câteva ore după ce un alt nou-născut a decedat în maternitate.

Alin Buruiană, un tânăr din Deva, a trăit un şoc puternic după ce a aflat că pruncul pe care soţia sa l-a născut sâmbătă la spitalul din Hunedoara a decedat luni dimineaţă. Tragedia prin care a trecut familia hunedoreanului este cu atât mai mare cu cât, susţine bărbatul, personalul medical al spitalului nu i-a înştiinţat din timp despre suferinţele micuţului.

„Soţia mea a născut sâmbătă dimineaţa, un prunc desprecare medicii ne-au înştiinţat că e sănătos la naştere. Câteva ore mai târziu, ea a mers să îşi alăpteze copilul, însă asistentele au oprit-o, spunându-i că starea de sănătate a acestuia s-a agravat şi că a fost dus la terapie intensivă. Soţia mea a întrebat asistentele ce se întâmplă cu pruncul, însă ele nu ne-au dat nicio explicaţie. Nu au lăsat-o să îl vadă. Nu a putut lua legătura nici cu doctoriţa care a asistat-o la naştere, pentru că aceasta ieşise din gardă. Ulterior, luni dimineaţa, am fost înştiinţaţi că pruncul murise. Medicii ne-au spus vag, că pruncul suferea de unele malformaţii şi că în ciuda tratamentului aplicat, nu a mai putut fi salvat”, a povestit Alin.

Anchetă internă şi la Parchet

Hunedoreanul a cerut ca autopsia nou-născutului decedat să fie efectuată efectuată de medici străini de spitalul din Hunedoara.

Reprezentanţii spitalului municipal vor cerceta, la rândul lor, ce a dus la moartea pruncului, dar şi a unei fetiţe de şase zile, decedată în aceeaşi unitate medicală. ”Ancheta internă merge în paralel pentru a vedea dacă au fost respectate protocoalele interne.  Discuțiile avute cu cei doi medici specialiști nu arată la această oră că nu s-au respectat protocoalele interne. Nu se dovedește, la această oră, cupla medicală. Este un eveniment regretabil, noi nu ne-am mai confruntat cu așa ceva”, a declarat Carolina Radu, directorul medical al Spitalului Alexandru Simionescu Hunedoara.

„Personalul medical al Spitalului Municipal Hunedoara a sesizat Poliţia cu privire la faptul că  în cursul zilei de luni a survenit decesul a doi nou născuţi, un băieţel în vârstă de 3 zile şi o fetiţă în vârstă de 6 zile. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara în vederea stabilirii cauzelor decesului celor doi nou-născuţi, în cauză fiind dispusă  efectuarea necropsiei cadavrelor”, a precizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 7 =

ACTUALITATE
Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril         Imagini aeriene de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat (VIDEO)         Atenționare meteo: cod galben de ploi și vijelii!         Scandal în trafic cu urmări grave, filmat de un martor (VIDEO)         Accidentul rutier din intersecția de la Sântuhalm. Cine a fost vinovat         Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul