Povestea violatorului sadic, acuzat că și-a sechestrat și schingiuit iubita, care voia să îl părăsească de frica lui

Alexandru Fekete (54 de ani), un hunedorean condamnat la cinci ani de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate, a solicitat instanţei revizuirea sentinţei primite în 2014 pentru chinurile la care şi-a supus verişoara. Bărbatul, care ispăşeşte o pedeapsă de cinci ani de închisoare, a fost „eroul” unei adevărate poveşti de groază, în care victima a fost o tânără prostituată de care, relata el, se îndrăgostise nebuneşte.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de revizuire a sentinţei primită de Alexandru Fekete, condamnat pentru mai multe infracţiuni grave, în care victimă a fost tânăra de 33 de ani, care până să îl cunoască practica prostituţia, susţinea acesta. Ancheta a scos la iveală detalii înfiorătoare despre chinurile la care hunedoreanul a supus-o pe Florica, din pricina geloziei. Faptele datează de câţiva ani, în vremea în care violatorul şi victima sa au locuit împreună.

Timp de trei zile, Alexandru Fekete a reţinut-o cu forţa pe Florica în locuinţa acestuia din Vulcan, unde a supus-o suferinţelor: a legat-o de mâini, a agresat-o, a tuns-o şi a tăiat-o cu un cuţit în mai multe zone ale corpului, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale şi de asemenea, a violat-o.

Potrivit anchetatorilor, Florica a avut o relaţie scurtă cu Alexandru Fekete, mutându-se cuacesta, înlocuinţa lui din Petroşani. „După circa trei săptămâni de convieţuire, din cauza faptului că inculpatul manifesta o gelozie excesivă, ameninţând pe tânără că în cazul în care îl va înşela vreodată sau îl va părăsi o va omorî, cunoscând şi că a executat mai multe pedepse privative de libertate, precum şi faptul că a violat o femeie din Vulcan, Florica a luat decizia de a-l părăsi”, informau anchetatorii.

A fugit la sora sa, în Vulcan şi a încercat să se refugieze la ea, însă fostul ei concubin a căutat-o şi a determinat-o să se întoarcă. „În aceste condiţii, Florica a ajuns la locuinţa inculpatului în Petroşani. Alexandru Fekete a aşezat-o pe un scaun şi a întrebat-o de ce a fugit de la el. A lovit-o cu palma peste faţă, a legat-o de scaun cu un cablu de casetofon şi a tuns-o folosind mai întâi un cuţit, după care a luat un foarfece şi apoi o lamă de bărbierit. Părul şi lama de bărbierit le-a aruncat. În timp ce o tundea, i-a spus femeii că face acest lucru ca să-i fie ruşine să iasă din casă şi să nu mai fugă de la el”, se arată în dosar.

A legat-o și a violat-o
După ce a tuns-o, bărbatul a început să o taie cu vârful cuţitului pe mâini, pe picioare, pe burtă şi pe gât, pentru a-i arăta ce o aşteaptă dacă va fugi de la el, după care, fără consimţământul ei, inculpatul a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale cu ea, tânăra fiind legată de mâini.

„În timpul nopţii, Alexandru Fekete a ţinut-o legată pe tânără, i-a spus că dacă fuge de la el o va găsi şi va omorî, după care o va îngropa într-o altă cameră din casă. A doua zi dimineaţa, a dezlegat-o pe Florica, i-a încălzit apă pentru a se spăla, deoarece sângera în urma tăieturilor după care i-a spus să îl însoţească în vizită la sora lui şi i-a atras atenţia că dacă îi va spune acesteia ce s-a întâmplat, o omoară, iar dacă sora inculpatului o va întreba de ce este rasă în cap, tânăra să-i spună că a fost de acord ca inculpatul să o radă”, se arată în dosar.

Rudele au reclamat agresiunea la Poliţie
Sora lui Alexandru Fekete a observat starea tinerei şi l-a certat pe acesta, însă el i-a spus că a tuns-o pe ca să numai fugă de la el şi că victima este ,,curvă”. O zi mai târziu, sora tinerei şi mama acesteia au venit în vizită la cei doi şi au găsit-o pe femeie într-o stare deplorabilă. Au întrebat-o prin semne ce i s-a întâmplat şi înţelegând că a fost torturată au plecat, iar la scurt timp s-au prezentat la sediul Poliţiei pentru a depune plângere.

„Lucrătorii de poliţie s-au deplasat la locuinţa indicată, prilej cu care au constatat că în imobil se află inculpatul şi persoana vătămată, stabilindu-se identitatea acestora, iar persoana vătămată a declarat că este ţinută împotriva voinţei sale de către inculpat, în imobil, că inculpatul i-a tuns părul şi că acesta i-a provocat mai multe leziuni. În camera de locuit a fost identificată o sobă metalică, în focarul acesteia constatându-se existenţa unor resturi carbonizate dintr-un cablu, două paturi, pe unul din acestea observându-se o plapumă cu pete de culoare brun roşcat, pe tăblia corpului de mobilier a fost identificat un cuţit cu mânerul confecţionat din plastic de culoare neagră, iar în curtea imobilului au fost găsite smocuri de păr şi o lamă tăietoare aparţinând aparatului de ras care a fost identificat în interiorul locuinţei”, se arată în dosar.

Adusă la spital, medicii au stabilit că tânăra prezenta plăgi tăiate pe corp, infecţii la antebraţul stâng şi în regiunea abdominală şi echimoze pe coapse.

Şi-a retras plângerea
La scurt timp, Florica a revenit asupra declaraţiei iniţiale date poliţiştilor şi şi-a retras plângerea de la Poliţie, susţinând că doreşte să rămână cu el.

Câteva luni mai târziu, a fost audiată, ca martor, în dosarul în care fostul ei concubin a fost suspectat pentru un omor. Tânăra şi-a schimbat din nou declaraţiile.

„A declarat atunci că a fost luată cu forţa din Vulcan de către inculpat şi dusă la locuinţa acestuia din Petroşani, a fost ţinută aici trei zile cu forţa, a fost legată de mâini, a fost tunsă, mai întâi cu un cuţit, apoi cu o lamă, timp în care a fost legată cu mâinile la spate şi înainte a fost lovită cu cureaua, cu pumnii şi cu palmele, violată şi ameninţată cu moartea de către inculpat. Cu privire la plângerea retrasă, ea a arătat că, după ce a dat prima declaraţie, la două sau trei zile, în timp ce se afla în Vulcan la locuinţa surorii şi a cumnatului ei, bărbatul a venit la ea împreună cu mătuşa sa şi i-a cerut să îşi retragă plângerea, spunându-i că dacă nu o face, o să o omoare, iar mătuşa a rugat-o să îl ierte, că inculpatul e ,,nebun”, are multe neamuri în cartierul ,,Colonie,” şi că acestea vor veni şi există pericolul să le dea foc la barăci, dacă persoana vătămată nu îşi retrage plângerea. Ajunşi în faţa Poliţiei Petroşani, inculpatul i s-a adresat în ţigăneşte, ameninţând-o că dacă tot face puşcărie o să o omoare ca să ştie pentru ce face puşcărie”, informau anchetatorii.

A cerut achitarea pe motiv că o iubea
Alexandru Fekete a solicitat să fie achitat de infracţiuni, pe baza declaraţiilor victimei care a susţinut iniţial că întreţinut de bună voie raporturi sexuale cu el, arătând totodată că tânără se ocupa cu practicarea prostituţiei, însă el s-a îndrăgostit de ea şi a vrut să o ia în căsătorie. Apărtorii săi au susţinut că „faptul inculpatul a ras-o în cap pe partea vătămată a fost o dovadă de dragoste, pentru ca alţi bărbaţi să nu se uite la ea”, iar în final, bărbatul a declarat în faţa magistraţilor că este văr cu victima.

În trecut şi tânăra a fost condamnată pentru tentativă de omor şi furt calificat, la pedepse de trei ani de închisoare, cu suspendare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 3 =

ACTUALITATE
De Ziua Poliției Române. Dacian Vonu, polițistul anului         Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca         Femeie ucisă de soț și incendiată: bărbatul a încercat apoi să se omoare         Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital