DEZVĂLUIRI. Drama tânărului polițist trimis în comă de interlopii care s-au răzbunat pe el

Povestea polițistului Paul Obreja (34 de ani), fost șef de post al comunei Bretea Română, pare desprinsă dintr-un film de groază. În 2014, tânărul polițist, tată al unor tripleți, a fost victima răzbunării unor interlopi pe care i-a cercetat penal și i-a amendat de mai multe ori.

Aceștia l-au șicanat în trafic, provocând un accident în urma căruia fostul șef de post a ajuns în comă la spital. În prezent, Ioan Neag (22 de ani) şi Sergiu Ardelean (32 de ani) sunt condamnați fiecare la aproape nouă ani de închisoare și puși să îi plătească polițistului daune de 100.000 de lei. Despăgubirile nu au fost achitate până în prezent, iar cei doi condamnați au arătat că nici măcar nu au regretat agresiunile săvârșite. Paul Obreja a avut nevoie de 130 de zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni, iar în prezent este ajutor de șef de post, într-o altă comună.

Noaptea de coșmar prin care a trecut tânărul polițist nu o va uita, însă, niciodată. Ancheta procurorilor a scos la iveală detalii mai puțin cunoscute despre împrejurările în care s-au petrecut faptele. Înainte de accidentul grav de pe Dealul Hațegului, atât Ioan Neag, cât și Sergiu Ardelean au fost cercetați și sancționați de mai multe ori de polițist. Ardelean a încercat chiar să îl agreseze pe polițist, după ce a fost prins de acesta, la scurt timp după ce fugise de la locul unui accident rutier provocat la beție. Ambii infractori locuiau în Bretea Română, iar pentru sancțiunile primite căutau un mod de a se răzbuna. Ocazia s-a ivit în noaptea de 8 februarie 2014. Întorși de la Popasul Zimbrul din Hațeg, unde au băut și au petrecut până la ora 3 dimineața, împreună cu alți trei prieteni, mașina VW Polo cu care se deplasau spre Bretea Română s-a defectat la intrarea în sat.

Polițistul se întorcea din misiune

„În acest timp, polițistul, care era de serviciu și care se întorcea de la o acțiune din Halta CFR Măceu, unde a acordat sprijin polițiștilor de la Poliția TF Simeria pentru identificarea și reținerea autorilor unui furt de componente de cale ferată, a trecut pe lângă autoturismul VW staționat. Sergiu Ardelean, aflat pe locul din dreapta față, a văzut autoturismul Opel, pe care l-a recunoscut, spunând că este al șefului de post și afirmând că intenționează să-l bată, afirmație pe care a repetat-o de câteva ori, după care i-a cerut șoferului care a remediat defecțiunea, să urce repede în autoturism și să ruleze în spatele autoturismului Opel fără să-l depășească”, informau anchetatorii. La rândul lui, Paul Obreja a recunoscut autoturismul VW în care se aflau inculpații. Și-a continuat deplasarea înspre Bretea Română și a văzut în oglinda retrovizoare când mașina din spate s-a apropiat la mică distanță, iar șoferul a fost semnalizat cu farurile.

„Paul Obreja a încetinit și apoi s-a oprit pe partea dreaptă, în apropierea dispensarului din comună. Autoturismul VW din spate s-a oprit la mică distanță și a semnalizat  încă o dată cu farurile, motiv pentru care polițistul, îmbrăcat în uniformă, a coborât și s-a deplasat înspre portiera șoferului, având reprezentarea că ocupanții acestui autoturism ar avea nevoie de ajutor”, se arată în dosar.

Polițist amenințat cu moartea

Când a ajuns lângă autoturism, Paul Obreja i-a recunoscut pe cei din interior. În acel moment a coborât Sergiu Ardelean care a început să-l înjure, să îl amenințe cu moartea și să caute prin preajmă ceva cu care să lovească. În aceste împrejurări, polițistul a scos spray-ul iritant lacrimogen din dotare, pe care l-a îndreptat înspre inculpat. Speriat însă de agresivitatea interlopului și pentru a evita agravarea conflictului, polițistul s-a urcat în autoturismul său și a plecat înspre sediul postului de poliție. În afară de Ioan Neag și Sergiu Ardelean, ceilalți trei pasageri din mașină au pornit spre jos spre casă, pe o distanță de doi kilometri, în timp ce interlopii au plecat cu mașina în urmărirea șefului de post.

L-au găsit în centrul comunei, staționând cu motorul oprit și farurile stinse, loc în care aștepta să vadă care sunt intențiile inculpaților. „Când Ardelean a coborât și s-a îndreptat înspre autoturismul părții vătămate, aceasta a pornit motorul și pe o străduță laterală a plecat în viteză înspre ieșirea din localitate. Cei doi inculpați au pornit imediat în urmărirea persoanei vătămate care se îndrepta înspre localitatea Măceu cu intenția de a cere sprijin polițiștilor aflați în acea zonă la acțiunea privind furtul componentelor de cale ferată. În timpul deplasării și întrucât inculpații se aflau în spatele autoturismului său, polițistul l-a contactat telefonic pe colegul său de tură, căruia i-a relatat că este urmărit și căruia i-a cerut ajutorul, spunându-i că se deplasează înspre localitatea Măceu. Colegul său care se afla în acel moment într-o misiune pe raza localității General Berthelot i-a sugerat să întoarcă și să meargă înspre Hațeg, urmând ca împreună cu alt coleg să-i vină în întâmpinare pentru a-l ajuta. Polițistul a reușit să întoarcă autoturismul la ieșirea din localitatea Bretea Strei și a plecat, rulând pe DN 66”, se arată în dosar.

Accident provocat pe Dealul Hațegului

După zece kilometri de urmărire continuă, într-o curbă periculoasă, spre dreapta, pe DN 66, Ioan Neag s-a angajat în depășirea autoturismului condus de polițist, cu intenția de a-l opri în trafic și, rulând foarte aproape de axul drumului a intrat în impact cu autoturismul Opel  pe care l-a lovit în zona laterală dreapta. În urma acestui impact Opelul a părăsit prin partea stângă carosabilul și a intrat în coliziune cu capul de pod existent în afara drumului public. Urmare impactului cu capul de pod, mașina s-a răsturnat. Un cioban aflat în zonă cu oile a ajuns primul la locul accidentului. A declarat că a auzit vocea unuia dintre inculpați care a spus ceva de genul: „să-l luăm, să-l ducem, să facem ceva că ne mănâncă pușcăria”, după care cei doi au părăsit locul faptei și s-au deplasat fiecare la domiciliul său unde s-au culcat. „Grav este că inculpatul Neag a văzut ce s-a întâmplat cu persoana vătămată, s-a panicat, s-a gândit că îi mănâncă pușcăria și cu toate acestea nu au acordat victimei nici un ajutor, alegând să plece de la locul faptei, aspect care duce la concluzia că cei doi inculpați, deși nu au urmărit, au acceptat ideea morții victimei. Polițistul accidentat a suferit multiple leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 120 – 130 de zile îngrijiri medicale. A doua zi, cei doi doi au fost reținuți și trimiși în arest.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − patru =

ACTUALITATE
SCĂLDĂTOAREA DEVEI. Aqualand, patria politrucilor mufaţi la banul public         Marius Isfan le arată hunedorenilor Deva frumoasă         Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni         Alin Simota se află pe lista interlopilor fugari de un an         Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor         Reparații pe șoseaua Deva – Lugoj         Asigurații nu mai au nevoie de adeverințe de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia de servicii medicale         Trei incendii au avut loc în Hunedoara         Povestea Râușorului, micul paradis al schiorilor din Retezat         Caritas Petroşani, proiect pentru oamenii străzii         Elevii îngheaţă de frig la o şcoală din Vaţa. Primarul şi fochistul se acuză reciproc         PROBLEMELE CETĂȚEANULUI. Scandal pe locurile de parcare în Deva         TRADIŢII UITATE: Săptămâna de mijloc și „Trecerile Mari”         Tânărul care a abuzat sexual șase fete s-a arătat nemulțumit de condamnare         Spărgători de case prinși de polițiști         Cum au explicat drumarii mizeria din refugiile Autostrăzii Deva – Orăștie         Recorduri la Castelul Corvinilor: 10.000 de euro pentru trei zile de filmări         Cinci incendii au avut loc în weekend         REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari         VIOREL ARION A PIERDUT ŞI ŞEFIA PARTIDULUI. Vasilică Potecă preia organizaţia municipală PNL Hunedoara