DEZVĂLUIRI. Drama bărbatului suferind, ucis în chinuri groaznice de propriul copil

Ioan Bloşca (34 de ani), din Boşorod, a primit 12 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de magistraţii Tribunalului Hunedoara, pentru moartea tatălui său, Ion Bloşca, pe care îl avea în grijă. Soluţia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Din luna iulie a anului trecut, tânărul a fost trimis în arest preventiv, după ce a provocat tragedia. „În seara zilei de 22 iulie 2016, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a încercat să-l ucidă pe tatăl său, Bloşca Ion, care suferea de afecţiuni neurologice (hemipareză şi era imobilizat la pat), prin incendiere, creându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 45-50 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie”, se aratăîn dosar. În urma rănilor suferite, bărbatul a decedat două luni mai târziu.

Ioan Bloşca locuia împreună cu tatăl său în casa părintească, cei doi fiind singuri în condiţiile în care mama sa a decedat în cursul anului 2014. Tânărul, deşi mai avea două surori, îl îngrijea singur pe părintele său, imobilizat la pat, cu handicap grav, motiv pentru care a fost angajat de Primăria Boşorod ca asistent personal al tatălui său începând cu 1 ianuarie 2015.

„Perioada cât l-a îngrijit pe tatăl său, singur, a fost în mod evident o perioadă grea pentru inculpat şi a accentuat consumul de alcool al acestuia, atunci manifestându-se prin acte de violenţă fizică sau verbală faţă de victimă. Fiind dependentă fizic şi emoţional de fiul său, victima nu a reacţionat şi nu s-a plâns de atitudinea inculpatului. Pe fondul acestei stări, în seara zilei de 22 iulie 2016, în jurul orei 20:00, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice la barul din localitate, inculpatul a ajuns acasă sub influenţa băuturilor alcoolice şi a început din nou să îi reproşeze tatălui său situaţia în care se aflau amândoi, inclusiv faptul că mama inculpatului ar fi decedat din cauza victimei. Acest incident a durat circa o oră, iar la final, inculpatul a luat o drujbă care se afla sub un pat din camera tatălui său, a desfăcut capacul rezervorului şi a turnat benzină peste acesta şi pe pardoseală, lângă el după care imediat a scos o brichetă din buzunar cu care a aprins benzina atât de pe partea vătămată, cât şi de pe pardoseală. La momentul la care s-a aprins benzina şi pe pardoseală, partea vătămată care era în flăcări, fiind trasă de inculpat peste flăcările de pe pardoseală, iar ulterior, după ce partea vătămată suferise leziuni grave, fiind expusă la flacără deschisă inculpatul a încercat să stingă incendiul”, se arată în dosar.

Starea de fapt a fost relatată de vârstnic, în declaraţiile sale, înainte de a muri.

Le-a destăinuit vecinilor ororile comise de fiul său
Câţiva vecini au auzit strigătele de ajutor ale victimei şi au intrat în casa celor doi. L-au găsit pe Ion Bloşca prăbuşit pe pardoseală, complet dezbrăcat şi cu numeroase răni şi arsuri. Bărbatul le-a spus martorilor că fiul său i-a dat foc.

„M-a nenorocit. M-a ars cu benzină!”, le-a declarat bărbatul.

Ioan Bloşca, audiat în cursul urmăririi penale, nu a recunoscut fapta, declarând că a vrut să facă o glumă prostească pe care nu o putea explica: a desfăcut capacul de la rezervorul drujbei, împrejurare în care benzina a curs pe pardoseală lângă tatăl său, a luat o brichetă de pe masă cu intenţia de a aprinde benzina cursă pe pardoseală, în acelaşi spirit de glumă, apoi a aprins-o şi când a văzut că pătura de sub picioarele tatălui său s-a aprins, a încercat să stingă focul. Ulterior, în faţa instanţei el a declarat că era în stare avansată de ebrietate, că nu ştie ce s-a întâmplat, că a luat drujba de sub pat cu intenţia de a ieşi afară să taie nişte pari pentru grădină, dar nu ştia cum a curs benzina din rezervor, şi că atunci când a vrut să aprindă aragazul, a sărit o scânteie care a aprins focul.

„Ioan Bloşca s-a mai apărat declarând că nu a intenţionat să îi dea foc tatălui său ci, în mod accidental a deversat benzina din drujbă şi tot în mod accidental s-a aprins şi focul. Tribunalul nu împărtăşeşte această apărare în condiţiile în care drujba nu avea utilizare pentru interiorul locuinţei, iar benzina nu ar fi avut cum să curgă din rezervor decât dacă în mod intenţionat s-ar fi dorit acest lucru şi s-ar fi îndepărtat capacul de protecţie. Mai mult, benzina a fost deversată chiar lângă victimă. De altfel, inculpatul recunoaşte într-o primă fază că a făcut acest lucru justificând gestul ca o glumă proastă”, se arăta în dosar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − unu =

ACTUALITATE
Conflict de interese. Cei 80.000 de lei încasați de fiica și ginerele liderului PSD Hunedoara ajung pe rolul Curții Supreme         Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă 2018         Accident pe șoseaua Hațeg – Petroșani         Devean înșelat cu un premiu de 500.000 de dolari         Tânăr arestat pentru tâlhărie         Primăria Hunedoara se împrumută cu 80 de milioane de lei         Peste 280 de jandarmi mobilizați pentru minivacanţa de 1 mai         Ce provocări pot apărea într-un mediu de lucru automatizat?         PE CONTRE. PSD şi PNL se bat pe paternitatea celor trei proiecte mari şi late din judeţul Hunedoara         Munții Poiana Ruscă, repopulați cu zimbri         Dealul Sânpetru, locul legendar de la Castelul Corvinilor         Planuri mari pentru Urgența spitalului județean din Deva         Expoziție foto-documentară – Nicu Jianu         Polițiștii locali concediați au chemat Primăria Deva în judecată         Ziua Porților Deschise la Sarmizegetusa Regia         Concedieri colective la minele din Valea Jiului         Bărbat lovit de trenul marfar         Tineri acuzați că au tâlhărit mai mulți elevi din Hunedoara au fost condamnați         Cum a fost recuperat tezaurul de podoabe dacice din argint, traficat pe piața neagră         Ziua Pământului, celebrată în Parcul Cetate