1-crima11

DEZVĂLUIRI. Cele mai cumplite crime săvârșite la beție, în Hunedoara

Mai multe dintre cele mai înfiorătoare omoruri săvârșite în ultimii ani în județul Hunedoara au un numitor comun: alcoolul. În unele cazuri, cantitățile mari de țuică băute de ucigași înainte de crime, i-au făcut pe aceștia să comită orori greu de imaginat.

Una dintre cele mai înfiorătoare crime săvârșite în ultimii ani în județul Hunedoara, pe fondul consumului de alcool în cantități mari a dus la condamnarea hunedoreanului Alin Pascal, la opt ani de închisoare. Acesta și-a ucis un apropiat în vârstă de 54 de ani după ce, băut fiind, l-ar fi confundat cu Diavolul. Crima s-a petrecut la începutul anului 2015, în satul Chergheș de la marginea Devei.

Alin Pascal (40 de ani) a declarat că în ziua dinaintea crimei a consumat împreună cu tatăl său la domiciliu, circa 250 ml țuică fiecare, după care a consumat alte câteva pahare de țuică în gospodăria unui sătean, în care se afla și victima. „În continuare inculpatul a arătat că a plecat spre locuința sa împreună cu victima, pe care a invitat-o la el, pentru a o servi cu mâncare și a-i oferi un loc pentru a se culca, întrucât victima locuia singură și avea locuința neîncălzită. Inculpatul susține că la locuința sa, fiind numai ei doi, au povestit diverse lucruri și au mai consumat fiecare încă circa 200 ml țuică. Trezit în noapte, inculpatul susține că victima a început să se transforme în Diavol și a început să-i țâșnească sânge din cap, pe ochi, urechi, gură, moment în care victima s-a ridicat de pe patul pe care se afla și a fugit afară, el a urmărit-o și a constatat că aceasta este căzută în portiță (locul unde a fost identificată de echipa de cercetare la fața locului) și decedată. Alin Pascal susține că a intrat în panică și a început să dea telefoane la cunoștințele din sat. Uneia i-a spus că: „L-am găsit pe Satana mort și să mă ajute să-l iau de aici” sau „l-am găsit pe Satana” sau „l-am omorât pe Satana” . Femeia și soțul ei au găsit victima decedată. În momentul decesului bărbatul ucis prin violență prezenta o alcoolemie de 3,75 gr.%o. Actul medico-legal preciza în concluzii, faptul că gradul ridicat de alcoolemiei a făcut victima să se afle în imposibilitatea de a se apăra. Anchetatorii au stabilit că ucigașul a sărit cu genunchii pe pietul victimei, iar în același timp l-a sugrumat.

Seara de coșmar în Vulcan

Două crime săvârșite la beție au dus la condamnarea lui Cosmin Bărbuți la 24 de ani de închisoare au avut loc pe fondul consumului de alcool. În aprilie 2014, Cosmin Bărbuţi a fost arestat preventiv, după cele două crime comise asupra lui Robert Otescu (24 de ani), patronul unui local din Vulcan, şi Cosmin Blaj (26 de ani), angajat al localului. În jurul orei 23.00, Cosmin Bărbuți s-a deplasat la barul Madness din orașul Vulcan, administrat de Robert Otescu, unde a consumat băuturi alcoolice. Dimineața, în jurul orei 3.30, bărbatul a avut un conflict cu un tânăr din bar, căruia i-a promis răzbunare . I-a strigat tânărului că va pleca acasă, dar se va întoarce pentru a-l omorî. „Inculpatul Cosmin Bărbuți s-a deplasat la locuința sa, situată în apropiere, a luat un cuțit de vânătoare de mari dimensiuni, aparținând tatălui concubinei sale și a revenit, în jurul orei 4.10, la localul Madness, căutându-l pe tânăr, dar și deranjat de faptul că fusese îndepărtat din incinta barului. În apropierea barului, a găsit o bară metalică, înarmându-se și cu aceasta. În fața barului se aflau mai mulți tineri. Unul dintre ei l-a observat pe inculpat, a încercat să îi ia bara metalică din mână și să îl convingă, verbal, să plece acasă, dar nu a izbutit. Cosmin Bărbuți s-a îndreptat cu cuțitul, schițând două gesturi de lovire a martorului, apoi înspre Blaj Cosmin. Acesta din urmă a intrat în fugă în bar, a luat o bâtă, pentru a se apăra și pentru a-l dezarma pe inculpat, dar și pentru a-l împiedica să pătrundă, din nou, în incinta localului”, se arată în dosar.

Ajuns în preajma lui Cosmin Bărbuți, ce se afla în fața motelului lângă barul Madness, Cosmin Blaj a fost lovit, mai întâi, cu bara metalică, peste corp – zona antebrațelor, de trei-patru ori,  și apoi cu cuțitul, în zona piciorului stâng, secționându-i-se artera femurală. „Blaj Cosmin a încercat să se îndepărteze, strigându-le și martorilor să fugă, apoi s-a prăbușit la pământ. După ce l-a lovit, Cosmin Bărbuți s-a întors spre Robert Otescu, aflat în apropierea sa, și i-a aplicat și acestuia o lovitură cu același cuțit, în zona abdominală, provocându-i o plagă înjunghiată. Inculpatul a încercat să fugă de lângă cele două victime, dar a fost urmărit, împrejmuit și imobilizat de mai multe persoane, care au reușit să îi smulgă cuțiul din mână. În scurt timp, Cosmin Blaj a murit, iar a trei zile mai târziu, Robert Otescu a murit la spitalul din Timișoara”, se arăta în dosar.

Ucis în bătaie, după scandalul de la stână

Recent, Tribunalul Hunedoara i-a condamnat pe Mircea Sfetcu (42 de ani, din Galaţi) şi pe Eugen Cercea (25 de ani, din judeţul SIbiu) la câte opt ani de închisoare într-un dosar în care au fost acuzaţi că în luna martie a acestui an au ucis în bătaie un cioban din satul Hondol. Incidentul care a dus la moartea victimei a fost semnalat în 13 martie, în jurul orei 2:30, printr-un apel la 112, în care proprietarul stânii a solicitat ajutor medical pentru bărbatul de 56 de ani rănit grav. Patronul a fost cel care l-a urcat în maşina sa şi l-a coborât de pe munte la drum, într-un loc unde putea ajunge Ambulanţa. Însă echipajul de urgenţă n-a mai putut face nimic pentru salvarea vieţii victimei. Bărbatul care a fost ucis lucra la stână din noiembrie 2015, iar ucigaşii săi erau angajaţi doar cu două-trei săptămâni înainte de crimă şi locuiau în apropierea stânei împreună cu iubitele lor. În seara crimei, după ce s-au întors cu oile la stână, în jurul orelor 19:00 i-a dat bani bărbatului ucis să cumpere un flacon de bere, iar după ce acesta s-a întors cu berea, a continuat să-i reproşeze că lăsase mai mulţi miei fătaţi să moară, şi i-a aruncat la câini, inculpatului fiindu-i teamă că proprietarul stânei le va opri bani din salariu pentru acest fapt. „Observând că victima nu vrea să recunoască cele reproşate, Mircea Sfetcu a declarat că a început să-l lovească cu pumnii, împreună Eugen Cercea, bătaie administrată „în două reprize”, adică după prima bătaie, constatând că victima a recunoscut faptele ce-i fuseseră imputate de către inculpaţi, aceştia au început din nou să-l lovească cu pumnii în abdomen, în coaste şi în spate”, se arată în dosar. Ambii au recunoscut faptele săvârşite.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × unu =

ACTUALITATE
Tânăr acuzat de delapidare         ADEVĂRURI CARE DERANJEAZĂ. Modificarea Codului Silvic, un proiect controversat         Tragedie în Simeria: o femeie a murit, prăbușită în fântână         Rechizitoriul dosarului comorilor dacice: Adrian Stoicoi, acuzat că a ascuns tezaurul de Kosoni din vizuina vulpii         Tragedie: un copil a murit lovit de tractor         Firmă de pază amendată de ITM – peste 900 de persoane depistate lucrând „la negru”         ANCHETĂ LA SGA HUNEDOARA. Directorul Grigore Burjan (UDMR), acuzat de abuz în serviciu         DISPUTE. Replică ALDE la Vochiţoiu         Bârcea Mare. Povești de groază din detenție: bătăi, batjocuri și violuri         La canyoning, prin canionul de pe Valea Mării         Plimbări prin ţara lui Zamolxis         Dosarul morții lui Darius Șendroiu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara         NEWS-ALERT. Accident rutier la Orăștie, între un microbuz și un autoturism         Georgeta Barabaș, despre pădurile tăiate ale județului: „Principalul vinovat este Ministerul Mediului”         Pacientă internată la Spitalul din Lupeni, infectată cu o bacteria foarte periculoasă!         Drama familiei tânărului ucis în atacul mafiot de la benzinărie, cazul neelucidat de 13 ani         Cadre medicale din toate spitalele, în grevă de avertisment         EXPONATUL LUNII. Cană din lut, expusă la muzeul devean         Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XVII-a         Un nou dosar al traficului de comori dacice: Adrian Stoicoi va fi judecat pentru spălare de bani