Demitere cu scandal la spitalul din Lupeni: Medicii, amenințați de primarul Resmeriță. Managerul și-a dat demisia

  • La sfârșitul săptămânii trecute, primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță, anunța într-o conferință de presă că a descoperit „nereguli grave” la spitalul din localitate.
  • Totul, în urma unui control „ca-n filme”, cu 15 oameni care au interzis accesul medicilor în spital și al lupenenilor, din dorința de a-și arăta puterea pe care primarul o are asupra conducerii spitalului.
  • În urma rezultatelor controlului (despre care surse din spital susțin că a durat nu mai mult de 15 minute), Cristian Resmeriță a cerut demisia managerului, dr. Dorel Neamțu.
  • În vreme ce doctorul Neamțu refuză să se apere, precizând că este mult prea scârbit de cele întâmplate, vorbesc medicii din spital în locul lui. Toți, sub protecția anonimatului. Susțin că sunt îngroziți, întrucât primarul i-a amenințat că, „dacă îndrăznește vreunul să comenteze contra mea, va fi dat afară”.

 

Declarații oficiale

„Vreau să vă spun că în momentul de faţă încă se află în derulare un control la Spitalul Municipal Lupeni. Azi dimineaţă (joi, 27 octombrie – nr.) am convocat 15 oameni şi am format trei echipe de control: una condusă de mine, una condusă de domnul viceprimar şi o alta condusă de un consilier personal. (…) Vreau să vă spun că am controlat de la bucătărie şi grupul alimentar, până la săli de operaţii, situaţia curăţeniei din spital şi organizarea spitalului, angajările din ultimii trei ani de zile. Faptul că mi-a fost adus la cunoştiinţă că în spital nu există căldură nu îi putem trece cu vederea. (…) Modul în care se serveşte masa la spitalul din Lupeni se face cu nişte ustensile şi nişte căni şi farfurii ruginite! Mizeria pe care am găsit-o în unele secţii, de exemplu la Secţia Recuperare, a fost foarte mare! Am găsit şi secţii îngrijite, curate, cum este Secţia Pediatrie, foarte bine organizată, curăţenie şi totul în regulă, o atmosferă destinsă. Am mai constatat faptul că nu se comunică între conducerea spitalului şi şefii de secţie. Le-am spus şi medicilor că nu pot nici ei să lucreze bine fără personalul din subordine, fără asistente medicale şi infirmiere, cum nu poate nici managerul dacă nu are ce să conducă şi pe cine să conducă pentru că nu există comunicare”, a precizat Cristian Resmeriță în cadrul unei conferințe de presă.

În aceeași conferință Resmeriță a cerut și demisia managerului.

„În momentul de faţă, am solicitat managerului să-şi dea demisia. Pentru mine, domnul doctor Neamţu rămâne un om deosebit. Familia Neamţu rămâne pentru mine o familie deosebită, cu doi copii buni pe care-i cunosc personal şi care sunt medici amândoi, dar la fel cum la o echipă de fotbal sau în conducerea unei societăţi din oraş se simte nevoia unei schimbări, ca ordonator principal de credite şi ca coordonator principal al Spitalului Municipal Lupeni, consider că mandatul domnului manager Neamţu se încheie astăzi. Sper să aibă inteligenţa să-şi dea demisia, să vină alături de spitalul din Lupeni şi să-şi continue activitatea pe secţia în care dumnealui lucrează”, a declarat primarul municipiului Lupeni.

Din culise

Dr. Neamțu și-a dat demisia, vineri dimineață. Refuză să dea declarații presei. Apropiații povestesc despre faptul că e șocat de modul în care primarul Lupeniului a ales să „îl terfelească”, în condițiile în care Spitalul Municipal Lupeni este singurul din județ care nu are nicio datorie. Mai mult, același spital nu ar fi primit niciun ban de la Primăria municipiului Lupeni din 2010, de când a preluat dr. Neamțu mandatul și până în prezent.

Oficial, medicii refuză să vorbească. Nimeni nu-și dă numele, susținând că primarul i-a strâns în sala de ședințe și i-a amenințat. Sub anonimat însă, mai mulți angajați ai Spitalului Municipal Lupeni și apropiați ai dr. Neamțu au ales să vorbească.

„Ne-a strâns pe toți medicii în sala de ședințe și ne-a amenințat: „Dacă vreunul dintre voi comentează ceva împotriva mea, vă dau afară! Ați înțeles? Vă dau afară pe toți”, le-ar fi strigat Cristian Resmeriță.

Mai mult, cele ce i se impută în conferința de presă doctorului Neamțu nu ar fi motivele adevărate. Realitatea ar fi că i s-a reproșat că ”nu a umblat cu urna prin spital în ziua alegerilor să adune voturi și că în acea zi a ales să plece din oraș”.

„A fost mai ceva ca Inchiziția controlul acesta. A băgat spaima în oameni. Cum să constați nereguli în doar 15 minute? Și după aceea să fugi la conferința de presă, anunțată cu mult înainte? Deci știai ce iureș vei face. Și nebunia aia de pe Facebook, tăvăleala aceea publică a familiei doctorului Neamțu! Omul acesta are 40 de ani de activitate, dintre care 32 sunt la Lupeni! Și tu îl faci de râs în modul ăsta? Sunt sigur că dacă îl chema la el în birou și îi spunea ”uite, pun pe altcineva, vreau să îți dai demisia, și-ar fi dat-o”. Dar nu trebuia să fie umilința asta publică! A vrut să demonstreze ce? Cui?”, povestește, revoltat, un alt angajat al Spitalului.

Care ar fi un alt motiv pentru care s-a dorit demiterea lui Neamțu?

„Păi nu mai sunt firme de casă, care ”să cotizeze” la primărie. Dr. Neamțu a întrerupt toate contractele cu ”firmele de casă ale primăriei”. S-a descurcat din banii proprii, fiindcă primăria nu a dat niciun ban. Niciodată. Când a preluat, în 2010, spitalul, erau 17 miliarde de lei vechi datorii. Acum spitalul nu are nicio datorie. Ne descurcăm cu ce avem, cum putem. Mai avem și un proiect pe fonduri europene. Domnul primar a spus că a găsit aparatură sigiliată. Da, este, dar pentru că cei de la primărie au refuzat să facă demersurile necesare pentru a le pune în funcțiune. Este proiectul lor. au primit numeroase adrese referitor la treaba asta și nu ne-au băgat în seamă. Iar acum îi impută doctorului Neamțu tot ce n-au fost ei, ca primărie, în stare să facă”, susține una dintre sursele noastre.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Demitere cu scandal la spitalul din Lupeni: Medicii, amenințați de primarul Resmeriță. Managerul și-a dat demisia

  1. Zhd

    Asa este, a zis resmerita ca da afara asa cum a dat intr o zi la primarie 7. Ce daca suntem bugetari ne da afara si daca vrea inchide si spitalul ca el este seful orasului si ca chiar dca pleaca ca senator tot el conduce primaria. Ce a facut a fost dezgustator, politia locala era la usile din intrarea spitalului si nu ne a lasat sa ducem gunoiul. Eh tre sa vina cotizantii partidului la conducere ca deh 25% din venit se duc in visteria psd.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 10 =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat