De ce au loc măsurători în Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia a fost cercetată de specialiştii Institutului Naţional al Patrimoniului. Arhitecţii au efectuat releveele pentru studiile aferente DALI, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

„Echipa de specialişti a venit în teren în baza protocolului de colaborare şi cooperare încheiat cu Institutul Naţional al Patrimoniului pentru protejarea cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi a contractului de prestări servicii privind elaborarea documentaţilor necesare, a planurilor de management şi a documentaţiilor DALI în vederea realizării de investiţii şi intervenţii care să corespundă cerinţelor de conservare, protejare şi punere în valoare a monumentului. Considerăm că derularea acestui protocol ar putea deveni un model de bune practici pentru autorităţile din ţară care au în administrare monumente istorice de mare valoare”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Valoarea aproximativă a investiţiilor necesare pentru conservarea şi protejarea Sarmizegetetusei Regia a fost estimată la aproximativ 60 de milioane de euro, anunţa anul trecut Sorin Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. În urma DALI-ului, vor fi prioritizate pe grupe monumentele din situl UNESCO, astfel încât să poată fi identificate sursele de finanţare pentru fiecare grupă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
MAJORARE/ Taxele și impozitele locale de la Petroșani, în dezbatere publică         PARADOX/ Minele pe închidere și-au depășit planul. Cele ”viabile” sunt în urmă         Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile județului         Prima ninsoare pe șoselele din Hunedoara         CEH nu are stocuri pentru iarnă. Care sunt cauzele         Omagiu minerilor și salvatorilor minieri, morți în explozia de la Petrila         Calvarul șoferilor de pe DN 7 ia sfârșit: se redeschide autostrada         Accident grav pe DN 7         Adolescenți prinși la furat         Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au înşelat un hunedorean         Exerciţii tactice antiteroriste în Deva         Trecerea de pietoni de la Sântandrei va fi semnalizată         Primăria Deva, pregătită pentru iarnă         Începe distribuirea tichetelor gratuite pentru transportul public local         Când va dispărea „clădirea fantomă” din Parcul Corvin         Adolescenta răpită şi torturată de fostul iubit a fost condamnată         OMAGIU/ Un monument și un muzeu al salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         CONCURS. Salvatorii minieri și de suprafață se întrec la Petroșani         Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată