De ce au loc măsurători în Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia a fost cercetată de specialiştii Institutului Naţional al Patrimoniului. Arhitecţii au efectuat releveele pentru studiile aferente DALI, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

„Echipa de specialişti a venit în teren în baza protocolului de colaborare şi cooperare încheiat cu Institutul Naţional al Patrimoniului pentru protejarea cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi a contractului de prestări servicii privind elaborarea documentaţilor necesare, a planurilor de management şi a documentaţiilor DALI în vederea realizării de investiţii şi intervenţii care să corespundă cerinţelor de conservare, protejare şi punere în valoare a monumentului. Considerăm că derularea acestui protocol ar putea deveni un model de bune practici pentru autorităţile din ţară care au în administrare monumente istorice de mare valoare”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Valoarea aproximativă a investiţiilor necesare pentru conservarea şi protejarea Sarmizegetetusei Regia a fost estimată la aproximativ 60 de milioane de euro, anunţa anul trecut Sorin Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. În urma DALI-ului, vor fi prioritizate pe grupe monumentele din situl UNESCO, astfel încât să poată fi identificate sursele de finanţare pentru fiecare grupă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Manifestări.Eroii omagiaţi la 1.600 de metri altitudine         Comemorare la un an de la moartea scriitoarei Ileana Lucia Floran         Primarul propune premierea elevilor din echipa RobotX Hunedoara și a profesorului lor         Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei         Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva         Accident provocat de o tânără de 18 ani         Atenție șoferi. Traficul de pe Autostrada A1 va fi deviat pe centura Devei         Terenurile și clădirile pe care urma să fie construit parcul de retail Carrefour au fost achiziționate         19 turiști au rămas blocați în telecabina Cetății Devei         Sărbătoarea Pădurenilor de pe Dealul Cornetului         FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor         Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş         Aur pentru echipa României de robotică. Elevii din Hunedoara au întrecut 160 de țări         Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an