De ce au loc măsurători în Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia a fost cercetată de specialiştii Institutului Naţional al Patrimoniului. Arhitecţii au efectuat releveele pentru studiile aferente DALI, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

„Echipa de specialişti a venit în teren în baza protocolului de colaborare şi cooperare încheiat cu Institutul Naţional al Patrimoniului pentru protejarea cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi a contractului de prestări servicii privind elaborarea documentaţilor necesare, a planurilor de management şi a documentaţiilor DALI în vederea realizării de investiţii şi intervenţii care să corespundă cerinţelor de conservare, protejare şi punere în valoare a monumentului. Considerăm că derularea acestui protocol ar putea deveni un model de bune practici pentru autorităţile din ţară care au în administrare monumente istorice de mare valoare”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Valoarea aproximativă a investiţiilor necesare pentru conservarea şi protejarea Sarmizegetetusei Regia a fost estimată la aproximativ 60 de milioane de euro, anunţa anul trecut Sorin Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. În urma DALI-ului, vor fi prioritizate pe grupe monumentele din situl UNESCO, astfel încât să poată fi identificate sursele de finanţare pentru fiecare grupă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului