De ce a fost condamnată infirmiera care și-a ucis fiul

Tribunalul Hunedoara a condamnat-o la zece ani de închisoare, cu executare, pe Luca Marika (58 de ani), o infirmieră din Lupeni care în luna mai şi-a înjunghiat fiul în vârstă de 35 de ani, după ce a fost brutalizată de mai multe ori de acesta. Femeia a recunoscut faptele şi a relatat anchetatorilor motivele care au făcut-o să recurgă la gestul cumplit.

„Marika Luca a arătat că regretă şi îi pare rău de săvârşirea faptei, consideră că s-a întâmplat ceva în capul ei în acel moment, că putea să fie şi bine cu fiul său, dar nu s-a putut”, se arată în sentinţă.
Anchetatorii au stabilit că în dimineaţa de 9 mai, în jurul orelor 5:30, pe fondul unei stări de tensiune preexistente şi a unui conflict spontan, infirmiera a aplicat fiului său lovituri cu un cuţit de bucătărie, în zone vitale, respectiv în zona inimii şi a ficatului, cauzându-i plăgi, care au condus la suprimarea vieţii acestuia. Marika, fiul său de 35 de ani şi soţul ei în vârstă de 62 de ani locuiau într-un apartament din Lupeni, iar între femeie şi tânăr exista o relaţie conflictuală de mai bine de 18 ani. Acesta nu avea loc de muncă, practica jocuri de noroc şi se întorcea adesea beat acasă, unde făcea presiuni asupra părinţilor pentru a-i da bani.
În seara zilei de 8 mai 2018, tânărul s-a întors la domiciliu în jurul orelor 23:00, unde s-a certat cu mama sa care i-a reproşat că a luat 500 de lei din casă, bani cu care trebuiau plătiţi muncitorii care renovau apartamentul. A doua zi dimineaţa, scandalul a reînceput, după ce fiul i-a cerut 1.000 de lei. „Motivat de faptul că femeia a refuzat să-i dea bani, tânărul a jignit-o din nou, i-a adresat injurii iar inculpata a ieşit din bucătărie, pe holul locuinţei unde fiul său unde a prins-o pe inculpată de păr şi a lovit-o cu capul de perete, după care i-a provocat o leziune la mână, posibil prin muşcătură. Ea i-a spus fiului ei să meargă în camera lui şi să se culce, după care s-a reîntors în bucătărie şi a observat că fiul ei a luat din bucătărie un cuţit, cu care a plecat în mână, înspre camera lui, fără să provoace vreun incident. Inculpata s-a deplasat după fiul ei şi l-a observat ţinând în mână cuţitul respectiv, tremurând, au avut o nouă discuţie în contradictoriu ocazie cu care, conform afirmaţiilor acesteia, ar fi ameninţat-o că-i taie gâtul. Inculpata a smuls cuţitul din mâna victimei, iar acesta a făcut-o curvă. Acest cuvânt, potrivit declaraţiilor inculpatei, i-a întunecat privirea şi a determinat-o să-i aplice două lovituri de cuţit, una în zona toracică, şi încă una în zona toraco-abdominal toracic drept”, se arată în dosar.

A încuiat cadavrul în cameră
După crimă, femeia l-a dezbrăcat pe fiul ei de bluza de trening şi de tricoul pe care le purta la acel moment şi care prezentau urme de sânge şi orificile celor două plăgi înjunghiate suferite, l-a descălţat de pantofii pe care-i avea în picioare şi l-a abandonat, dezbrăcat de la brâu în sus, pe patul din camera lui, procedând la blocarea uşii acestei încăperi. A spălat cuţitul şi a încercat să se liniştească. Câteva ore mai târziu, la uşa femeii s-au prezentat doi muncitori care fuseseră angajaţi pentru renovarea apartamentului. Au găsit-o într-o stare de agitaţie vizibilă, transpirând abundent, astfel că au părăsit imobilul, Marica spunându-le să plece, urmând să fie contactaţi ulterior. Mai târziu, femeia a plecat împreună cu soţul ei în oraş, iar la întoarcere, în jurul orei 17:00, i-a relatat acestuia crima săvârşită. Sentinţa de zece ani de închisoare nu este definitivă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești