Primul nivel al viitorului bloc ANL de pe Strada Alexandru Vlahuţă din municipiul Hunedoara este realizat, iar potrivit constructorilor, dacă lucrările vor continua în acelaşi ritm, până la sfârşitul anului vitor întreg proiectul va fi finalizat. Blocul ANL din Micro 7 va avea 80 de locuinţe, ce vor putea fi închiriate tinerilor de până la 35 de ani.

Blocul va avea parter, trei etaje şi mansardă. Proiectul a demarat la începutul acestui an, iar termenul de realizare a lucrării este de 20 luni începând de la data atribuirii contractului şi a emiterii ordinelor de începere a lucrărilor.

Încă din anul 2006, Primăria Hunedoara a semnat contractul de execuţie a lucrărilor la investiţia în blocul ANL de pe Strada Vlahuţă, iar valoarea proiectului urma să fie de 17 milioane de lei. Proiectul a fost blocat, la scurt timp de la demararea lucrărilor, după ce foştii constructori au dat faliment. Mai mult, administraţia locală a fost nevoită să aloce fonduri suplimentare pentru a construi un zid de beton în jurul viitorului imobil, pentru a preveni alunecările de teren. Proiectul a fost blocat ulterior din lipsa fondurilor, până anul trecut, când acestea au fost aprobate.

În judeţ, în momentul de faţă, sunt finalizate 839 de locuinţe pentru tineri prin ANL.