Cum s-a transformat râul Cerna după cea mai mare ecologizare

Lacul Cinciş este una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din Hunedoara, însă localnicii din satele din zonă şi numeroşii săi turişti nu l-au preţuit suficient. De peste un an, la izvoarele lacului s-a format un dig imens de peturi şi gunoaie, care poluau apele limpezi ale râului Cerna.

Autorităţile locale ale comunelor din Ţinutul Pădurenilor şi sătenii au rămas indiferenţi la numeroasele apeluri pentru eliberarea râului de tonele de deşeuri. În urmă cu două săptămâni, după un articol publicat de Ziarul Hunedoreanului despre focarul de poluare de la izvoarele lacului Cinciş, jandarmii s-au mobilizat şi au adunat peste 100 de saci de peturi aruncate în râul care se revarsă în el.

Acţiunea de ecologizare s-a dovedit un succes, iar în prezent locul unde se adunau nenumăratele peturi este de nerecunoscut. Cerna şi-a reluat cursul normal şi oferă în zona fostului dig o privelişte sălbatică. În amonte, însă, mai ales în vecinătatea locurilor de popas, alte gunoaie aruncate de turişti împânzesc pădurea şi malurile apei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Reclamă rusească filmată în Castelul Corvinilor         DEVA, „EXCELENŢA ÎN EDUCAŢIE”. La Olimpiada de Matematică, deveanca Cezara Petrui reprezintă (doar oficial) Capitala         Elevii campioni mondiali la robotică au nevoie urgentă de ajutor         Care sunt drumurile prioritare pentru autoritățile din județ         Drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi redeschis         Olimpiada Mind Lab la muzeul din Deva         NEGOCIERI. Administraţia Oancea vrea două pasaje auto peste calea ferată         PROTEST. Angajaţi sub teroare la firma Primăriei Orăştie         Spectacolul-fenomen vine la Deva. Holograf şi “Dacă noi ne iubim”         Costel Avram și-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu o jurnalistă         Au revenit la muncă pavatorii pe Bulevardul Corvin         Tragedie pe calea ferată Simeria – Petroșani         Sfârșit de săptămână aglomerat la Sarmizegetusa Regia, în ciuda restricțiilor de circulație         Spectacol la Teatrul de Artă Deva: „Audiția.ro”         Ziua Poliției Române, celebrată în județul Hunedoara         Echipa RobotX din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul mondial de Robotică         EUROPARLAMENTARE. Iuliu Winkler, Medalia de Aur a Societății pentru Încurajarea Progresului din Paris         ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ         Invazie de pelerini la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Fântâna arteziană din Piaţa Victoriei va fi repusă în funcţiune