Cum s-a transformat râul Cerna după cea mai mare ecologizare

Lacul Cinciş este una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din Hunedoara, însă localnicii din satele din zonă şi numeroşii săi turişti nu l-au preţuit suficient. De peste un an, la izvoarele lacului s-a format un dig imens de peturi şi gunoaie, care poluau apele limpezi ale râului Cerna.

Autorităţile locale ale comunelor din Ţinutul Pădurenilor şi sătenii au rămas indiferenţi la numeroasele apeluri pentru eliberarea râului de tonele de deşeuri. În urmă cu două săptămâni, după un articol publicat de Ziarul Hunedoreanului despre focarul de poluare de la izvoarele lacului Cinciş, jandarmii s-au mobilizat şi au adunat peste 100 de saci de peturi aruncate în râul care se revarsă în el.

Acţiunea de ecologizare s-a dovedit un succes, iar în prezent locul unde se adunau nenumăratele peturi este de nerecunoscut. Cerna şi-a reluat cursul normal şi oferă în zona fostului dig o privelişte sălbatică. În amonte, însă, mai ales în vecinătatea locurilor de popas, alte gunoaie aruncate de turişti împânzesc pădurea şi malurile apei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Proaspăt ieșit din PSD, Petru Mărginean a trecut la Partidul Umanist         Florin Oancea anunță că Deva se va alătura „Alianţei Vestului” în 2019         13 ani de închisoare pentru criminalul din Orăștie         Fiul lui Traian Berbeceanu s-a dedicat muzicii. Ce versuri a scris pentru familia sa         VIDEO. GALĂ DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE. Cei mai buni elevi și profesori din Deva au fost premiați de primărie         PRO-ECHITATE – UN PROIECT DE SUCCES AL UNIVERSITARILOR ALBAIULIENI DEDICAT PERFORMANȚEI SOCIO-PROFESIONALE A ELEVILOR ȘI STUDENȚILOR         Va fi lansat numărul 24 al revistei de etnografie și folclor Miorița         Colindători la Hunedoara         Proiect ”Deva 750”/ 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi         Intervenții pe drumurile județene         Donație de carte în limba română pentru comunitatea românească din Gyula (Ungaria)         Starea drumurilor județene, după primele ninsori abundente         Accident rutier grav pe DN 66         Constantin Jujan, numit director general al Salrom. Inadvertențe în CV-ul oficial         Turnicheții din curtea Castelului Corvinilor ar putea fi relocați         Comunicat de presă. Senatoarea PNL Carmen Hărău: “Cer intervenția urgentă a Guvernului!”         Gala Voluntariatului         Întâlnire româno-chineză la Primăria Municipiului Deva         România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului de karate din Slovenia         A nins în județul Hunedoara. Unde au acționat drumarii