Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

Zeci de localnici din Sântandrei s-au plâns de pericolul pe care îl reprezintă o trecere de pietoni de pe Drumul Național 7, pe care în ultimii ani au avut loc mai multe accidente grave. Oamenii au solicitat ca autoritățile să găsească soluții cât mai urgente pentru luminarea corespunzătoare a trecerii de pietoni, pe care joi seara, un bărbat de 76 de ani a murit, lovit de mașina condusă de un tânăr.

 

Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria, susține că primăria a făcut încă din 2014 demersuri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a lua măsuri pentru creșterea gradului de siguranță al pietonilor care traversează în acea intersecție. „Noi fiind oraș nu avem nici posibilități, nici atribuții în ce privește gestionarea acestei intersecții. Am făcut nenumărate solicitări către CNAIR, cu privire la reglementarea celor trei puncte fierbinți din zona Simeriei: intersecția de la Sântandrei, intersecția DN7 cu Strada Gheorghe Doja și trecerea de pietoni de pe DN 7, în zona Liceului din Simeria. Din 2014, a fost o comisie prin care s-a stabilit să fie realizate console de semnalizare a celor trei locuri. În anii următori am continuat demersurile, însă acestea nu au dus la niciun rezultat”, susține Emil Rîșteiu.

 

Primarul a precizat că o soluție identificată în acest an a fost realizarea unui dens giratoriu în zona Sântandrei, însă primăria nu îl poate face, acolo fiind o intersecție între un drum național și un drum județean. „Cei de la Consiliul Județean Hunedoara au acceptat un parteneriat cu orașul Simeria pentru a face acest giratoriu, iar investiția ar putea fi realizată în 2019”, a declarat Rîșteiu. Un giratoriu va fi realizat, de Primăria Deva, în Sântuhalm, pe Drumul Național 7, la circa 500 de metri de intersecția de la Sântandrei. În acest an, pe DN 7, între cele două locuri, drumarii au montat separatoare din beton, între sensurile de mers. În celelalte două locuri „fierbinți” de pe DN 7, aflate pe raza orașului Simeria, vor fi amenajate console de semnalizare.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

  1. ionas

    Sensurile giratorii , foarte banoase pentru constructori si comanditari, sunt solutia minune pentru orice problema de trafic rutier. In zona Deva ar mai trebui vreo 10 sau 15 sensuri giratorii- la fiecare 150 metrii

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Viața în „colonia” celui mai sărac oraş al Hunedoarei         Frații Gărdean au scăpat de pedepse pentru dare de mită. Faptele s-au prescris!         Sentință definitivă. Complexul Energetic Hunedoara nu intră în insolvență!         Accident la Mina Lupeni/ Un angajat a căzut în gol de la 6 metri         Prima mare investiție din Deva în ultimii zece ani a demarat         Au mers ore în zăpadă pentru cățelușa care păzește Sarmizegetusa Regia         Doliu la muzeu. A murit un tânăr arheolog         Soluții de securitate wireless pentru mașina si garajul tău         Au furat oile         Tânăr arestat pentru spargeri         Unde se vând brazi pe domeniul public         Acoperișul Halei din Piața Centrală Petroșani, afectat de ninsor         Alături de prieteni dragi: românii din Ungaria         S-a deschis patinoarul din Hunedoara!         Acoperiș prăbușit la Aninoasa. O femeie a trecut printr-un pericol de moarte!         Accident rutier grav pe șoseaua Deva – Brad. Unde a condus „vitejia” la volan         Comunicat de presă. Carmen Hărău: “Să ne cunoaștem eroii!”         Trafic feroviar întrerupt pe Defileul Jiului         Traficul rutier a fost închis pe Defileul Jiului         Măsuri de criză luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Petroșani