Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

Zeci de localnici din Sântandrei s-au plâns de pericolul pe care îl reprezintă o trecere de pietoni de pe Drumul Național 7, pe care în ultimii ani au avut loc mai multe accidente grave. Oamenii au solicitat ca autoritățile să găsească soluții cât mai urgente pentru luminarea corespunzătoare a trecerii de pietoni, pe care joi seara, un bărbat de 76 de ani a murit, lovit de mașina condusă de un tânăr.

 

Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria, susține că primăria a făcut încă din 2014 demersuri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a lua măsuri pentru creșterea gradului de siguranță al pietonilor care traversează în acea intersecție. „Noi fiind oraș nu avem nici posibilități, nici atribuții în ce privește gestionarea acestei intersecții. Am făcut nenumărate solicitări către CNAIR, cu privire la reglementarea celor trei puncte fierbinți din zona Simeriei: intersecția de la Sântandrei, intersecția DN7 cu Strada Gheorghe Doja și trecerea de pietoni de pe DN 7, în zona Liceului din Simeria. Din 2014, a fost o comisie prin care s-a stabilit să fie realizate console de semnalizare a celor trei locuri. În anii următori am continuat demersurile, însă acestea nu au dus la niciun rezultat”, susține Emil Rîșteiu.

 

Primarul a precizat că o soluție identificată în acest an a fost realizarea unui dens giratoriu în zona Sântandrei, însă primăria nu îl poate face, acolo fiind o intersecție între un drum național și un drum județean. „Cei de la Consiliul Județean Hunedoara au acceptat un parteneriat cu orașul Simeria pentru a face acest giratoriu, iar investiția ar putea fi realizată în 2019”, a declarat Rîșteiu. Un giratoriu va fi realizat, de Primăria Deva, în Sântuhalm, pe Drumul Național 7, la circa 500 de metri de intersecția de la Sântandrei. În acest an, pe DN 7, între cele două locuri, drumarii au montat separatoare din beton, între sensurile de mers. În celelalte două locuri „fierbinți” de pe DN 7, aflate pe raza orașului Simeria, vor fi amenajate console de semnalizare.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei

  1. ionas

    Sensurile giratorii , foarte banoase pentru constructori si comanditari, sunt solutia minune pentru orice problema de trafic rutier. In zona Deva ar mai trebui vreo 10 sau 15 sensuri giratorii- la fiecare 150 metrii

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Costel Avram și-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu o jurnalistă         Au revenit la muncă pavatorii pe Bulevardul Corvin         Tragedie pe calea ferată Simeria – Petroșani         Sfârșit de săptămână aglomerat la Sarmizegetusa Regia, în ciuda restricțiilor de circulație         Spectacol la Teatrul de Artă Deva: „Audiția.ro”         Ziua Poliției Române, celebrată în județul Hunedoara         Echipa RobotX din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul mondial de Robotică         EUROPARLAMENTARE. Iuliu Winkler, Medalia de Aur a Societății pentru Încurajarea Progresului din Paris         ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ         Invazie de pelerini la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Fântâna arteziană din Piaţa Victoriei va fi repusă în funcţiune         Accident mortal pe șoseaua Hațeg – Petroșani         Gest golănesc făcut de Costel Avram: a îmbrâncit o jurnalistă care a venit să îi pună întrebări         Răzvan Mareş și alţi patru au furat prezenţa unor copii la Madrid, la un eveniment unic în viaţa tinerilor sportivi         Și eu… România în primul rând!         Un fiu al pădurenilor         Chinez prins muncind la negru în Hunedoara         Intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia         Ce se întâmplă cu proiectul de 20 de milioane de euro, pentru transportul ecologic din Valea Jiului         Drum de cinci kilometri din Ținutul Pădurenilor modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean