Cum au lucrat constructorii la noua șosea spre Cetatea dacică Piatra Roșie

Ultimii trei kilometri ai drumului spre Cetatea dacică Piatra Roșie, unul dintre siturile UNESCO din Munții Orăștiei, au intrat în șantier la începutul lunii aprilie.

Între timp au fost construite mai multe podețe, iar cea mai mare parte a noii șosele a fost acoperită cu asfalt. Un kilometru din drumul comunal, care reprezintă și partea cea mai dificilă a traseului, la poalele cetății dacice, încă nu a fost asfaltat. Lucrările de modernizare a sectorului de drum reprezintă o investiţie a Primăriei Boşorod, estimată iniţial la 2,6 milioane de lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Noua șosea pornește din intersecția cu Drumul Județean 668 A, de circa 20 de kilometri, Călan – Streisângeorgiu – Chitid – Boșorod – Luncani Vale – Cioclovina. Drumul județean care traversează valea din Munții Orăștiei, ucând până în vecinătatea Peșterii Cioclovina, a rămas însă, în cea mai mare parte, neasfaltat, spre nemulțumirea turiștilor care vor să viziteze peștera spectaculoasă și situl UNESCO.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare