Cum au explicat drumarii mizeria din refugiile Autostrăzii Deva – Orăștie

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara a oferit explicații pentru mizeria pe care șoferii o puteau găsi, sâmbătă, în fața grupurilor sanitare aflate în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie. „Serviciul de ordine şi curăţenie al spaţiilor de servicii de pe A1 Cunţa – Şoimuş este asigurat în regie proprie cu personal propriu Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timişoara, până la finalizarea procedurii de achiziţie publică. Acest serviciu este efectuat zilnic şi a fost asigurat inclusiv sâmbătă, 14 ianuarie, când serviciul era prestat pe calea 1 a autostrăzii, la cel de-al doilea spaţiu similar. Menţionăm că procedurile de contractare a unui nou serviciu de curăţenie au fost întârziate din cauza modificării legislaţiei, în cursul anului trecut. Sperăm că în următoarele săptămâni contractul să fie atribuit şi serviciul de curăţenie să fie preluat de o firmă specializată”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Mizeria din parcare

Șoferii care au oprit, sâmbătă, în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie, pe direcția Orăștie -Sibiu, au fost întâmpinați de o priveliște dezolantă. Zona din vecinătatea grupurilor sanitare, nefuncționale, era împânzită de gunoaie menajere, care au atras câinii maidanezi și rozătoarele. Mizeria a împânzit atât trotuarele cât și carosabilul din față. „Ne cerem scuze, toaleta este închisă. Mulţumim pentru înţelegere” și „Următoarea toaletă este la 24 de kilometri”, au fost mesajele lăsate pe uşile grupurilor sanitar, atât în limba română, cât şi în limba engleză, în care le-au fost oferite explicaţii şoferilor. În apropiere au fost amplasate, însă, toalete ecologice. Autostrada Deva – Orăştie a fost inaugurată în 30 mai 2013, de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova. Atunci, al doilea tronson al acesteia, între Simeria Veche şi limita dintre judeţul Hunedoara şi judeţul Alba, a fost dat în folosinţă. Primul tronson finalizat, între Deva şi Simeria Veche, a fost deschis în decembrie 2012.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + cinci =

ACTUALITATE
Sinucidere în centrul Devei         Agenția Națională de Integritate l-a găsit pe Robert Muszic în conflict de interese         Accident grav în apropiere de Hațeg         Cum s-a schimbat soarta satului legendar din ținutul cetăților dacice         Restricții pe DN 76 și la intrarea pe autostradă         Echipa Robotx din Hunedoara, la competiția globală de robotică         RECURS LA MEMORIE. Mircea Moloţ dinamitează ipocrizia PSD-istă         Tren încărcat cu huilă deraiat din cauza șinelor necorespunzătoare         Ziua Poliției Locale sărbătorită astăzi la Deva         Noi rezultate obţinute de elevi pianişti la concursuri muzicale         Piața Obor a fost dotată cu un sistem de supraveghere video         Tânăr rănit grav pe DN 76 după ce a adormit la volan         Accident pe serpentinele din zona Lacul Cinciș         Șofer băut urmărit de Poliție         Săptămâna Prevenirii Criminalității, la ediția a XIV-a         Un nou mamifer preistoric descoperit în Țara Hațegului a primit numele voievodului Litovoi         Un bărbat din Hunedoara și-a dat foc în plină stradă         Icoanele cu părintele Arsenie Boca rămân la Mănăstirea Prislop         Accident grav în apropierea Devei. Misiune dificilă pentru salvarea răniților (FOTO)         Se duc în Germania să învețe cum se protejează patrimoniul