Cum au explicat drumarii mizeria din refugiile Autostrăzii Deva – Orăștie

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara a oferit explicații pentru mizeria pe care șoferii o puteau găsi, sâmbătă, în fața grupurilor sanitare aflate în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie. „Serviciul de ordine şi curăţenie al spaţiilor de servicii de pe A1 Cunţa – Şoimuş este asigurat în regie proprie cu personal propriu Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timişoara, până la finalizarea procedurii de achiziţie publică. Acest serviciu este efectuat zilnic şi a fost asigurat inclusiv sâmbătă, 14 ianuarie, când serviciul era prestat pe calea 1 a autostrăzii, la cel de-al doilea spaţiu similar. Menţionăm că procedurile de contractare a unui nou serviciu de curăţenie au fost întârziate din cauza modificării legislaţiei, în cursul anului trecut. Sperăm că în următoarele săptămâni contractul să fie atribuit şi serviciul de curăţenie să fie preluat de o firmă specializată”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Mizeria din parcare

Șoferii care au oprit, sâmbătă, în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie, pe direcția Orăștie -Sibiu, au fost întâmpinați de o priveliște dezolantă. Zona din vecinătatea grupurilor sanitare, nefuncționale, era împânzită de gunoaie menajere, care au atras câinii maidanezi și rozătoarele. Mizeria a împânzit atât trotuarele cât și carosabilul din față. „Ne cerem scuze, toaleta este închisă. Mulţumim pentru înţelegere” și „Următoarea toaletă este la 24 de kilometri”, au fost mesajele lăsate pe uşile grupurilor sanitar, atât în limba română, cât şi în limba engleză, în care le-au fost oferite explicaţii şoferilor. În apropiere au fost amplasate, însă, toalete ecologice. Autostrada Deva – Orăştie a fost inaugurată în 30 mai 2013, de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova. Atunci, al doilea tronson al acesteia, între Simeria Veche şi limita dintre judeţul Hunedoara şi judeţul Alba, a fost dat în folosinţă. Primul tronson finalizat, între Deva şi Simeria Veche, a fost deschis în decembrie 2012.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești