Cum au explicat drumarii mizeria din refugiile Autostrăzii Deva – Orăștie

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara a oferit explicații pentru mizeria pe care șoferii o puteau găsi, sâmbătă, în fața grupurilor sanitare aflate în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie. „Serviciul de ordine şi curăţenie al spaţiilor de servicii de pe A1 Cunţa – Şoimuş este asigurat în regie proprie cu personal propriu Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timişoara, până la finalizarea procedurii de achiziţie publică. Acest serviciu este efectuat zilnic şi a fost asigurat inclusiv sâmbătă, 14 ianuarie, când serviciul era prestat pe calea 1 a autostrăzii, la cel de-al doilea spaţiu similar. Menţionăm că procedurile de contractare a unui nou serviciu de curăţenie au fost întârziate din cauza modificării legislaţiei, în cursul anului trecut. Sperăm că în următoarele săptămâni contractul să fie atribuit şi serviciul de curăţenie să fie preluat de o firmă specializată”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Mizeria din parcare

Șoferii care au oprit, sâmbătă, în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie, pe direcția Orăștie -Sibiu, au fost întâmpinați de o priveliște dezolantă. Zona din vecinătatea grupurilor sanitare, nefuncționale, era împânzită de gunoaie menajere, care au atras câinii maidanezi și rozătoarele. Mizeria a împânzit atât trotuarele cât și carosabilul din față. „Ne cerem scuze, toaleta este închisă. Mulţumim pentru înţelegere” și „Următoarea toaletă este la 24 de kilometri”, au fost mesajele lăsate pe uşile grupurilor sanitar, atât în limba română, cât şi în limba engleză, în care le-au fost oferite explicaţii şoferilor. În apropiere au fost amplasate, însă, toalete ecologice. Autostrada Deva – Orăştie a fost inaugurată în 30 mai 2013, de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova. Atunci, al doilea tronson al acesteia, între Simeria Veche şi limita dintre judeţul Hunedoara şi judeţul Alba, a fost dat în folosinţă. Primul tronson finalizat, între Deva şi Simeria Veche, a fost deschis în decembrie 2012.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + 5 =

ACTUALITATE
S-au răsturnat cu mașina în Strei         Mașină condusă de un minor         Băut și fără permis auto, la volan         Cristian Litera a fost condamnat pentru amenințare și violențe         Restricții pe Drumul Național 76 Deva – Brad. Au loc lucrări la Autostrada A1         Mesajul dur al lui Train Berbeceanu, la patru ani de la arestarea sa         Lecție de viață. Povestea Roxanei Irimia, tânăra pictoriță fără mâini         Despre fericire și nu numai…         Petrecere de Haloween la bibliotecă         Accident rutier grav pe șoseaua Petrila – Jieț         Vagonul unui marfar a fost distrus într-un incendiu, la Simeria Triaj         Achitări în dosarul DIICOT al oamenilor de afaceri din Geoagiu, după un deceniu de anchetă și procese         A murit scriitorul hunedorean Eugen Evu         good.bee Credit sprijină „Finanţarea echitabilă pentru toţi!”         Viceprimarul din Bănița a fost condamnat. Rechizitoriul accidentului în care a murit un motociclist         Brandul Sense lansează campania aniversară „10 ani de modă românească”         Uniunea Națională a Notarilor Publici din România – Ziua Porţilor Deschise         Premierul Mihai Tudose se va afla într-o vizită de lucru în Hunedoara         Sentință definitivă pentru bătăușii din centrul Devei         Jandarmii montani au fost testați în Cheile Tăii