Cum au explicat drumarii mizeria din refugiile Autostrăzii Deva – Orăștie

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara a oferit explicații pentru mizeria pe care șoferii o puteau găsi, sâmbătă, în fața grupurilor sanitare aflate în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie. „Serviciul de ordine şi curăţenie al spaţiilor de servicii de pe A1 Cunţa – Şoimuş este asigurat în regie proprie cu personal propriu Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timişoara, până la finalizarea procedurii de achiziţie publică. Acest serviciu este efectuat zilnic şi a fost asigurat inclusiv sâmbătă, 14 ianuarie, când serviciul era prestat pe calea 1 a autostrăzii, la cel de-al doilea spaţiu similar. Menţionăm că procedurile de contractare a unui nou serviciu de curăţenie au fost întârziate din cauza modificării legislaţiei, în cursul anului trecut. Sperăm că în următoarele săptămâni contractul să fie atribuit şi serviciul de curăţenie să fie preluat de o firmă specializată”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Mizeria din parcare

Șoferii care au oprit, sâmbătă, în spațiile de servicii ale Autostrăzii Deva – Orăștie, pe direcția Orăștie -Sibiu, au fost întâmpinați de o priveliște dezolantă. Zona din vecinătatea grupurilor sanitare, nefuncționale, era împânzită de gunoaie menajere, care au atras câinii maidanezi și rozătoarele. Mizeria a împânzit atât trotuarele cât și carosabilul din față. „Ne cerem scuze, toaleta este închisă. Mulţumim pentru înţelegere” și „Următoarea toaletă este la 24 de kilometri”, au fost mesajele lăsate pe uşile grupurilor sanitar, atât în limba română, cât şi în limba engleză, în care le-au fost oferite explicaţii şoferilor. În apropiere au fost amplasate, însă, toalete ecologice. Autostrada Deva – Orăştie a fost inaugurată în 30 mai 2013, de fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova. Atunci, al doilea tronson al acesteia, între Simeria Veche şi limita dintre judeţul Hunedoara şi judeţul Alba, a fost dat în folosinţă. Primul tronson finalizat, între Deva şi Simeria Veche, a fost deschis în decembrie 2012.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × patru =

ACTUALITATE
Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă         Familii amenințate cu evacuarea din cantoanele gării Devei. Cum se va transforma zona         Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva         Cod galben de polei în Hunedoara