Cum a fost la Dac Fest 2018, festivalul istoric de la Măgura Uroiului

Dac Fest, unul dintre evenimentele tradiţionale de la Măgura Uroiului, a adus la sfârşit de săptămână câteva mii de oaspeţi. Asociaţiile de promovare istorică şi-au organizat taberele la umbra stâncăriei, iar zona înconjurată de corturi a devenit teren de luptă pentru daci şi romani. Au fost săpate tranşee şi şanţuri şi au fost ridicate forturi militare din lemn.

Sute de oameni au privit demonstraţiile de luptă şi au fost invitaţi să asiste la atelierele de meşteşuguri antice, să înveţe să tragă cu arcul sau să se lupte cu săbiile de lemn. În apropiere, au fost amplasate tarabele cu suveniruri, cu mâncăruri şi băuturi şi a fost amenajată o scenă pe care au concertat trupele Focul Viu, Nightloosers şi Trei Parale.

Festivalul Dac Fest se află la a noua ediţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare