Cum a fost la Dac Fest 2018, festivalul istoric de la Măgura Uroiului

Dac Fest, unul dintre evenimentele tradiţionale de la Măgura Uroiului, a adus la sfârşit de săptămână câteva mii de oaspeţi. Asociaţiile de promovare istorică şi-au organizat taberele la umbra stâncăriei, iar zona înconjurată de corturi a devenit teren de luptă pentru daci şi romani. Au fost săpate tranşee şi şanţuri şi au fost ridicate forturi militare din lemn.

Sute de oameni au privit demonstraţiile de luptă şi au fost invitaţi să asiste la atelierele de meşteşuguri antice, să înveţe să tragă cu arcul sau să se lupte cu săbiile de lemn. În apropiere, au fost amplasate tarabele cu suveniruri, cu mâncăruri şi băuturi şi a fost amenajată o scenă pe care au concertat trupele Focul Viu, Nightloosers şi Trei Parale.

Festivalul Dac Fest se află la a noua ediţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă         Tânără prinsă la furat din vagoane         UE finanțează schimbarea la față a stațiunii Geoagiu Băi         Iarna în satele tăcute din Munţii Orăştiei         DECIZIE/ Populația din Valea Jiului nu va mai plăti apă meteorică!         Recidivistul eliberat de Judecătoria Deva a ucis un tânăr         TELECABINA ÎN AȘTEPTARE. Cetatea Devei, mai pustie ca niciodată         Ce se întâmplă pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză: „Mutați conducta aia!”         Parângul a rămas ore în șir fără curent electric         Fost locotenent al lui Miron Cozma, cu un pas în libertate