Cum a fost la Dac Fest 2018, festivalul istoric de la Măgura Uroiului

Dac Fest, unul dintre evenimentele tradiţionale de la Măgura Uroiului, a adus la sfârşit de săptămână câteva mii de oaspeţi. Asociaţiile de promovare istorică şi-au organizat taberele la umbra stâncăriei, iar zona înconjurată de corturi a devenit teren de luptă pentru daci şi romani. Au fost săpate tranşee şi şanţuri şi au fost ridicate forturi militare din lemn.

Sute de oameni au privit demonstraţiile de luptă şi au fost invitaţi să asiste la atelierele de meşteşuguri antice, să înveţe să tragă cu arcul sau să se lupte cu săbiile de lemn. În apropiere, au fost amplasate tarabele cu suveniruri, cu mâncăruri şi băuturi şi a fost amenajată o scenă pe care au concertat trupele Focul Viu, Nightloosers şi Trei Parale.

Festivalul Dac Fest se află la a noua ediţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități