Cum a ajuns Aleea Moților cea mai rău famată zonă a Devei

Blocul de locuințe sociale cu zeci de chiriași și căminul muncitoresc locuit ilegal de câteva familii, de pe Aleea Moților, vor fi puse sub paza unei firme private, contractate de primărie, care va patrula de dimineața până seara în jurul lor.

Cele două clădiri au devenit focare de mizerie, iar localnicii din zonă își acuză vecinii care locuiesc în cele două clădiri de un comportament șocant. Scandalurile se țin în lanț mai ales noaptea, spun vecinii, când zona devine nefrecventabilă chiar și de către polițiști. Iar dimineața, oamenii se trezesc în fața unor priveliști sumbre. Mormane de gunoaie și dejecții le murdăresc cartierul. „Nu sunt educaţi, nu sunt civilizaţi, atunci venim cu legea! Nu acceptă să se conformeze, vor pleca! Mulţi nu au buletin de Deva, aceia vor pleca clar!”, informa primarul Florin Oancea.
Unul dintre blocurile de Aleea Moților a fost evacuat de mai multe ori în ultimii ani, pentru că era locuit ilegal de zeci de familii care creau numeroase probleme. Aici au avut loc crime, violuri, tâlhării, a fost fief al prostituatelor de pe șoseaua de centură a Devei, iar oamenii trăiau în condiții inumane: fără curent, apă și utilități. Totuși de fiecare dată s-au întors în căminul părăsit, iar scandalurile au pornit din nou. „La blocul Condor vom blinda parterul, geamurile, intrarea, înainte de asta vom face ecologizarea şi practic, în acest bloc nu va mai locui nimeni, nu va mai fi un focar de infecţie pentru că se va face şi deratizarea”, susţine primarul Devei.

Câțiva locatari din cele două blocuri sociale au fost în ultimii ani protagoniștii unor întâmplări care au stricat cu totul imaginea cartierului. De aici, au provenit cei trei adolescenți care au violat și ucis în bătaie o femeie fără adăpost. Tot aici a locuit și un pedofil condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare, care își atrăgea victimele în garsoniera sa și întreținea relații sexuale cu ele. Stela Bacrău, o altă locatară, a încercat să îşi omoare iubitul, după ce a fost prinsă având relaţii intime cu un alt bărbat. Femeia a primit trei ani de închisoare, cu suspendare

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Manifestări.Eroii omagiaţi la 1.600 de metri altitudine         Comemorare la un an de la moartea scriitoarei Ileana Lucia Floran         Primarul propune premierea elevilor din echipa RobotX Hunedoara și a profesorului lor         Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei         Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva         Accident provocat de o tânără de 18 ani         Atenție șoferi. Traficul de pe Autostrada A1 va fi deviat pe centura Devei         Terenurile și clădirile pe care urma să fie construit parcul de retail Carrefour au fost achiziționate         19 turiști au rămas blocați în telecabina Cetății Devei         Sărbătoarea Pădurenilor de pe Dealul Cornetului         FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor         Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş         Aur pentru echipa României de robotică. Elevii din Hunedoara au întrecut 160 de țări         Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an