Cum a ajuns Aleea Moților cea mai rău famată zonă a Devei

Blocul de locuințe sociale cu zeci de chiriași și căminul muncitoresc locuit ilegal de câteva familii, de pe Aleea Moților, vor fi puse sub paza unei firme private, contractate de primărie, care va patrula de dimineața până seara în jurul lor.

Cele două clădiri au devenit focare de mizerie, iar localnicii din zonă își acuză vecinii care locuiesc în cele două clădiri de un comportament șocant. Scandalurile se țin în lanț mai ales noaptea, spun vecinii, când zona devine nefrecventabilă chiar și de către polițiști. Iar dimineața, oamenii se trezesc în fața unor priveliști sumbre. Mormane de gunoaie și dejecții le murdăresc cartierul. „Nu sunt educaţi, nu sunt civilizaţi, atunci venim cu legea! Nu acceptă să se conformeze, vor pleca! Mulţi nu au buletin de Deva, aceia vor pleca clar!”, informa primarul Florin Oancea.
Unul dintre blocurile de Aleea Moților a fost evacuat de mai multe ori în ultimii ani, pentru că era locuit ilegal de zeci de familii care creau numeroase probleme. Aici au avut loc crime, violuri, tâlhării, a fost fief al prostituatelor de pe șoseaua de centură a Devei, iar oamenii trăiau în condiții inumane: fără curent, apă și utilități. Totuși de fiecare dată s-au întors în căminul părăsit, iar scandalurile au pornit din nou. „La blocul Condor vom blinda parterul, geamurile, intrarea, înainte de asta vom face ecologizarea şi practic, în acest bloc nu va mai locui nimeni, nu va mai fi un focar de infecţie pentru că se va face şi deratizarea”, susţine primarul Devei.

Câțiva locatari din cele două blocuri sociale au fost în ultimii ani protagoniștii unor întâmplări care au stricat cu totul imaginea cartierului. De aici, au provenit cei trei adolescenți care au violat și ucis în bătaie o femeie fără adăpost. Tot aici a locuit și un pedofil condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare, care își atrăgea victimele în garsoniera sa și întreținea relații sexuale cu ele. Stela Bacrău, o altă locatară, a încercat să îşi omoare iubitul, după ce a fost prinsă având relaţii intime cu un alt bărbat. Femeia a primit trei ani de închisoare, cu suspendare

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prima ninsoare pe șoselele din Hunedoara         CEH nu are stocuri pentru iarnă. Care sunt cauzele         Omagiu minerilor și salvatorilor minieri, morți în explozia de la Petrila         Calvarul șoferilor de pe DN 7 ia sfârșit: se redeschide autostrada         Accident grav pe DN 7         Adolescenți prinși la furat         Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele unor indivizi care au înşelat un hunedorean         Exerciţii tactice antiteroriste în Deva         Trecerea de pietoni de la Sântandrei va fi semnalizată         Primăria Deva, pregătită pentru iarnă         Începe distribuirea tichetelor gratuite pentru transportul public local         Când va dispărea „clădirea fantomă” din Parcul Corvin         Adolescenta răpită şi torturată de fostul iubit a fost condamnată         OMAGIU/ Un monument și un muzeu al salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         CONCURS. Salvatorii minieri și de suprafață se întrec la Petroșani         Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului