Cum a ajuns Aleea Moților cea mai rău famată zonă a Devei

Blocul de locuințe sociale cu zeci de chiriași și căminul muncitoresc locuit ilegal de câteva familii, de pe Aleea Moților, vor fi puse sub paza unei firme private, contractate de primărie, care va patrula de dimineața până seara în jurul lor.

Cele două clădiri au devenit focare de mizerie, iar localnicii din zonă își acuză vecinii care locuiesc în cele două clădiri de un comportament șocant. Scandalurile se țin în lanț mai ales noaptea, spun vecinii, când zona devine nefrecventabilă chiar și de către polițiști. Iar dimineața, oamenii se trezesc în fața unor priveliști sumbre. Mormane de gunoaie și dejecții le murdăresc cartierul. „Nu sunt educaţi, nu sunt civilizaţi, atunci venim cu legea! Nu acceptă să se conformeze, vor pleca! Mulţi nu au buletin de Deva, aceia vor pleca clar!”, informa primarul Florin Oancea.
Unul dintre blocurile de Aleea Moților a fost evacuat de mai multe ori în ultimii ani, pentru că era locuit ilegal de zeci de familii care creau numeroase probleme. Aici au avut loc crime, violuri, tâlhării, a fost fief al prostituatelor de pe șoseaua de centură a Devei, iar oamenii trăiau în condiții inumane: fără curent, apă și utilități. Totuși de fiecare dată s-au întors în căminul părăsit, iar scandalurile au pornit din nou. „La blocul Condor vom blinda parterul, geamurile, intrarea, înainte de asta vom face ecologizarea şi practic, în acest bloc nu va mai locui nimeni, nu va mai fi un focar de infecţie pentru că se va face şi deratizarea”, susţine primarul Devei.

Câțiva locatari din cele două blocuri sociale au fost în ultimii ani protagoniștii unor întâmplări care au stricat cu totul imaginea cartierului. De aici, au provenit cei trei adolescenți care au violat și ucis în bătaie o femeie fără adăpost. Tot aici a locuit și un pedofil condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare, care își atrăgea victimele în garsoniera sa și întreținea relații sexuale cu ele. Stela Bacrău, o altă locatară, a încercat să îşi omoare iubitul, după ce a fost prinsă având relaţii intime cu un alt bărbat. Femeia a primit trei ani de închisoare, cu suspendare

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!         Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, în vizită la Primăria Municipiului Deva         Cât va costa noua statuie a lui Ioan de Hunedoara         A furat o camionetă pentru a-și plimba prietenii         Femeie lăsată fără 30.000 de lei de un hoț         Minoră dată în urmărire națională după ce a fugit din centrul de plasament         Accident spectaculos pe un bulevard din Hunedoara. Ce a pățit șoferul unei mașini de lux, cu volan pe partea dreaptă         Accidente rutiere pe șoseaua Deva – Simeria: șase autoturisme s-au ciocnit luni dimineața         CINE PE CINE STRÂNGE CU UŞA. Bobouţanu îşi demolează consilierul CIVIC cu un „schelet” ţinut trei ani la sertar         LIGA 3. Etapă fără victorie pentru echipele din judeţ         Studenta din SUA care muncește voluntar în adăpostul de câini de la Sântuhalm         Ce s-a ales de uriașul adăpost împotriva bombardamentelor, din Hunedoara         Cadavrul bărbatului înecat în Lacul Cinciș a fost găsit         Bătaie de joc la Cetatea Orăștiei. Turnul medieval s-a transformat în wc public         Elev anchetat penal după ce și-a bătut joc de diriginta sa, a amenințat-o și a agresat-o         Concursuri cu unici candidați/”Rocadă” pe funcții pentru responsabilii Primăriei Petroșani judecați pentru fapte de corupție         A lăsat hoțul în casă         Senatoarea PNL, Carmen Hărău: “Legea pensiilor se întoarce în Parlament fiind parțial neconstituțională”         Ministrul Cuc, pe șantierul căii ferate         Achiziție de utilaje pentru lucrări de amenajare a terenului