Cum a ajuns Aleea Moților cea mai rău famată zonă a Devei

Blocul de locuințe sociale cu zeci de chiriași și căminul muncitoresc locuit ilegal de câteva familii, de pe Aleea Moților, vor fi puse sub paza unei firme private, contractate de primărie, care va patrula de dimineața până seara în jurul lor.

Cele două clădiri au devenit focare de mizerie, iar localnicii din zonă își acuză vecinii care locuiesc în cele două clădiri de un comportament șocant. Scandalurile se țin în lanț mai ales noaptea, spun vecinii, când zona devine nefrecventabilă chiar și de către polițiști. Iar dimineața, oamenii se trezesc în fața unor priveliști sumbre. Mormane de gunoaie și dejecții le murdăresc cartierul. „Nu sunt educaţi, nu sunt civilizaţi, atunci venim cu legea! Nu acceptă să se conformeze, vor pleca! Mulţi nu au buletin de Deva, aceia vor pleca clar!”, informa primarul Florin Oancea.
Unul dintre blocurile de Aleea Moților a fost evacuat de mai multe ori în ultimii ani, pentru că era locuit ilegal de zeci de familii care creau numeroase probleme. Aici au avut loc crime, violuri, tâlhării, a fost fief al prostituatelor de pe șoseaua de centură a Devei, iar oamenii trăiau în condiții inumane: fără curent, apă și utilități. Totuși de fiecare dată s-au întors în căminul părăsit, iar scandalurile au pornit din nou. „La blocul Condor vom blinda parterul, geamurile, intrarea, înainte de asta vom face ecologizarea şi practic, în acest bloc nu va mai locui nimeni, nu va mai fi un focar de infecţie pentru că se va face şi deratizarea”, susţine primarul Devei.

Câțiva locatari din cele două blocuri sociale au fost în ultimii ani protagoniștii unor întâmplări care au stricat cu totul imaginea cartierului. De aici, au provenit cei trei adolescenți care au violat și ucis în bătaie o femeie fără adăpost. Tot aici a locuit și un pedofil condamnat la șapte ani și opt luni de închisoare, care își atrăgea victimele în garsoniera sa și întreținea relații sexuale cu ele. Stela Bacrău, o altă locatară, a încercat să îşi omoare iubitul, după ce a fost prinsă având relaţii intime cu un alt bărbat. Femeia a primit trei ani de închisoare, cu suspendare

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

ACTUALITATE
Se duc în Germania să învețe cum se protejează patrimoniul         Primarii Văii Jiului au întocmit lista proiectelor pentru care ar vrea fonduri europene         Hramul Schitului aduce în Straja sute de oameni din întreaga țară         Noaptea Muzeelor la Castelul Corvinilor         Un microbuz cu nouă persoane a fost implicat într-un accident rutier         Festivalul de muzică pop „Deva Music Star”         Noaptea muzeelor, la Deva, Orăștie și Brad         Turneul Naţional „Flautul Fermecat” – Deva         LOCURI UNICE ÎN ROMÂNIA. Spa-urile antice în care se răsfăţau dacii şi romanii         Recidivă. Relee CFR de peste 27.000 de lei furate dintr-un laborator         Carmen Hărău a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate         Family Day by STC         Expoziția de pictură „Angeli et Daemones” la Muzeul din Deva         Ziua Porților Deschise la Poliția Locală Deva         Tinerețea poeziei         Infirmiera care și-a ucis fiul a fost arestată preventiv         Ultimele achiziții de vară, la Primăria Hunedoara         Prins la furat pe calea ferată         Directorul general al CNAIR SA, Narcis Neaga, vizită tehnică pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva         Accident grav în Bălata