Se ridică cortina pentru stagiunea 2013/2014 a Teatrului de Artă din Deva

Prima jumătate a stagiunii se prezintă cu un program bogat care va cuprinde comedie, piese cu impact social, monodramă dar şi o premieră absolută în luna decembrie

premieraDeschiderea stagiunii 2013/2014 a Teatrului de Artă din Deva va avea loc mâine, cu premiera piesei ,,Soţ de vânzare”, o adaptare scenică dupa Mihail Zadornov în regia lui Marius Oltean. Subiectul tratează cu mult umor şi nuanţe tragi-comice eterna temă a trio-lui conjugal, conturându-se ca o piesă contemporană într-un act cu multiple răsturnări de situaţii.

Piese cu impact social şi comedie

De altfel, prima jumătate a stagiunii este dedicată atât comediei, cât şi pieselor cu impact social fetitaputernic. „Fram ursul polar” şi “Fetiţa cu brichetasunt două piese eveniment care nu au mai fost puse niciodată în scenă la Deva şi care se adreseacopiilor şi tinerilor. “Trebuie sătrezim emoţie în sufletul copiilor. Aducând în faţa lor această poveste cu ursuleţul, trezim nişte sentimente frumoase. Este un spectacol atât recreativ, cât şi educativ. Iar în „Fetiţa cu brichetaspunem o poveste care aduce în prim plan degradarea tinerilor în faţa societăţii, tinerii care sunt debusolaţi în faţa vieţii. Este un spectacol dedicat în special adolescenţilor”, spune Mihai Panaitescu, actor, producător şi regizor al teatrului devean.Ambele spectacole vor avea premiera în luna octombrie.

În completarea celor trei spectacole nou-nouţe, actorii Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea vor urca pe scena Teatrului de Artă din Deva cu o ministagiune Caţavencu. Iubitorii de comedie de situaţie sunt invitaţila spectacoleleO scrisoare pierdută”, „O noapte furtunoasă”, „D’ale carnavalului” şi “Gaiţelede Alexandru Kiriţescu. De asemenea, monodrama lui Cristina Iancu Cu pumnul în gură şi cu vălul negru pe ochi”, va fi jucată de Mihai Panaitescu, premiera urmând să aibă loc în luna noiembrie.

Un spectacol maraton „doi în unu”

În luna decembrie, iubitorii dramaturgiei sunt invitaţi la o premieră-eveniment. Este vorba despre două piese noi, „Revelion în două” şi „Poveste de la Zoo”care se vor juca una după alta, cu o pauză între ele. „Aşteptăm cât mai mulţi deveni la teatru, deoarece noi credem că avem o oferă culturală destul de bogată pentru prima jumătate a stagiunii. Preţurile la bilete, le-am ţinut cât mai jos pentru a fi accesibile publicului iubitor de teatru. Astfel un bilet întreg va costa 16 lei, iar unul redus 10 lei, pentru piesele puse în scenă de noi”, adaugă Mihai Panaitescu.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Se ridică cortina pentru stagiunea 2013/2014 a Teatrului de Artă din Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + opt =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat