Se ridică cortina pentru stagiunea 2013/2014 a Teatrului de Artă din Deva

Prima jumătate a stagiunii se prezintă cu un program bogat care va cuprinde comedie, piese cu impact social, monodramă dar şi o premieră absolută în luna decembrie

premieraDeschiderea stagiunii 2013/2014 a Teatrului de Artă din Deva va avea loc mâine, cu premiera piesei ,,Soţ de vânzare”, o adaptare scenică dupa Mihail Zadornov în regia lui Marius Oltean. Subiectul tratează cu mult umor şi nuanţe tragi-comice eterna temă a trio-lui conjugal, conturându-se ca o piesă contemporană într-un act cu multiple răsturnări de situaţii.

Piese cu impact social şi comedie

De altfel, prima jumătate a stagiunii este dedicată atât comediei, cât şi pieselor cu impact social fetitaputernic. „Fram ursul polar” şi “Fetiţa cu brichetasunt două piese eveniment care nu au mai fost puse niciodată în scenă la Deva şi care se adreseacopiilor şi tinerilor. “Trebuie sătrezim emoţie în sufletul copiilor. Aducând în faţa lor această poveste cu ursuleţul, trezim nişte sentimente frumoase. Este un spectacol atât recreativ, cât şi educativ. Iar în „Fetiţa cu brichetaspunem o poveste care aduce în prim plan degradarea tinerilor în faţa societăţii, tinerii care sunt debusolaţi în faţa vieţii. Este un spectacol dedicat în special adolescenţilor”, spune Mihai Panaitescu, actor, producător şi regizor al teatrului devean.Ambele spectacole vor avea premiera în luna octombrie.

În completarea celor trei spectacole nou-nouţe, actorii Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea vor urca pe scena Teatrului de Artă din Deva cu o ministagiune Caţavencu. Iubitorii de comedie de situaţie sunt invitaţila spectacoleleO scrisoare pierdută”, „O noapte furtunoasă”, „D’ale carnavalului” şi “Gaiţelede Alexandru Kiriţescu. De asemenea, monodrama lui Cristina Iancu Cu pumnul în gură şi cu vălul negru pe ochi”, va fi jucată de Mihai Panaitescu, premiera urmând să aibă loc în luna noiembrie.

Un spectacol maraton „doi în unu”

În luna decembrie, iubitorii dramaturgiei sunt invitaţi la o premieră-eveniment. Este vorba despre două piese noi, „Revelion în două” şi „Poveste de la Zoo”care se vor juca una după alta, cu o pauză între ele. „Aşteptăm cât mai mulţi deveni la teatru, deoarece noi credem că avem o oferă culturală destul de bogată pentru prima jumătate a stagiunii. Preţurile la bilete, le-am ţinut cât mai jos pentru a fi accesibile publicului iubitor de teatru. Astfel un bilet întreg va costa 16 lei, iar unul redus 10 lei, pentru piesele puse în scenă de noi”, adaugă Mihai Panaitescu.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Se ridică cortina pentru stagiunea 2013/2014 a Teatrului de Artă din Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!